Sletninger på YouSee boks er ikke sletninger - du skal formattere harddisken!

I vores lille hus har vi gennem Skanderborg antenneforening en YouSee boks. Sådan en Samsung HD altmuligt-smart boks som kan pause, optage, leje film osv.
Jeg opdagede i går at boksen kun havde 5% ledig diskplads. Først så bandede jeg over at Frederikke ikke rydder op efter alle de serier hun optager. Så så jeg efter, og der lå faktisk kun tre optagelser - en Wallander og to afsnit i nogle serier som Frederikke ser. Og der var 5% ledig diskplads.
Noget var klart galt. Vi har da kunnet have mindst 20 optagelser liggende.
Og jeg havde for 2 måneder siden formatteret harddisken på boksen fordi der havde været noget galt (også noget med disken, men det lignede ikke samme mønster). Så det måtte da være en defekt harddisk.
Jeg ringer til YouSees support. Forklarer problemet. Og den søde pige i supporten kunne så fortælle mig at det skam er en kendt fejl i softwaren. Sletninger er ikke sletninger - diskpladsen frigives ikke. Jamen hvordan sletter man så? Svar: Man formatteret harddisken.
Hun sagde at softwaren er fra oktober 2010. Og at der skulle være en opdatering på vej. De havde ikke en dato klar endnu, men den er lige på trapperne.
Jeg er chokeret!
Det er da helt vildt. Hvis de har kendt den fejl siden noget i stil med november 2010. Så har de nu haft december, januar, februar, marts og næsten hele april - 5 måneder - til at rette fejlen.
Og vi taler om en helt central del af boksens funktionalitet - optagelser.