Jeg har gennem en længere periode (start juni til nu) haft en supportsag kørende med Yousee/Skanderborg antenneforening.

Supportsagen handler om at jeg med helt uigennemskuelig periode har udfald på min internetforbindelse. Udfaldene begyndte at dukke op i marts-april 2018. Det jeg havde her var kabelmodem-baseret internetforbindelse.
Jeg kan have en uge med to udfald, og jeg kan opleve at jeg næste uge har 1-3 udfald.
Udfaldene betyder at der ingen data kommer igennem i et sted mellem 30 sekunder og 15 minutter.

I går skiftede jeg så til fiber-baseret internetforbindelse gennem Aura (det lokale elselskab) der har produktet Waoo.

Jeg har i hele perioden haft en lille Raspberry Pi sat i kabelmodem'et, som pinger ud til googles DNS 3 gange hvert 5. minut. Og så samler den data op og tegner grafer over det. Softwaren på Pien hedder Smokeping.
Prøv at se nedenstående graf taget fra her til morgen. Den viser hvad den gennemsnitlige ping er over de sidste 30 timer. Når der er meget sorte streger vertikalt er der stor varians i sartiderne, og nogen gange er der dér også et lille hul (udfald).
Skiftet skete klokken 13-14. Derfor hul i data.
Det taler da sit eget sprog.
smokeping_1
Og her er samme graf for de sidste 10 dage. Jeg har markeret der hvor der har været længere udfald.
smokeping_2
Det at jeg nu ser meget meget ensartede ping-tider er i sig selv ikke noget der viser at Waoo fiber er mere stabilt end Yousee kabelmodem. Men det er bestemt noget der viser at potentialet er der.
Jeg lader Smokeping'en køre og holder øje med det.