Status på Achilessenen efter 8 måneder

Min Achillessene sprang den 15/9 2007. I dag er det den 29/5 2008. Der er altså gået 8 måneder siden jeg blev opereret.
Status er: Jeg er ikke tilbage på samme brugbarhed på mit ben som før achillessenen sprang. Slet ikke.
Min højre lægmuskel er stadig mindre end den venstre.

Hvad er det der er galt - symptomer?

  • Når jeg går føles senen usmidig. Hvis det er sidst på dagen kan det også gøre lidt ondt i lægmusklen nr jeg går.
  • Når jeg laver ting som har noget at gøre med balance på benene er jeg ikke så sikker som før. Sådan nogle situationer som når man går på gågaden og man møder nogen der går den modsatte vej - skal jeg gå til højre, til venstre, gå ligeud? Og i sidste øjeblik bliver vi så enige om at gå til højre.... Den slags situationer er lidt mere usikre, for jeg reagerer og styrer ikke lige så hurtigt med højre fod.
  • Det er ikke så rart at sidde på hug. Hvis jeg skal male en væg og derfor er det naturligt at sidde på hug når jeg maler nederst... Så skal jeg tage en bevidst beslutning om at nu sidder jeg altså på hug. Det er en blanding af at det er lidt ubehageligt/føles mærkeligt i læggen/senen og så at jeg er en smule bange for at senen skal springe igen.
  • Min lægmuskel hæver når den er nedad. Sidder jeg i et tog og bagefter til møder og så tog igen så er den højre lægmusklen mere spændt af væske end den venstre. Og det føles ikke rart. Det gør ikke direkte ondt mere som det gjorde for tre måneder siden, men det er ubehageligt.

Hvad gør jeg?

  • Jeg følger mit program. Jeg har et program på 30 minutter som jeg følger i gennemsnit fire ud af 5 dage om ugen.
  • Jeg følger ikke mit program helt. I mit program står der også at jeg gerne må cykle, løbe og svømme. Det gør jeg stort set lige så meget som før min sene sprang. Jeg har på fornemmelsen at der er noget her jeg kunne gøre bedre. Det kunne gøre noget ved musklens størrelse.