Jeg spiller World of Warcraft

Kender du World of Warcraft?
Hvis du kender en dreng der er mellem 10 og 16 og som spiller på PC så burde du kende det.
For dem der ikke aner hvad vi taler om så er her en kort intro:
WoW er et MMORPG - Massively multiplayer online role-playing game. Et rollespil som man spiller på - over - Internettet. Og ordet Massively handler om at der er utroligt mange der spiller det, og de spiller det sammen. Det er ikke mig mod computeren, det er mig mod/med computeren og sammen med titusinder af spillere.
Følg det første link til en mere detaljeret gennemgang.
Jeg er jo gammel rollespiller. Jeg begynde at spille Dungeons and Dragons lige omkring overgangen mellem 9. klasse og 1.G. Den gang var rollespil noget der var lige ved at eksplodere i Danmark. Fra ukendt til meget kendt. Det var ikke noget med computere - det var hvor vi sad rundt om et bord og sammen talte og spillede os gennem et eventyr.
Dungeon Masters Guide
Nu om dage findes den slags rollespil stadig, men de computer-baserede spil er jo vokset meget store.
Og et spil som World of Warcraft går ind i samme område som de gamle rollespil.
Den store fordel for sådan en gammel nisse som mig (stadig kun 39 år) med sådan et PC-baseret rollespil er, at jeg ikke skal tromle en masse folk sammen for at kunne spille. Næ, jeg skal bare tænde spillet og logge på - og så sidder de allesammen derude og spiller. Jeg har faktisk savnet at spille rollespil, men det er svært at forene med familielivet - så nu prøver vi så detteher.
Og hvis man vil have lidt samspil så spørger man et par af de andre i WoW om de ikke vil være med til at smadre nogen sne-trolde. Og det plejer de at være friske på.

Anyway, jeg hentede sådan en afprøvningsversion for en uges tid siden - 10 dage gratis. Og nu har jeg så bestilt betalingsversionen. 100 kroner. Det de tjener penge på er ikke spillet - det er abonnementet. Det koster ca 100 kroner pr måned at spille med. Og det kan ikke spilles på andre måder - det er udelukkende et netværksspil og det er udelukkende noget man kan spille gennem Blizzards service. Sådan er det bare.