Anmeldelse - Lego Star Wars the Video Game

Ja, så har vi fået spillet Lego Star Wars the video game. På PC. Det er da sjovt - rigtigt sjovt.

Jeg vil sige, at det klart er bedst som to-spiller spil. Man kan da spille det alene, men samarbejdet giver klart den bedste oplevelse.

Mads (på knapt 3) kan ikke rigtigt betjene det. Han vil gerne, han prøver, og han bliver frustreret. Men vi har ikke gevet op. Han kæmper med at forstå sammenhængen mellem at bevæge den minijoystick der er på gamepad'en og så det der sker på skærmen - men han er ved at forstå det.

Frederikke - og hendes veninde Ditte - begge i den sene ende af 6 år kan godt betjene spillet. Og de synes det er sjovt.
Frederikke har lidt præstationsangst når der skal laves et dobbethop hvor man går frem samtidigt eller hvad det nu er der skal til for at løse en given opgave, men hun er ved at have godt fat i det.

Jeg har læst nogle anmeldelser af spillet, hvor man skriver, at spillet er lille, altså har få baner. Det har jeg ikke helt styr på endnu. Man skriver også typisk at sværhedsgraden er lav; det er jeg nu ikke enig i. For mine børn er det da temmelig svært - dele af det. Jeg synes det er meget passende til et par seks-årige.

Ditte og Frederikke spillede knapt et par timer lørdag formiddag, og det var ret svært for mig at holde mig væk. Jeg skulle lige se, hvad de nu havde gang i. Det er altså ret sjovt at gense scenerne fra filmene. Og jeg har da haft et par aha-oplevelser med nogle af de opgaver der skal løses.

Det er jo et platformspil. Og derfor er jeg virkelig godt tilfreds med at jeg fik købt et par gamepads. Jeg købte to Logitech Rumblepad 2. De virkede fint med spillet.
Jeg var lige et stykke tid bange for at de ikke ville virke. For det bildte den danske Logitech-support mig ind. Jeg havde nemlig først installeret den medfølgende software til gamepads'ne, mens jeg stadig kun havde Lego Star Wars demoen installeret. Og den demo kunne ikke med gamepads.
Men da jeg fik den rigtige Lego Star wars installeret, så opdagede den at de var der - og så virkede det bare.
Jeg er klart tilhænger af gamepads nu - det er meget nemmere end at bruge tatstur.