Status på Achilessenen 16 måneder efter at den sprang

Vi tager lige en status på hvordan min Achillessene har det.
Jeg kan se, at der er temmeligt mange der Googler sig frem til mine blogsider som handler om Achillesseneruptur. Så ligesom jeg havde det da jeg gik rundt med skinne på benet så er har andre det jo nok også sådan, at de gerne vil have en ide om hvad der sker undervejs; mens skinnen er på og især bagefter. Springer senen igen, kommer man til at gå normalt, kan man hoppe og springe osv.
Jeg har lige et link her, klik på det, så får du en søgning der viser alt hvad jeg har skrevet på min blog om roderi med Achillessenen: Søgning på Achillessene.

Men jeg vil prøve at samle lidt op.
Min Achillessene sprang den 15/9-2007.
Jeg blev opereret den 17/9-2007. Det gør man ikke på alle hospitaler - opererer. Der er nogen steder hvor de bare sætter foden i støvlen.
Den 6/11-2007 tog vi så støvlen af. Og jeg kunne begynde at gå.
Så begyndte så træningsprogrammet. Man får instruks i hvordan man skal træne. Jeg fik to sæt instrukser, et til de første 3 uger (så vidt jeg husker) og så et til perioden efter det.
Da jeg havde været i gang med træningen et par uger fik jeg fat i en Fysioterapeut der hjalp mig med at udføre øvelserne mere hensigtsmæssigt. God og billig investering.
Og det er sådan set det.
Jeg tog sidst en Status på Achilessenen efter 8 måneder - den 29/5-2008. I dag er det så den 29/1-2009. Og hvor er vi så nu, hvor det er et år og 4 måneder siden?

Jeg vil gerne sige det som det er - jeg har ikke et ben der er 100% som før. Men det går da fremad.
Da jeg blev opereret fik jeg at vide (dette er efter hukommelsen), at der gik ca 8-12 måneder før jeg ville være tilbage på 100%.
Som jeg ser det i dag, så regner jeg aldrig med at komme tilbage på 100%.
Hvis vi skal sætte et tal på så ligger vi vel på 90%.

Og hvad er det så der er problemerne - de 10%?
Det er sådan set det samme som ved sidste status, symptomerne er bare mindre:

 • Når jeg går føles senen usmidig. Men nu gør det sjældent ondt.
 • Når jeg laver ting som har noget at gøre med balance på benene er jeg ikke så sikker som før. Men jeg er sikrere end ved sidste status.
 • Min lægmuskel hæver når den er nedad. Men den hæver mindre end ved sidste status.
 • Musklen er stadig mindre end før.

Jeg havde ved sidste status det sådan, at jeg skulle tænke over at nu skulle jeg altså sidde på hug - det faldt mig ikke naturligt. Sådan har jeg det ikke mere. Jeg sætter mig på hug i de samme situationer som før senen sprang.
Jeg laver stadig mine øvelser, følger sådan set det program jeg har fulgt hele tiden. Dog skal jeg indrømme, at jeg de sidste to måneder er faldetb gevaldigt af på at gennemføre programmet. Hvor jeg før udførte øvelsesprogrammet ca. seks gange om ugen så udfører jeg det nok ca. 2 gange om ugen nu. Jeg er simpelthen ved at være træt af det.
Jeg får rørt mig mere end før min achillessene sprang. Det skyldes især at jeg er begyndt at cykle med mine børm i skole. Jeg cykler nok 6 km alle hverdage. Det er jeg ret sikker på er godt.

Jeg har bemærket, at jeg ved almindelig udstrækning af det dårlige ben der har jeg svært ved at finde modstand i senen. Jeg har en fornemmelse af at min sene er længere nu end før den sprang.

Med hensyn til den psykiske side af tingene så er det sådan at jeg stort set ikke er bange for at min achillessene skal springe igen. Dog vil jeg sige, at når jeg går på en glat vej, eller hvis jeg skal cykle mens det er glat... så er jeg mere påpasselig end før.
Jeg er på ingen måde nedtrykt eller noget i den stil som følge af det der skete og er ikke rigtigt påvirket af de manglende 10%. Men jeg er også en ret robust model. Den gang jeg havde min støvle på var jeg helt klart påvirket af det; frustreret over de ting jeg ikke kunne og bange for hvordan forløbet ville blive bagefter.

Set samlet så kan jeg nok ikke rigtigt klage. Jeg har en fornemmelse af at jeg kunne være på måske 93% hvis jeg gjorde mere ud af mine øvelser, eller nærmere, hvis jeg fik rørt mig mere. Sådan noget med at gå lange ture, svømme osv.. Og der er så noget som jeg prøver at få gjort mere ved.

Det skal siges, at jeg jo bare er en helt almindelig kontor-fyr som oplevede at achillessenen sprang. Jeg er på ingen måde lægefagligt udstyret. Så det du læser her er jo bare én persons oplevelse. Sådan som helbred og sygehusvæsen fungerer så er der masser af variationsmuligheder. Du kan komme til at opleve et bedre eller et dårligere forløb end mit. Det afhænger af dig, af personale, af familie, af hvordan din krop er skruet sammen.

Hvis du har oplevet at din Achillsessene er sprunget så ønsker jeg dig held og lykke med det. Det er ikke sjovt, men man kommer altså ud i den anden ende og er stort set som man var før. Du er meget velkommen til at skrive en kommentar hvis det jeg har skrevet har hjulpet dig.

