Forside 23/3-2005

Hatten af for Danmarks radio. Jeg bruger tit deres NetRadio. Muligheden for at lytte til P3 eller noget andet live over nettet.
De har pokkers mange kanaler at vælge mellem. Ikke kun dem man kan høre i en almindelig FM-radio, men også specialiserede kanaler: f.eks. Klassisk, Jazz, Rock og Ghetto lytter jeg til.

Alene dét er nok til at sige hatten af... Men så fandt jeg lige en funktion i DRs NetRadio-klient: "Hør seneste". Det er smart. Se skærmdumpet her nedenfor. Så kan man høre programmet sidste gang der var "DJ Noize" elle rhvad man nu gerne vil følge med i. Jeg synes godt at statsradiofonien er med på det nye.
Netradio player
Men hov - jeg kiggede videre. Se lige dén der hedder "P1-Selvvalg". Ha ha. Smart. Dér kan man så gå ind og søg på P1s specialmagasiner og finde udsendelser man gerne vil genhøre. En klassiker dér som jeg aldrig rigtigt får hørt er "Harddisken" der tager tekno-emner op: Robotter, kunstig intelligens og den slags.
Hvis du vil prøve DRs NetRadio skal du gå til dr.dk og så betjene den drop-down der er i øverste venstre hjørne. Så åbner der et lille browservindue med playeren inden i. Er du ikke på Windows platformen med en ny Windows Media Player skal du bruge de hjælpefunktioner de lægger ud på DR. Der findes andre måder at høre det på. Bemærk iøvrigt at det virker fint med Mozilla Firefox browseren.

Hvis du har en internetforbindelse, hvor du betaler for forbrugt tid eller forbrugte megabytes vil jeg ikke anbefale dig at bruge NetRadio. For den står jo og tapper lyden ned hele tiden.

Gammel forside jo da: Januar-forside