Vores første digitalkamera: Nikon Coolpix 3700

Det er et point and shoot kamera. Fokus er på at det skal være nemt at tage nogle hurtige billeder i en ordentlig kvalitet. Vi får at se hvordan det går.
Kamera

Lidt basale oplysninger: Pris: 2.337 inkl. moms. Jeg har købt et 256 MB ramkort, så alt i alt ender vi på knapt 3.000 kr.
3.2 Megapixels, 3x optisk zoon, en bunke forskellige automatiske "programmer" til at håndtere nat, modlys osv.. Kan optage lyd, lave små film. Og så kan den det som de fleste kameraer kan med at man sætter kameraet på en sten, og så selv løber hen og kommer med på billedet, men with a twist - den kan udløses ved at man råber efter den - hehe.
De 256 MB ram burde give omkring 200 billeder i kameraet på én gang. Det svarer jo så til mere end 5 36-billeders film. Vi burde da være dækket ind.

Jeg valgte at købe kameraet online hos ItButikken. Det overvejede jeg i virkeligheden ikke så længe. Den lokale foto-forretning ville have ca 1.000 kroner mere. Det er mange penge.

Bvadr det har været svært at købe digitalkamera. Hvor jeg nogenlunde føler mig klædt på til at købe en PC så er digitalkameraer bare helt ny for mig. Megapixels, zoom, forskellige ram-kort, garantier osv.... Næh giv mig et motherboard og en CPU - det er da noget man kan forstå

Vi endte i et 3.2 Megapixel-kamera. Det er rimeligt meget et low-end kamera nu om dage. Filosofien er som følger:

  • 3.2 megapixels giver en billedkvalitet der ved papir-fremkaldelse er i en OK kvalitet op forbi 20*28 cm. Hvor tit er det lige vi har brug for det? Så hvorfor købe kamera der tager billeder i en højere kvalitet?
  • Vores gamle analoge kamera havde ikke zoom, og det digitale har 3x zoom. Rigeligt.
  • Vores gamle analoge kamera var også bare point and shoot. Vi er ikke til avanceret fotografering. Fint.
    Alt i alt er det nok et godt køb. Vi får at se, når det dukker op - sikkert allerede i morgen, dagen efter bestillingen - i dag.

Online-købet var iøvrigt state of the art - eller tæt på. Jeg fik en stribe med status-emails ved bestilling, da pakken var pakket og så da den var sendt med posten. Jeg fandt endda en funktion hvor jeg kunne se 3 billeder der var blevet taget mens pakken blev pakket!!! Det har jeg aldrig set før
Pakker kamera
Tak til Kaare, min tidligere kollega for et råd om at se på dette kamera. Han får tæsk hvis det er noget bras

18/6

Og så kom kameraet. Et eksempel her:

Bålsted

  • klik på billedet for at se det i en lidt større størrelse.
    Det er iøvrigt vores nyanlagte bålsted Meget trendy.