Opdatering 11/4-2015: Kære læser - jeg lukker nu for kommentarmuligheden på ting jeg har skrevet for mere end 2 måneder siden. Jeg gør det primært fordi jeg er beygyndt at modtage rigtigt meget comment spam. Lige netop den blog entry jeg har skrevet her er jeg lidt ked af at lukke for kommentarer, for som man kan se, så er der rigtigt mange der har følt behov for at skrive noget.


Kommentarer

1 - Hej Karsten

velkommen i klubben, mht til dit spørgsmål omkring hævelsen, havde jeg samme spørgsmål, og fik det besvaret af lægen og andre: Det ikke unormalt at din fod er hævet, specielt ikke fordi din fod jo har været i stille position over en længere periode. Det gør at en masse blod og væske ophopper sig i det inaktive område. Det forsvinder efterhånden du begynder at være aktiv med foden.

Martin
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 13:57:20 På 06-10-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image2 - Hey folks.
Har også sprunget mit achillessene for godt 8 uger siden. Kan ikke bevæge min fod helt, den er stadig hævet og har stadig smerte omkring min ankel, specielt om morgen.har stort set samme symptomer som jer. Skal have støvlen af på fredag.. JubiiEmoticon
Vi kan alle blive enig om det er noget af en forløb man skal igennem både fysisk & psykisk.
Derfor er det vigtig synes jeg at når man har en forsikring og man kommer ud for et sådan skade at man kender til hvad ,hvordan og hvornår!

Er fuldt dækket hos Alka Forsikring.

Meldt skaden til forsikring dagen efter skade skete.

Er der nogen som har kendskab til hvordan,hvad & hvornår, så noget kommer til at forgår?

nogen som Alka?

Det skriver tilbage at skaden er dækket af ulykkeforsikring.
"Erstatning udbetales, hvis der som følge af skaden bliver tale om et varigt mén på 5 % eller derover.
Som regel går der cirka 1 år fra skadedatoen, før det er muligt at vurdere, om skaden er varig. Er der på dette tidspunkt fortsat gener som følge af skaden, beder vi dig venligst kontakte os.
Til orientering kan vi oplyse, at der er mulighed for at få udbetalt et acontobeløb, hvis det på et tidspunkt er sikkert, at der som følge af skaden er et varigt mén på 5 % eller derover. For at vurdere om der kan udbetales et acontobeløb, skal der indsendes lægelige oplysninger, hvoraf det fremgår, at skaden er varig"

I flere tilfælde har jeg hørt at mange lider er eftervirkning i achillessene skade?

hvad er jeres menig Forsikring VERSUS Achillessene skade??

Vh
Skrevet af / Written by Bruno fra 12:55:21 På 11-07-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image3 - Jeps. I dag dumpede en check på kr. 85.000 ind af brevsprækken beregnet på grundlag af en invaliditetsgrad på 5%.
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 18:16:33 På 20-07-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image4 - Jeg har set lidt på det med méngrad og ulykkesforsikringer. Hvis man har en ulykkesforsikring så vil jeg helt klart anbefale at man laver en skadesanmeldelse. Det er nu over 2 år siden at min skade skete. Og selv om der står noget med en forældelsesfrist (2 år) i mine forsikringsbetingelser så mente den person jeg talte med i forsikringsselskabet (Lærerstandens Brandforsikring { Link } ) at der godt kunne blive tale om en udbetaling. Forældelsesfristen handlede ikke om skadesdatoen når det handlede om en Achillessene - man kan jo ikke beregne en méngrad dagen efter skaden sker, vel? Emoticon
Så det er jo lidt spændende.
Jeg skal udfylde en anmeldense og så sker der en vurdering. Grundlæggende om jeg har en méngrad der er på 5% eller mere. Det er jo svært at sætte tal på synes jeg, men der er ingen tvivl om at jeg ikke er den gamle Jens - det ben bliver aldig helt det samme.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 10:39:52 På 20-11-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image5 - Hej

Hvor er det dog dejligt, at se alle jeres kommentarer og erfaringer. Min archilessene bristede, under dans. Da jeg kom til skadestuen fik jeg at vide, at jeg selv kunne vælge om jeg ville opereres eller om skidtet selv skulle vokse sammen. Det havde noget med alder at gøre, havde jeg været over de 50 år, havde de slet ikke opereret??? Da jeg havde haft min støvle på i 5 uger startede jeg på arbejdet. på 6. ugen fik jeg støvlen fjernet. Nu er det 5 uger siden jeg fik støvlen fjernet, og det går langsomt fremad. Jeg står på eet ben - alle steder, mine børn synes jeg er enormt pinlig Emoticon Men jeg kan mærke det er godt....

Har ingen kræfter til at hæve mig op på tæer. Endnu

Jeg har stadig problemer med hælen, det gør simpelthen så ondt, at træde på den, selv med et blødt hæleindlæg.
ER DER NOGEN DER HAR GODE RÅD HER??

Mange hilsner
Skrevet af / Written by Birthe fra 12:03:55 På 25-12-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image6 - Hej

Herligt at der stadig er liv i din blog. Så følger man sig da ikke helt alene i verden med sine frustrationer over den sprungne ackillessene.

Jeg skvattede ned af en malerstige den 12/7 og blev opereret den 13/7 på Centralsygehuset i Esbjerg. Udgangspunktet var ellers at der ikke skulle opreres, da jeg netop havde passeret de 60 år, men de fandt så, at min fysiske habitus var god nok til en operation.

Fra sygehuset blev jeg hjemsendt uden nogen særlig instruktion. Den kunne jeg så finde på nettet fra andre sygehuse, og jeg frekventerede en fysioterapeut, som gav mig nogle øvelser, som jeg udførte stort set dagligt.

