Der er noget galt med NemID-forløbet for unge i skiftet 14 til 15 år

Jeg har observeret at der er noget der kan gøres bedre omkring NemID og den offentlige danske signatur.
Noget som, så længe tingene fungerer som de gør, modvirker unges brug af de danske digitaliserings-løsninger; Digital Post for eksempel.

Jeg har nu, med et par års mellemrum, hjulpet begge mine teenagebørn med at komme fra at være 14-årige med NemID til bank-brug til at være 15-årige med NemID til brug med de offentlige digitaliserings-løsninger.
Begge gange løb vi ind i at de ikke kunne finde ud af at "opgradere" deres eksisterende NemID til at være knyttet sammen med "offentlig dansk signatur".
Og beggge gange løb vi også ind i at jeg heller ikke kunne finde ud af det.
Begge gange endte vi i at bruge den support-organisation som findes omkring NemID. Og vi fik hjælp, og det endte fint. De kan læse deres Digital Post.

Jeg har skrevet til Digitaliseringsstyrelsen, fordi jeg kan se et problem: Der er noget der bliver nødt til at blive ændret, så unge selv kan komme gennem forløbet fra 14-årige med NemID til bank-brug til at være 15-årige med NemID til brug med de offentlige brug.

Når jeg, der selv arbejder med at bygge løsninger der integrerer med for eksempel Digital Post og Serviceplatformen, ikke kan finde ud af at komme gennem sådan et forløb, så er der noget galt.
Jeg har talt med andre i digitaliserings-land, folk der arbejder med Digital Post-fordeling i kommuner og regioner, som også er endt i at sende deres børn afsted til den lokale borgerservice. Så der er et uheldigt mønster her.

Mit forslag er at få nogen til at se på hvad det er der gøres for at bringe den unge gennem forløbet, og så ændre noget her.
Umidelbart er mit gæt at der skal laves et par nye web-formularer og ændres i brevteksten på det papirbrev der sendes ud til den unge, så der henvises til disse webformularer.
Jeg tror, at kilden til problemet er, at den brugerrejse der er understøttet i dag handler om en ung som ikke i forvejen har en NemID.

Det som man skal gøre - som ung der allerede har en bank-udstedt NemID er:
For at tilknytte en offentlig digital signatur til dit NemID, skal du ind på www.nemid.nu og vælge punktet "Bestil NemID for første gang" og dernæst "Bestil med kørekort eller pas". Når du har udfyldt formularen, og har trykket "Næste", skal du blot vælge 'Ja tak'-løsningen.
NemID
Så vil dit NemID virke til offentlige sider med det samme. Bemærk, at det er en elektronisk tilføjelse til dit nuværende NemID, der foretages – der bliver ikke bestilt nyt nøglekort eller lignende.