Opdatering af Motorola Milestone til 2.0.1 - nu nærmer vi os

Der er mange der venter på opgraderingen til version 2.0.1 af Android på deres Mototola Milestone (som hedder Droid i USA - hvor de har fået opgraderingen).
Der er masser af diskussion på nettet om det. Hvorfor har vi ikke fået opgraderingen endnu, i har lovet at den kommer i januar osv osv. F.eks. her på Motorola Europes Facebookside (tilgængelig uden login).

Det er nogenlunde sådan det skal se ud når opdateringen ligger klar.

Så får man tilbudet om at installere... og det er jo ret oplagt at vi her siger ja tak.

Man opgraderer ved at gøre følgende: Menu -> Settings -> About phone -> System updates.
Man får en advarsel om at det kan koste penge (data-trafik), hvorefter telefonen checker efter opgraderingen.

I lang tid har min Milestone svaret "Unable to connect". Det betyder at den slet ikke kan finde den server der skal levere opdateringen. A picture named M2

Men her til morgen svarede den at "Your system is currently up to date". Det opfatter jeg som positivt. Det betyder at serveren rent faktisk findes. Det er jo de indledende skridt inden man kan få opgraderingen.
Det er rimeligt sikkert også svar på det spørgsmål jeg længe har haft: Kan jeg overhovedet få en opgradering over nettet når jeg sidder i Danmark med en telefon der er sendt fra Expansys som har sendt den fra et sted i Frankrig. Når serveren kan ses fra min enhed så vil jeg bestemt mene at jeg får opdateringen når den er lagt ud. Jeg vil tro, at jeg får den sammen med de engelske (UK) opdateringen. Expansys er så vidt jeg ved engelsk.

Det skal siges, at hvis jeg igen trykker på System updates, så kan den finde på at svare "Unable to connect". Jeg regner med at det handler om at serveren er for længe om at svare, fordi der er så utroligt mange enheder der prøver at hente deres opdatering.

Hvis du ikke har fri data på dit mobil-abonnement så skal du foretage denne opgradering mens du er på WiFi. Jeg mener, at opdateringen "vejer" omkring 300 Mbytes.

Det der burde være adresseret i 2.0.1 udgaven er (mit uddrag af listen):

  • Mere stabilitet.
  • Længere batteri-levetid.
  • Kamaraets autofocus er blevet forbedret, og ventetid mellem klik er forbedret.
  • tre deltagere på linien.
  • Bedre lyd på modtagne opkald.
  • Når man lukker en applikation der bruger gps så forsvinder gps-ikonet i statuslinien (som den skal)
    Kilde: Motorola DROID Android 2.0.1 update is on a roll.