Fremskridtet var dog så minimalt, at jeg valgte en anden fysioterapeut (det betaler udlykkesforsikringen), som nu er igang med en lang proces med at bygge min muskulatur op i det dårlige ben. Jeg håber det lykkes.

Mit helt store problem er, at jeg fortsat halter. Jeg prøver at trave nogle ture, men er meget fokuseret på at undgå halten, hvilket sjældent lykkes.

Jeg spiller golf, og har prøvet til igen, men efter 10 huller var jeg så øm i bentøjet, at jeg måtte stoppe.

Jeg har en kollega, som fik gang i muskulaturen efter et par alternative behandlinger med elektrisk strøm til muskulaturen. Har nogen hørt om noget sådant?

Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 18:54:05 På 17-12-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image7 - Wauw, jeg er mega misundelig Emoticon Men vildt fedt med så god en historie.
Skrevet af / Written by BetinaK fra 09:38:35 På 03-04-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image8 - Har også sprængt akillessenen for 1 år og 3 måneder siden. Har lige været ved speciallæge i dag, da jeg også stadig har smerter. Fik at vide, at jeg ikke må løbe ihvertfald den næste måned. Kan så evt. prøve igenEmoticon Havde ellers håbet på en ½ maraton i år. Vil gerne vide, om du har fået konstateret en méngrad og hvor meget.
Skrevet af / Written by Dorthe fra 19:08:53 På 04-03-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image9 - Har også sprængt akillessenen for 1 år og 3 måneder siden. Har lige været ved speciallæge i dag, da jeg også stadig har smerter. Fik at vide, at jeg ikke må løbe ihvertfald den næste måned. Kan så evt. prøve igenEmoticon Havde ellers håbet på en ½ maraton i år. Vil gerne vide, om du har fået konstateret en méngrad og hvor meget.
Skrevet af / Written by Dorthe fra 19:08:17 På 04-03-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image10 - Hej Bettina
sikke et kedeligt forløb du er rendt ind i,minder meget om midt,jeg ville egentligt høre dig hvad din forsikring siger til alle disse ting du har svært ved.Det er mest fordi jeg efter 8 mdr.stadig ikke kan gå ned i hug,kan ikke gå ned ad trapper og halter stadig uden mine elskede kondisko på.døjer med rigtig mange smerter hverdag.og nu har min ellers dygtige fys.meldt ud at han ikke kan gøre mere for mig,og ærlig talt ,så er det da ikke rimligt at man slet ikke kan disse ting mere,jer er da kun lige blevet 37 år og synes det er så træls ikke at kunne løbe,spille bold eller andet jeg holder af,hvad siger lægerne til dig bliver du helt klar igen?Emoticon mvh lina
Skrevet af / Written by lina fra 21:35:59 På 27-02-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image11 - Hej Bettina<br />sikke et kedeligt forløb du er rendt ind i,minder meget om midt,jeg ville egentligt høre dig hvad din forsikring siger til alle disse ting du har svært ved.Det er mest fordi jeg efter 8 mdr.stadig ikke kan gå ned i hug,kan ikke gå ned ad trapper og halter stadig uden mine elskede kondisko på.døjer med rigtig mange smerter hverdag.og nu har min ellers dygtige fys.meldt ud at han ikke kan gøre mere for mig,og ærlig talt ,så er det da ikke rimligt at man slet ikke kan disse ting mere,jer er da kun lige blevet 37 år og synes det er så træls ikke at kunne løbe,spille bold eller andet jeg holder af,hvad siger lægerne til dig bliver du helt klar igen?Emoticon mvh lina
Skrevet af / Written by lina fra 21:37:20 På 27-02-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image12 - Hej Bettina<br />sikke et kedeligt forløb du er rendt ind i,minder meget om midt,jeg ville egentligt høre dig hvad din forsikring siger til alle disse ting du har svært ved.Det er mest fordi jeg efter 8 mdr.stadig ikke kan gå ned i hug,kan ikke gå ned ad trapper og halter stadig uden mine elskede kondisko på.døjer med rigtig mange smerter hverdag.og nu har min ellers dygtige fys.meldt ud at han ikke kan gøre mere for mig,og ærlig talt ,så er det da ikke rimligt at man slet ikke kan disse ting mere,jer er da kun lige blevet 37 år og synes det er så træls ikke at kunne løbe,spille bold eller andet jeg holder af,hvad siger lægerne til dig bliver du helt klar igen?Emoticon mvh lina
Skrevet af / Written by lina fra 21:35:59 På 27-02-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image13 - #108: Senen føles for kort ved at jeg ikke kan gå ned ad trapper. Ikke kan stå oprejst og bøje knæet mere end 2 cm.og ikke kan træde igennem når jeg går. Havde i længere tid svært ved at cykle, men er nu oppe at cykle 33 km hver anden dag og det hjælper. Vippebræt har været en stor hjælp, og så har fyssen på fys og testcentret i Randers været en meget stor hjælp. Jeg havde indtil for ganske nyligt smerter ved senen og hælen hver gang jeg forsøgte at gå uden sko i hjemme, hvilket også har været svært med en kort sene, samt smerter efter udstræk. På testcentret har vi arbejdet meget med at forlænge senen ved hård udspænding. Det har givet akut smerte i senen dagene efter, men jeg kan nu mærke at det har hjulpet og jeg kan nu komme halvejs ned ad et trappetrin, dog ikke på kolde dage. Jeg får nu chokbølgebehandling en gang om ugen samt anden behandling. Chokbølge gjorde pænt ondt hver gang han ramte senen, og dagene efter var det som om jeg var sat måneder tilbage med smerter. Men det gjorde også at behandlingen aktiverede skaden så den igen begyndte at hele sig selv, og nu kan jeg mærke fremskridt efter de behandlinger.
Den anden dag fik jeg vist skrevet at det var 7 mdr. siden skaden var sket, men det er kun 6 mdr siden. Men min anbealing er klart at benet skal have ro når det ber om det, men vær kvik med genoptræningen så man ikke bare lader stå til, og tag jævnligt et smut forbi fysioterapeuten, for lige at tjekke op på om man er med i forløbet, eller man skal have hjælp undervejs, så man ikke skal bruge ekstra tid for at komme igang igen.
Betina
Skrevet af / Written by betina karlsen fra 13:27:09 På 20-02-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image14 - Betina, sikke da noget. Jeg har så også lige fået stukket de 2 stykker papirer i hånden i dag, på selv samme sygehus.
Og fik samme besked, om selv at kontakte egen læge for henvisning til fysioterapeut, det er sgu for dårligt.
Hvordan føles det, når senen er for kort? Smerter i senen eller andre steder?
Hvornår blev du opereret?
Skrevet af / Written by therese fra 18:47:42 På 17-02-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image15 - Jeg blev behandlet på Randers sygehus og der var IKKE genoptræningstilbud. Jeg fik to programmer stukket i hånden og måtte klare mig selv. Efter længere tids genoptræning, kunne jeg mærke at der var noget galt. Jeg tog kontakt til Randers sygehus, der henviste mig til egen læge. Jeg tog derefter kontakt til fys og testcentret i Randers, der har hjulpet mig rigtig meget. Min sene er for kort og jeg har her 7 mdr. efter skaden skete, stadig problemer med trapper. Kan ikke løbe, halter stadig, får meget nemt ondt i hælen og senen. Kan stadig ikke gå ned i knæene.
Jeg er begyndt på chokbølgebehandling, hvilket jeg så småt er begyndt at tro kan hjælpe mig. Fyssen siger, vær hård, når jeg skal strække ud, hvilket jeg så er. Jeg er til fys 1-2 gange om ugen, og jeg kan mærke fremskridt. Men jeg har været træt af Randers sygehus, fordi jeg føler mig meget overladt til mig selv, også selvom jeg tog henvendelse om hjælp da jeg kunne mærke den var for kort. Jeg træner normalt meget bl.a adventure race, så jeg har i det hele taget rigtig godt styr på i det hele taget at træne og følge programmer mm. Men her måtte jeg desværre melde pas, for jeg følt emig pludselig meget alene, med en sene der absolut ikke ville det jeg ville. Jeg kunne mærke at noget var galt, fordi jeg fulgte tråden herinde, og kunne se på de mange indlæg, at jeg var et pænt stykke bagud. Jeg skulle have søgt hjælp ved en fys langt tidligere, og kan klart anbefale andre at søge fys når man begynder genoptræningen.
hilsen BetinaK
Skrevet af / Written by BetinaK fra 12:14:54 På 16-02-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image16 - Jeg smed ret hurtigt krykkerne, da jeg måtte begynde at støtte på foden/støvlen. Mindes egentlig ikke at jeg var speciel øm i lægmusklen,men hele foden var godt hævet,hvilket jeg havde mere fokus på. Sov uden støvlen på efter at jeg var begyndt at støtte på den. Brugte en del tid på, at vippe med foden, når jeg var fri af støvlen.
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 23:06:36 På 14-02-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image17 - JA, meldte det vil forsikringen dagen efter.
Ved tilfældigvis, at mit sygehus i randers tilbyder genoptræning, det gjorde de ihvertfald for 3 år siden, da jeg havde åbent benbrud i venstre ankel efter en rideulykke....sport er farligt ;)

