Forside 3/3 2003

Spam
Jeg er begyndt at bruge spamcop.net. Det kan anbefales hvis man føler sig bombarderet af den slags.
Man kan gratis få en bruger-konto hos dem.
Når man modtager en Spam mail så kan man e-maile den til spamcop.net eller overføre den til dem via en web browser. De analyserer på den og sender så besked til serveradministratoren der har ansvar for den server der har sendt spam til dig (mig).
Jeg kan se et tydeligt mønster. Der går et par dage, hvor jeg modtager spam mails, og hvor jeg konsekvent anmelder dem til spamcop.net, hvorefter det aftager. Der er så en pause på måske en uges tid, og så begynder det igen. Jeg er sikker på, at spammerne går fra mail server til mail server for at sende deres bras til mig (og de andre stakler).
Men ihverttilfælde så har jeg perioder stort set uden spam nu. Før var det op til en 5-6 mails pr. dag.
Jeg overvejer at købe en to-årig aftale med spamcop.net - når det nu virker så bør man jo støtte dem.

Og når vi nu er ved spam. Læs aldrig spammails. Slet dem i oversigten over din indkommende post. I sådan en spam mail kan der (hvis den ligner en web-side) være en beacon. En beacon er et stykke grafik der ikke er der, men som er helt unikt navngivet så spammeren på sin web-server kan se, at du har læst hans spam mail. Når han ved, at du læser hans spam - ja så er du jo en aktiv modtager, og så skal du have mere spam. Nogle af mine kolleger er holdt op med at åbne spam mails og synes de kan mærke, at de nu er begyndt at få færre spam mails.

Åh ja - og i samme boldgade - tryk aldrig på de der "press here to cancel further e-mail from us". Det er typisk det samme som en beacon.

Familien
Jamen det går jo strålende
Her ser vi Frederikke som heks - det har jo lige været fastelavn.
Der er flere heksebilleder. Jeg tog ca. 40 billeder, og 5 blev gode. hm.

Hvad ellers?

Frederikke, den store, lille, kloge pige.
Vi har lige på far-datter bif-tur. Junglebogen 2. Den var rigtigt go'. Hun blev kun lidt bange.
Frederikke heks

Eller som Snøvsen siger "Det var den værste dag i mit liv, og jeg har aldrig haft det sjovere" - og dog; helt så slemt var det ikke. Jeg havde forberedt hende på, at det godt kunne være lidt uhyggeligt. Midt under filmen sagde hun noget i stil med "Jeg troede, at det var en uhyggelig film, men den er jo skæg". Hun blev i virkeligheden mest bange da lyset gik ud i biografen og reklamen (må de kun vise 1 reklame for de små?) kom.

Frederikke er for det meste rigtigt sød ved Mads og virker glad for ham. Men nogen gange synes hun at han er dum. Grundlæggende så handler det om at mor og far ikke har så meget tid til hende som de har haft. Vi prøver virkelig at give hende opmærksomhed, men nogen gange så skal man altså skifte ble, også selv om Frederikke har lyst til at lege med Lego.

Mads er begyndt at krybe - ikke kravle. Han trækker sig frem med håndfladerne og skubber også lidt fra med ben og fødder. Han ligner nok i virkeligheden en soldat der skal møve sig frem i en skyttegrav.
Han har lige været til eksamen - Boelprøven - og han bestod. Så ser vi nok ikke sundhedsplejersken mere.
Det går rigtigt godt med Mads i det hele taget. Han er en rigtigt glad dreng, han er begyndt at spise forskellige slags grød, og vi har planer om at stoppe natte-amningen om nogle uger - og vi mener at det nok skal gå godt. Han er klar.

Karen er forkølet på hvad - 4. uge måske. Rigtigt surt. Hun er jo blevet verdensmester i online-handel. Brugt børnetøj og legetøj. Og hun kommer i en internet-baseret mødregruppe sammen med ca 100 andre mødre der havde termin i juli 2002 - over hele Danmark. Nettet og mødre - a brilliant combination. Hun har lige været med til at købe tøj i USA sammen med en håndfuld mødre fra julitermin. Noget med at betale 40% af prisen i forhold til at købe OshKosh i Danmark. Og det er "hvidt" - de betaler told.

Og hamselv? Tjah. Os i IT-branchen synes jo det er lidt sløjt. Selv Convergens kan mærke, at der ikke er helt så meget at lave. I Januar udvidede vi (selvmodsigelse her?) med 6 mand. 5 i århus og en i Gl. Ry. Det er lidt spændende; pludselig har jeg fået kolleger i nærheden.
Jeg har været ankermand (Seniorkonsulent hedder det) på nogle forskellige web steder for Elkraft for nyligt - presse.elkraft.dk og elkraft.dk især, og så nogle opdateringer på elkraft-system.dk.

Åh ja. Jeg har også købt ind i USA. Hans gav mig den første bog i en triologi (House Atreides), og da den var god så måtte jeg jo have de andre to. Dem købte jeg så hos amazon.com. Ikke en så fed fidus. ca 45 kr moms og ca 45 kroner gebyr. Hm... Det er ellers en god bog den første - de andre har jeg ikke set på endnu.

Den gamle forside finder du her.