Linux mediecenter med Linux - så er vi i drift

Nu er det slut med min Proof of concept. Jeg har nu et kørende mediecenter baseret på Linux. Og det virker.
Setup'et er ikke som jeg beskrev i min første test. Testen var jo bare en test: Virker det, kan jeg forestille mig, at vi kan bruge det til noget?
Svaret var ja.

Set fra en brugsvinkel - sådan for børn og kvinder - så kan man nu, hvis man bor i vores hus, starte en browser til en side hvor man kan planlægge hvilke programmer der skal optages.
MythTv Browser UI
Her ovenfor ser vi hvordan det ser ud. Vi kan se, at vi optager to programmer i aften: Talent 2008 og Frances Tuesday.
Hvis man vil optage noget så klikker man på det og sætter kryds i at det skal optages.
Hvis det er en serie kan man sætte kryds i at den skal optage det hver gang det kommer, en gang om ugen eller hvad man nu vil have.

Detteher optage-program kan man tilgå fra en browser på en af de (3) maskiner vi nu har her i huset.

Hvis man så vil se det der er optaget så vil vi jo helst have det på fjernsynet. Så tænder man fjernsynet og man tænder den bærbare der står ved siden af fjernsynet. Her starter man så et lille program op. Det viser en liste over de optagelser vi har liggende. Dobbeltklik. Se film.
MythTv Optagelser

For de tekniske:
Jeg har installeret MythTV på min CentOS 5.2 server. Det er den samme server der kører min email, min database, min filserver og min printserver.
Der er selvfølgelig sat et Tvtuner-kort i: WinTV PVR350.
Jeg har sådan set fulgt det man kan læse her: Installing MythTV on Centos 5.1. Som altid så er verden ikke så enkel, så undervejs skal man improvisere lidt hist og pist.
For at få kanal-information - tv-programguidens indhold - har jeg brugt XMLTV-formatet. MythTV kommer med indbygget mulighed for at skrabe kanal-information - også for danske kanaler - men som jeg har læst det, så er det ikke den metode man bruger, hvis man bor i Danmarl.
Så jeg har brugt en fin grabber som man kan finde her: XmltvdkWiki. Jeg bruger den grabber som tager oplysninger fra tdc.

Samlet tidsforbrug for etablering af min installation. Estimat: 30 timer. Dette er inklusiv opsætning af min første Proof of concept.
Tidsforbruget for etablering af udelukkende det som jeg nu er i produktion med: 7 timer.