Men undrer mig meget over at behandlingsplanerne varierer så meget fra sted til sted......men inderst inde er det jo ens egen krop man skal lytte til :)
Skrevet af / Written by therese fra 11:07:25 På 31-01-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image18 - Ja, en lille ny Blogger til siden.....
Jeg sprang min akillessene den 14. Januar, og ligger nu i sofaen og søger alt den information jeg kan omkring mit kommende forløb, men hold da op en jungle, så dejligt at se, hvad i andre har oplevet.
Mit forløb er blevet fortalt, at jeg må begynde at skyggestøtte når foden er i neutral, og fra uge 6 til 8 må jeg belaste foden fuldt.
Skrevet af / Written by therese fra 13:29:53 På 30-01-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image19 - Hej Peter,

Hmm synes det lyder vildt at du allerede må begynde at støtte på foden?, og har du den ikke i en 30 grader nedadgående vinkel, så det er lidt svært at overhovedet støtte på foden, da den er i sådan en forkert position.

Mon det er godt eller skidt der ikke findes så mange ting omkring dette emne på nettet.

 1. fordi der er så få der oplever skaden
 2. fordi der er så mange der kommer i bedring, og ikke har brug for at søge råd eller diskussion på nettet

Det kan man jo lige tænke over,

God bedring,
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 07:45:55 På 21-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image20 - Hej Martin,

Jeg har fået lidt de samme tal, men der er vist en engelsk undersøgelse hvor der var flere tílbagefald hos dem der blev opereret end ved konservativ behandling. Har selv ikke læst den men det var min operationslæge som fortalte det.
Det er svært at tage stilling til hvad man skal, men alle de læger jeg spurgte hvad de selv ville foretrække - så sagde de alle operation!Emoticon

Med hensyn til mig selv så skete det ved tennis. Da jeg accelererede fremad mærkede jeg et smæld i anklen (som en stor tyk elastik der sprang), og så faldt jeg og vidste med det samme hvad der var sket. Ubehagelig fornemmelse.
På skadestuen mente de den måske ikke var sprunget helt men jeg kunne overhovedet ikke støtte på tæerne eller stå normalt - kun bevæge tærerne lidt op og ned når jeg lå på briksen. Underlig fornemmelse at foden ligesom svømmer væk under en og at man ikke har noget hold i den overhovedet!Emoticon
Under operationen fik jeg at vide at min achillessene var helt sprunget, men desværre ikke i et pænt snit men at den var temmelig flosset så de måtte sy den 2 gange Emoticon

Jeg må indrømme at jeg nok ligger i den normale ende idet jeg er 39 år - men jeg har altid dyrket sport i mere eller mindre grad.
Jeg har også indstillet mig på at jeg ikke kommer til at spille igen før tidligst om 9-12 måneder.

