Japansk ret

Man marinerer noget kød, steger det på panden og serverer det med ris eller pasta. Det smager bare vildt godt, og er nemt at lave.

Kødet skal være oksekød, og behøver ikke at være af en specielt god kvalitet; kød der er lidt sejt vil blive mørt som smør når det har været marineret. Kødet skæres ud i tynde skiver. Til to personer kan man bruge mellem 150 og 200 gram kød.

Marinaden laves af rødvin (1-2 deciliter), Soya sovs (1-2 spiseskeer), sukker (1 spiseske), peber og salt (et drys af hver) og Ingefær (det er en knoldet rod-ting man kan købe i de fleste supermarkeder; du skal bruge en knold på størrelse med 1½ tommelfinger, den skal skrælles og rives).

Put kødet i marinaden, rod lidt rund i det, så kødet er søbet godt ind, og sæt det i køleskabet. Det skal stå der mindst 1 time, gerne 3-4 timer. Du skal rode lidt rundt i det måske en gang i timen.

Skær et løg i strimler (løgringe), og steg det på panden. Hæld kød og marinade på panden og steg det med. Steg det i 5 minutter, og vend det lidt undervejs.

Hæld hele molevitten hen over ris eller pasta. Velbekomme.

Dette er en ret som Karen (min kære ægteviv og mor til Frederikke) lærte fra en japansk veninde hun havde besøg af for et par år siden.