Nyt TV - Samsung LE40A696M1W

Så er vores TV blevet skiftet ud. Vi har nu forladt billedrøret og har fået en fin fladskærms-ting. Valget blev et Samsung TV der hedder LE40A696M1W.
Som sædvanlig når jeg skal købe en ting som indeholder elektronik så tager sådan et køb utroligt lang tid. Jeg søger på nettet og læser anmeldelser, jeg besøger en forretning og forhører sælgeren, går tilbage til nettet og læser mere. Åh jo, det er skam et velinformeret valg.
Og som med de fleste andre af den slags køb så er udbudet af produkter nok nærmest for stort. Der er masser af gode TV med stort set enslydende specifikationer og hvor det helt centrale - billedkvaliteten - aldrig kan læses ud af det der står i specifikationerne.
Jeg regnede med at jeg skulle købe TV'et over nettet, men sådan blev det ikke. Frederikke og jeg skulle ud på TV-kigning sammen, planen var at besøge Expert i Skanderborg, og vi kom forbi en lokal high-end TV/Hi-FI-forretning (Bang & Olufsen er et af deres specialer): Vagn's Radio. Og der stod et Samsung TV i vinduet, sat ned fra 9 til 8.000 kr. Samsung var klart på min top 2-liste over TV jeg skulle købe, så det var jo oplagt at kigge ind. Vi fik en lang snak med fyren i forretningen, fik set TV'et i en 36"-udgave. Jeg gik hjem og surfede efter anmeldelser af samme model og selvfølgelig efter priser. Og jeg fandt en leverandør der ville sælge samme model 1.000 kroner billigere, men kun over nettet. Og efter lidt overvejelser over fordele og ulemper ved at købe i en lokal, fysisk butik og faktisk også efter lidt moralske overvejelser (man udnytter butikken ved bare at tappe dem for information og så gå hjem og købe over nettet) ja så besøgte jeg Vagn og købte hans TV.


De centrale specifikationer er:

  • 40" stort
  • FullHD (1080p) opløsning
  • 240watt / <1Watt strømforbrug
  • mpeg2 og mpeg4 og dekodning af både DBT-T og DVB-C

Og så ser det fantastisk ud når man spiller Ringenes Herre på det. Gåsehud.

Jeg og Karen havde en del snak omkring det umoralske i at skille sig af med et TV der virker. Hvor man kan sige, at hun havde størst problemer med det, og hvor jeg selv godt kunne se problemet. Men for mig handlede det så også om de ting som det nye TV kan som det gamle ikke kunne. Som f.eks. at få DVDer til at se fantastiske ud. Det endte altså godt.
Mangler du et 32" billedrørsTV?