Det er 1 uge siden jeg blev opereret men det dunker stadigvæk og gør ondt når jeg går på krykker og foden hænger nedad. Så jeg begynder nok tidligst at støtte en smule på den når det er væk - forhåbentlig i næste uge.
Hvor lang tid har Du haft smerter i foden efter det skete?

Jeg går ud fra at Du også har en "Walker" på som min - eller har Du allerede smidt den?

Egentlig synes jeg det er utroligt at senen kan vokse sammen uden operation - specielt hvis den er helt sprunget. Normalt er senen jo trukket væk fra hinanden - ofte flere cm. En af kroppens vidunder.

God weekend
Peter
Emoticon Emoticon Emoticon
Skrevet af / Written by Peter Transø fra 16:58:46 På 23-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image21 - Til (10) - Peter:
Jeg måtte lægge vægt på min fod da min støvle var rettet op til 0 grader. Ind til det punkt var det strengt forbudt at lave noget der lignede at gå på det ben.

Ind til det punkt hvor jeg måtte gå på benet brugte jeg iøvrigt meget en rygsæk. Så kunne jeg transportere udstyr rundt i huset (te-kanden og den bærbare computer f.eks.).

Mine sting blev aldrig fjernet. Det sidste jeg så til hospitalet var da støvlen blev taget af. På det tidspunkt var der en sygeplejerske der tog et kig på stingene og sagde - "nå, han har brugt den tråd der opløser sig selv".

Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 20:20:58 På 29-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image22 - Hej martin,

Tak for tippet.
Jeg har selv ikke tænkt så meget på det endnu da jeg jo først skal have støvlen af - men Du har ret at det godt kan være en hård belastning - både på speederen og bremsen. Vil tage det op med lægen når jeg skal til kontrol om en måned.
Det kan være Jens har en kommentar til dette - afhængig af om han også havde det på højre ben?

Hilsen
Peter
Skrevet af / Written by Peter Transø fra 21:13:55 På 02-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image23 - Hej Rune!
Fy for pokker en omgang du har været igennem der. Det kommer nok til at gå bedre anden gang. Det skal det.
Som du skriver: Der er mange måder at komme gennem sådan et forløb. Det føles virkelig som om der er forskellige "skoler" for hvordan sådan en gang Achillessene-ruptur skal klares.
Skrevet af / Written by jens Bruntt fra 17:03:00 På 03-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image24 - Hej Martin og Peter
Ja jeg har også kunne forstå på alt det i har skrevet at der er forskel på hvor man bliver opereret. Det virker lidt mystisk, men sådan er det jo nok. Jeg er slet ikke kommet til fyssen endnu. Jeg har stadig støvlen på og går stadig med krykker, for den skal ha ro, så de har vurderet at støvlen giver den ro, og så må jeg ikke støtte på foden overhovedet. jeg har fået en tid til fys på mit sygehus på tirsdag, så ja der vil jeg lige høre med fremtiden, om det er noget jeg selv skal klare eller det er noget jeg skal til på sygehuset. Men alt afhænger af hvad de siger i morgen når jeg skal til kontrol med såret. Var desværre derinde igen i går, da det var blødt igennem. Emoticon Jeg er blevet opereret på Vejle sygehus. Jeg håber så sandelig også det ender lykkeligt en gang. Emoticon Men det er bare at holde humøret oppe, selvom det er svært til tider....Emoticon Det er helt kanon at høre om andre også, for jeg fik også tilbudet om jeg vil opereres eller ej. De foreslog at operere men hvis jeg havde sagt nej, så havde jeg også fået en støvle på. Men da lægen åbnede min læg var hans første sætning: Du har fandme gjort det godt Rune. Den er helt smadret. Super Emoticon . Og han måtte tilkalde hans bagvagt da han var lidt i tvivl om hvordan han skulle sy den sammen, når den var så flosset...Emoticon han havde aldrig set noget lignende...men vi håber det en dag lykkedes at det groer sammen....
og tak for den fine velkomst for resten.Emoticon
Hilsen
Rune
Skrevet af / Written by Rune fra 13:44:30 På 05-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image25 - Hej Peter & Rune

Hvordan går det med jer?

