Chokoladekage - opskrift
Dette er opskriften på en smaddergo' chokoladekage.
200g smør
225g sukker (2½dl)
1 tsk vaniljesukker
3 æg
1 dl kakao
250g mel (4 dl)
1½ tsk bagepulver
1 dl mælk
1 dl varm kaffe (jeg plejer bare at bruge vand + 1 tsk kaffepulver)
75g mandler (jeg erstatter mandler med 1 plade chokolade - f.eks. Rittersport (nougat))
Rør smør, sukker og vanilje godt sammen med elmixer
Rør æggene i et ad gangen med elmixer
Bland mel, kakao og bagepulver og rør det i forsigtigt skiftevist med mælk - brug dejskraber
Rør kaffen forsigtigt i
Rør mandler eller chokoladen forsigtigt i
Kom dejen i en velsmurt form, f.eks. springform ca. 21cm i diameter
Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen, ca. 50 min. ved 175 grader
Lad kagen afkøle lidt
Læg evt. glasur + kokosmel på kagen.
Kilde: Juttas bedste opskrifter på lagkager og andre lækkerier, Tillæg til Hjemmet nr. 16, 2002.