Converges finder fejl i Digital Post systemet

Vi finder en række fejl i det offentlige, danske Digital Post system. Med vi mener jeg her Convergens.

For et par uger siden rettede e-boks en fejl i Digital Post som gik ud på at man ikke kunne sende store forsendelser til borgeren via Digital Post. Man kunne sende en besked på ca 5 Mbytes, men ikke en på 7-8 Mbytes. Når vi kom for højt op svarede Digital Posts server Connection reset.
Det var en klar fejl, for dokumentationen for REST-snitfladen specificerer at man må sende op til 10 filer med en samlet størrelse på maksimalt 10 MBytes.
Og her er det så størrelsen på XML-repræsentationen vi taler om - hvor PDF filer er konverteret til base64.
Vi fejlmeldte dette problem, og en uges tid senere var den rettet.

Jeg har lige indrapporteret to nye fejl.

Den første går ud på at en afsender - en borger - kan sende beskeder der indeholder flere end 10 filer og som samlet set fylder mere end 10 MBytes til en myndighed. Jeg har ikke kunnet finde dokumentation på at dét er grænserne, men det siger Digital Posts tekniske (integrator-rettede) support at det er.
Så den er nu fejlmeldt; vores integrationsserver løb nemlig tør for hukommelse fordi der kom nogle kæmpe forsendelser.

Og så er der den sidste fejl: Når en myndighed sender en besked til Digital Post via REST-snitfladen så kender vi den URL som den afsendte besked har. Og vi kan - efter at den er afleveret - tilgå beskeden på denne URL. Det er smart i forbindelse med fejlsøgning. Ved at tilgå denne URL kan man se, om Digital Post rent faktisk HAR fået beskeden, og man kan se hvilke værdier Digital Post mener der skal være i den enkelte feltet. Man kan iøvrigt også dér se hvilke felter Digital Post tillader sig at modificere efter at man har afleveret til dem (hmf - det er vi utilfredse med: De retter i titlen på det vi sender).
Nå, men fejlen er så at man i dag IKKE kan tilgå den afsendte beskeds URL og se XMLen. I stedet får man en Connection reset.
Den er så også fejlmeldt.

Det jeg synes er lidt sjovt er, at det er Convergens der finder disse fejl. det tyder på at der enten ikke er særligt mange systemer der integrerer med Digital Post eller at dem der gør det ikke går til grænserne.