Med venlig hilsen
Martin Schmidt
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 14:59:47 På 19-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image26 - Hej,

Jeg har ikke været inde på siden her et stykke tid, men det er fedt at se at der kommer flere til.
Det er et godt initiativ af Jens Emoticon
Hos mig går det heldigvis fremad og der er lys forude. Jeg glæder mig til at kunne gå i normale sko igen.
Det er nu lidt over 5 ½ uge siden jeg blev opereret, og jeg skal have min støvle af om knap 2 uger.
Indtil nu har jeg haft et nogenlunde godt forløb, dog fik jeg en lille forskrækkelse 3 uger efter operationen da jeg skulle forcere en trappe. Min krykke gled ud og jeg faldt ned på støvlefoden så jeg fik et smæld i foden. Det endte selvfølgelig med smerter i foden og for en sikkerheds skyld satte jeg kile nr. 3 ind igen for at aflaste foden (havde ellers fjernet den ugen inden).
Det tog 4-5 dage at komme sig igen hvorefter jeg fjernede kilen igen og begyndte at støtte mere på foden.
2 uger efter operationen begyndte jeg at støtte lidt på foden og efter 3 ½ uge begyndte jeg at sætte fuld vægt på støvlen.
Det er egentlig gået godt og jeg regner med at fjerne den sidste kile på fredag.
Idag kan jeg gå/humpe rundt uden krykker - dog kun indedørs

Det er dog begyndt at nive lidt i huden idet jeg stadigvæk har stingene i.
jeg synes også at jeg begynder at blive lidt øm i senen - men jeg ved ikke om det bare er fordi jeg er begyndt at belaste den mere igen Emoticon

Det er underligt og lidt uhyggeligt at se hvor meget min læg er skrumpet i forhold til det raske ben. Det kommer til at kræve meget træning Emoticon
Det er dog kun til anklen at benet er svundet ind. Hele foden er stadigvæk hævet hvilket undre mig. Jeg havde regnet med at det ville blive bedre når man begyndte at bruge den mere. Hvordan var det med Jer og hvor lang tid vare det evt.Emoticon
Jeg synes også at huden er lidt følelsesløs på oversiden af foden - specielt hen over storetåen - men det er måske p.g.a. støvlen som altid er lukket foran så forfoden holdes nede. Er det noget I andre har oplevet Emoticon

Hvordan går det med Dig Rune - er såret ved at være helet? Hvor var det at Du havde åbningen og hvor stort var det egentlig?

Hvad med Dig Martin - går det efter planen med genoptræningen?

Hilsen Peter

Skrevet af / Written by Peter Transø fra 22:36:51 På 25-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image27 - Hej Peter,

OK, vil lige forsøge at svare på dine spørgsmål:
omkring senen kan jeg oplyse at det er jeg ret sikker på at normalt, sådan havde/har jeg det også, kan dog mærke for hver uge at den bliver mindre øm og mere stærk. Er stadig tyk i akillesenen, forstil dig din raske akillesenen måske er på størrelse med lillefingeren når man holder om den, så er den skadet nok ligeså tyk som en tommelfinger, til sammenligning.

Jeg har taget et billede af mit ben/læg, lige efter jeg fik støvlen af, der var virkelig en kæmpe forskel på muskelmasse og generel størrelse, hold da op!!. I dag er der stadig forskel, men ser bedre ud :)

ifht det med at det er følelsesløs i foden, er meget normalt, din hjerne kobler den del af foden af når det sidder i låst stilling over længere tid, det tager lige nogen dage at vågne op, du kan også godt blive lidt svimmel når støvlen tages af. Gjorde jeg i hvert fald. 1 dags tid tog det.

Ifht mig selv op genoptræning skal jeg til fysioterapeut igen i morgen, nu er jeg på hver 14 dags tager jeg der ind, ellers har jeg gået der 1 gang i ugen, hvor jeg får lært nogen øvelser, snakker om hvordan det går, og så får jeg lige masseret den igennem, så den bliver mere smidig efter.
I dag kan jeg næsten løbe, selvom det kun er en måned siden jeg fik den af..
Man kan ikke se på mig jeg har været skadet mere, (jeg kan kun selv mærke det), jeg kan hoppe, men må jeg ikke rigtig gøre før om nogen mdr. så det lader jeg vær med. Når jeg løber laver jeg stadig den "forkete bevægelse" som jeg gjorde da jeg startede med at gå igen, det sker ikke nu hvor jeg går. Jeg kan gå op og ned af trapper som jeg gjorde inden skaden, i starten var senen virkelig stram/øm så jeg måtte tag 1 skridt af gangen på trappen nedad. Jeg kan cykle, uden problemmer i starten var den øm, er den ikke mere,

Jeg tror mit forløb er rigtig godt gående. Men er stadig ikke på de 100% som før.

Martin
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 10:07:48 På 26-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image28 - Hej Rune,

Ja, jeg forstår hvad du mener med man føler sig magteløs og tingene bare ikke var som før, på no time!!, men omvendt så oplever man tingene i en anden perspektiv og det kan også være sundt i sig selv.
Jeg spurgte til din alder, fordi jeg var nysgerrig, typisk er man 30-40 år når akillesenen går sig en tur. Jeg er selv 24 år. Jeg fik min støvle af den 26 januar 2009.
Jeg gik fra sygehuset med krykker, indtil jeg kom hjem så smed jeg krykkerne. du skal helt sikkert forvente at det virke utrolig underlig at gå igen, første gang, jeg blev også meget svimmel, men det er helt naturligt. da hjernen har en anden idé om hvornår foden rammer jorden osv, end den er vant til.

Men jeg hører gerne fra dig, hvordan det er gået med dig, jeg valgte forresten ikke at blive opereret. Så jeg ved ikke hvor slemt skadet min akillesene har været udover at jeg kunne bevæge foden op og ned liggende på briksen, efter skaden. Dog kunne jeg ikke gå og min lægmuskel føltes "koblet fra".

Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 16:02:21 På 03-03-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image29 - Måske jeg bare er utålmodig meeeen, jeg er har nu trænet mit 1 øvelsesprogram i 3 uger nu. Jeg har fremgang på at kunne stå med hælen i gulvet og er så småt begyndt at kunne gå rundt uden sko eller kile på gulvet hjemme. Jeg kan nu stå på et ben ( det dårlige) hvilket tog mig lang tid at kunne, så fremskridt nogle steder. Jeg cykler 18 km hver dag hvilket ikke kun er godt for benet, men i den grad også for mit sind, nu hvor jeg eller er aktiv med adventure sport.Hæveler har jeg heldigvis heller ikke meget af, men er også god til at få foden op når jeg ikke er på benene. Mit problem er dog at jeg fortsat ikke kan bøje mit ben over knæet i mere end en lille cm. Læggen er stram og det er helt umuligt at bøje fra stående og ned i knæ. Ikke engang en lille smule. Er det normalt? og hvor længe skal jeg regne med at netop den øvelse giver en smule fremgang. hilsen Betina K
Skrevet af / Written by BetinaK fra 16:02:02 På 08-12-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image30 - Hej Rune og Martin,

Godt at høre fra jer igen.
Jeg er dog ked af at høre om Din situation Rune. Det er dybt kritisabelt at der først er en læge som laver noget lort og bagefter ikke får det behandlet ordentligt.
Jeg håber virkeligt at Du får skiftet sygehus og kommer til hos nogen ordentlige eksperter som kan hjælpe Dig.

Jeg har selv fået støvlen af i sidste uge d. 9. marts hvor de også tog stingene. Det gjorde lidt nas da de var begyndt at vokse fast i huden.
Det er vildt underligt at gå uden at have støvlen på.

Men ellers fik jeg ikke meget ud af lægen på sygehuset. Da jeg spurgte til genoptræning fik jeg at vide at jeg skulle passe lidt på men ellers få gået og cyklet en del. Jeg spurgte til en henvisning til fysioterapi men det mente han ikke ville hjælpe.
Hos min egen læge bad jeg så om henvisning til fys. Han fortalte at kommunen har et optræningscenter hvor jeg egentlig skulle henvende mig. Da han ringede blev det bekræftet at de gerne ville hjælpe mig, men da der var en lang venteliste vidste de ikke hvornår jeg kunne komme tilEmoticon
Min kommentar til det var "Bare stik mig henvisningen og jeg betaler selvEmoticon"
Har været der en gang og fik at vide at mine muskler i foden og læggen er noget nær ikke eksisterendeEmoticon
Desuden er min fod/underben stadigvæk meget hævet - selvfølgelig mest om aftenen.
Af fys'en har jeg fået forskellige øvelser - venepumpeøvelser for at få gang i cirkulationen og et par andre for at træne musklerne.
Har også fået at vide at hævelsen kan vare i mere en et ½ årEmoticon
Jeg har også prøvet at cykle en gang men det var lidt shaky - kunne også kun træde på pedalen med midtfoden/hælen.
Men det er nok noget jeg skal gøre mere ved + svømning.
Jeg skal også selv massere selve arret og achilles senen for at forhindre arvævet i at vokse fast i senen.

Men det går bedre for hver dag så jeg er optimistisk - skal dog huske at træne lidt hver dag som I også sigerEmoticon
Det var mine ord herfra og jeg glæder mig til at høre om Jeres fremskridt.

Hilsen Peter
P.S. har også været ude og køre bil og det gik over al forventningEmoticon
Skrevet af / Written by Peter Transø fra 20:41:21 På 18-03-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image31 - Hej. Jeg vil lige byde ind - da mit behandlingsforløb er lidt anderledes.

Jeg overrev akillessenen den 4. dec ved en volley-kamp. Tog direkte til skadestuen på Hvidovre Hospital. Her fik jeg den lidt overraskende besked, at man på Hvidovre ikke opererer for en akillesseneruptur. Fik i stedet en støvle på med en masser kiler i og en tid til ortopædkirurgisk afdeling to dage senere.

På den ortopædkirurgiske afdeling er man igang med et forsøg, hvor man enten må belaste foden i 8 uger eller også må man ikke. Jeg trak lod, og kom heldigvis i gruppen af patienter, der må belaste foden.

Konkret betød det, at jeg efter 14 dage fik taget en kile ud og nu 5 gange om dagen tager støvlen af, og skal lave 25 vip med foden, mens jeg sidder på en stol. Støvlen kommer således også af, når jeg er i bad.

Jeg må belaste foden - det jeg kan, uden at det gør ondt. Her efter 5 uger har jeg kun en enkelt kile tilbage i støvlen og går rundt uden krykker. Det er en kæmpe lettelse.

Foden føles mere og mere stærk, og kan efterhånden bevæge den mere og mere under mine øvelser.

Foden er fortsat hævet og føles hård nogle steder, men jeg føler, at den bliver mere og mere "blødt" op. Den er fortsat rød og blå som efter en kraftig forstuvning.

Jeg bruger støttestrømper, hvilket afhjælper at lægmusklen kramper, som den gjorde i starten. Kramperne kom, når jeg havde foden nedad i længere tid.

Jeg smider den sidste kile om en uge, og må herefter tage støvlen af om natten. Det bliver en kæmpe lettelse...

Når de 8 uger er gået skal støvlen af, og jeg påbegynder et genoptræningsprogram på Hvidovre. Mener det er 3 gange om ugen. Herudover må jeg cykle og svømme. Men nu må vi jo se, hvordan det ser ud om 3 uger - krydser fingre...

//Jesper
Skrevet af / Written by Jesper Eriksen fra 20:55:35 På 09-01-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image32 - Hej igen. Det er nu ca. 14 måneder siden jeg sprang min achillessene. Som Jens også kan konstatere, er der lang vej hjem mht. at min skadet læg bliver på størrelse med den raske. Jeg har fortsat svært ved at flekse min fod, og har fået dette fænomen bekræftet af en med samme skade. Det gør at jeg ikke kan spænde min læg på samme måde som den raske.

