Problemer med trådløse netværk

Jeg har haft to interessante oplevelser med trådløse netværk for nyligt.

Min brors trådløse netværk gjorde kuldder - faktisk var han slet ikke på sit eget trådløse netværk.
Og mit eget trådløse netkort stod pludselig af.....

For et par uger siden besøgte jeg min bror - Hans Bruntt - vi skulle udstyre ham med en Blog, så han skulle lige have en instruktion i hvordan man kommer i gang. Han snakker så lidt om, at det er mystisk med deres trådløse netværk; det havde virket fint ind til først på sommeren (mener jeg det var), og nu var det så blevet mystisk: nogen gange havde de internetforbindelse, og andre havde de ikke.
Jeg vidst med det samme, had vi havde gang i: Deres egen trådløse router var stået af, og da de bor på Nørrebro i København, så røg de jo bare på nogen andres trådløse netværk. Det checkede vi så, og jo - de kunne slet ikke "se" deres egen router.
Vi foretog en reset af deres router og fik den gen-konfigureret, og så var Bob deres onkel.

Den næste sjove historie handler om den Dell-bærbare jeg har på skødet (nej dens batteri er ikke med i listen over dem der skal udskiftes inden de brænder). Pludselig kunne den ikke komme på mit eget trådløse netværk, og den kunne ikke se mine naboers trådløse netværk (jeg skal stå udenfor for at kunne nå dem - men ikke denne gang). Jeg rodede og rodede. Så prøvede jeg om min arbejds-bærbare kunne se mit trådløse netværk - jo det kunne den.
Så afinstalerede jeg driveren til trådløst netværk og installerede igen. Ingen effekt.
Endelig så prøvede jeg så at skifte væk fra at Windows skulle styre konfigurationen af det trådløse, så det i stedet var leverandøren af det trådløse netkorts (det er et Intel PRO/Wireless LAN 2100 indbygget kort) driver-konfigurationsværktøj der skulle styre.
Og her begyndte nogle klokker at ringe. Jeg kunne stadig ikke se nogen netværk, men der stod sådan noget mærkeligt noget om at radioen var slukket. Og i Windows' system-tray var der jo også en rød streg henover ikonet for det trådløse netkort. Så fik jeg øje på at der på F2-tasten var et symbol med et radiotårn. Fn-F2 tastede jeg så, og vupti - så kunne jeg pluselig se netværk.
Jeg er simpelthen kommet til at trykke Fn-F2 en eller anden gang, og så røg forbindelsen. Det har godt nok kostet mig en del timers sveden på panden.