Forside 2/1-2003

Velkommen til 2003 - og den første, friske side i et nyt år

Julen blev overstået rigtigt godt og grundigt her i det lille Skanderborg-hjem. Vi havde min (Jens') mor og bror på besøg juleaften og vi havde overnattende gæster de næste par dage, hvor også Karens forældre var her.
Sådan en rigtigt god klassisk juleaften. Et par billeder.
Et af vores største problemer var, hvordan vi skulle håndtere mandelgaven. En til børnene (Frederikke altså) og en til de voksne. Eller kun en, men med garanti for at et barn (Frederikke) fik den, eller noget med kun en mandel, og alle kunne vinde den. Meget svært.
Det handler jo om at vi skal bestemme hvad vores juletraditioner skal være fremover. Og børn er meget hurtige til at sige "vi plejer", og de har en hukommelse som en elefant. Frederikke kan f.eks. 1½ år efter at jeg har fået en bøde for at køre for hurtigt på motorvejen stadig huske at jeg kom hjem og havde ghort noget dumt, og at politibilen havde været rød - og hun havde ikke engang selv set den!!
Resultatet blev at vi sagde, at der kun var én mandel - til alle - og ikke noget med snyd så Frederikke skullle vinde med sikkerhed.
Den der fik mandelen skulle have det største marcipanbrød, mens de andre skulle have mindre trøste-marcipanbrød.
Frederikke vandt

Mads er begyndt at sidde lidt selv.

Jeg fik nogle julegaver - jeg tør ikke nævne dem alle, men et highlight er da Ringenes Herre, eventyret om ringen (klik på linket og læs hvorfor du skal købe den) - på DVD. Den extended edition. Mums. Vi havde jo desværre ikke en DVD-afspiller, så den købte vi så et par dage senere
Anyway - den er god. Der er ca 30 minutter flere end i biografudgaven og så 2 DVDer udelukkende med baggrundsmateriale. Det er altså rigtigt rigtigt godt. De 30 minutter ekstra er også gode. Jeg lagde især mærke til noget i stil med 8-10 minutter ekstra i Lothlorien, bl.a. scenen hvor de rejsende får gaver fra Elver-dronningen.
Jeg er stensikker på at jeg nok skal få set den en håndfuld gange i år.

Vi overvejede om vi skulle købe en DVD-optager i stedet for bare en afspiller, men de er altså ret dyre - 6-8.000, hvor vores DVDafspiller kostede 1.400 (fås helt ned til omkring 850). Vi venter til en optager falder i pris.

Jeg har snart fødselsdag - hurra hurra - 35 år og stadig ikke helt voksen, eller hvad? Jeg har det efterhånden sådan at jeg lige skal tænke mig om et par sekunder før jeg er sikker på, hvor gammel jeg er - det er åbenbart ikke så vigtigt. Her er forresten min reviderede, fødselsdags-egnede, ønskeliste.

Vi ser lidt på om vi skulle omlægge lånet i vores hus. Vi skylder vel i nærheden af 1.3 million, og vi er så kørende på 7% obligationslån. Vores nettoydelse (det man i virkeligheden betaler når rentefradrag er regnet med) kan nedsættes med ca. 8.000 pr år ved omlægning til 5% obligationslån og 20.000 hvis vi lige nupper en 1-årig rentetilpasnings-fyr (flexlån). Bummelum - 20.000 mindre til BRF kredit hvert år. Hvis renteniveauet holder. Men det gør det jo ikke. Med så lav en rente vi har så kan det jo stort set kun gå en vej - opad. Mens jeg boede hjemme oplevede mine forældre så vidt jeg husker at renten var på 16%. I dag er den i nærheden af 4½%. Tænke tænke.... Fandt lige en graf med renteudviklingen 1983-2001.

SPAM - aargh! Jeg bliver for tiden bombarderet af spam på min arbejds-post-adresse. Det er dog det styggeste. Jeg får nok i gennemsnit 6 e-mails pr dag som handler om noget i stil med "get rich quick" eller om næsten-mindreårige der gør ting som deres forældre burde forbyde dem. Jeg læste et sted, at over halvdelen af al internet-post-trafik er spam. I danmark er det ulovligt - i USA er spammere beskyttet af loven.

Her er link til den gamle forside.