Fik konstateret en mengrad på 5%.

Mvh
Morten
Skrevet af / Written by Morten fra 15:33:40 På 01-12-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image33 - Jeg rev min sene over den 13 sept.2011 og blev syet sammen. Min status pt er at senen stadig føles for kort trods en ellers god indsats med genoptræningsøvelser. Jeg kan absolut ikke gå ned af trapper, selvom jeg efterhånden snart burde kunne det. Jeg frygter en anelse at jeg skal genopereres, og har bestemt ikke lyst til det. Jeg har nu fået 3 uger hvor der burde komme en stor forbedring, og gør der ikke det, så er det tilbage til speciallægen. Er der andre som har været igennem samme probleme med at senen er for kort? Jeg cykler nu omkring 140 km om ugen og laver mine øvelser 2 gange om dagen og jeg presser lidt hårdt på med bøjeøvelser, dog holder jeg mig inden for smertegrænsen.
Betina K
Skrevet af / Written by BetinaK fra 10:05:37 På 10-01-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image34 - Lige en update (8½ uger efter operation, 2 uger siden støvlen kom af): Har nu kørt bil siden onsdag, dvs der gik 9 dage efter jeg fik støvlen af. Gør lidt ondt når jeg træder på koblingen - men ellers ok. Kan nu også gå næsten uden at halte...

#62: Er også ret øm i hælen - er vel også pga blodomløbet og fordi man ikke har støttet ordentlig på den i 7-8 uger.

#64: Jeg havde en Donjoy Walker på - se evt her: { Link } Syntes det man hører om andre med killer eller gips lyder som en mindre god løsning. Fordel ved førnævnte er bl.a. at man kan tage den af, stille på støtten efter lægens vejledning, stille på hvor stram den skal være mv.

#63/65: Min genbo var ude for samme for et år siden. Fik 100.000 kr fra ulykkesforsikringen, da den blev betegnet som 5% varig skade. Har hørt samme fra andre. Havde desværre selv frameldt min, da jeg havde heltidsulykkesforsikring gennem mit gamle job - og så ikke havde fået tegnet en ny efter jeg skiftede job. Surt...

Mvh. Anders
Skrevet af / Written by Anders fra 14:36:54 På 08-11-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image35 - @63 - Jeg orker ikke at se på forsikring. De 10% jeg en gang har skudt på er jo bare mit eget tal.

@64 - Jeg havde ikke kiler. Min støvle var sådan en fætter hvor der på siden var en dims man kunne dreje på for at vælge hældning, hvorefter man låste den fast med en skrue...
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 17:00:05 På 04-11-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image36 - Hej allesammen

Hvor er det (u)hyggeligt at læse om alle dem, som har været ude for det samme som en selv. Kort fortalt - sprang achillessene til holdkamp i badminton, hvor jeg blot skulle hjælpe til i en s.... Danmarksserie-kamp!

Blev opereret 3/10 og har nu støvle på. Skal have den fjernet 18/11, og derefter meget spændt på hvad jeg kan.

Jeg vil lige høre om en enkelt ting. Når jeg læser på diverse sider, skriver nogle sygeuhse at man må bevæge anklerne uden belastning efter uge 4, og andre skriver at man skal have den i støvlen gennem hele forløbet. Hvad har I fået af besked?

Grundlæggende er jeg meget overrasket over så mange forskellige behandlingsforløb der er på det jeg ville kalde en "standard-skade".

Forsikring. Jeg er bestemt ikke ude på at malke nogen forsikringer, men vil omvendt heller ikke være for flink. Har du Jens fået erstatning for de 10% du siger du mangler for at være tilbage igen?

Mvh
Morten
Skrevet af / Written by Morten fra 14:34:26 På 03-11-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image37 - Hej vil lige bidrage med lidt også.....

Den 28 sep. 2008 bristede min achillesene helt, og jeg blev opereret den 29 sep. 2008.

Jeg gik med moon walkerstøvlen i 6 uger, derefter skulle jeg selv stille på den 5 grader i ugen.

Da de pillede min støvle af blev jeg ikke tilbudt nogen form for genoptræning og måtte klare det hele selv.

Efter 3 mdr. ca. gik det op for mig at jeg kunne ikke klare det alene. Jeg kontaktede min praktiserende læge som henviste mig til ortopædkirugisk amba.

Jeg kom til kontrol, og har nu den sidste tid gået ved en kommunal fysioterapeut to gange ugl.

Min behandling går i ultralyd scanning, massage, og diverse genoptrænings øvelser som skal styrke mig.

Jeg øver en del ballance, og det at gå normalt ned af trapper (hvilket jeg synes er meget svært).

Mit ben hæver en del stadig, det gør til tider ondt og jeg er meget træt i det.

Min uddannelse er blevet stoppet og min kontrakt opsagt pga sygdom. Ærligt synes jeg det hele på godt jysk er noget træls lige nu.

Mvh. Jette

Hav en god dag Emoticon
Skrevet af / Written by Jette Øhlenschlæger fra 12:23:17 På 26-03-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image38 - Helt generelt så får jeg en fornemmelse af, at der ikke er styr på den samlede pakke omkring Achillessene-fraktur.
Lægerne kan flikke den sammen. Og derefter er der ikke styr på det. Man skal være heldig, hvis man blivet tilbudt en eller anden form for hjælp med at komme i gang igen. Og det er helt forkert. Dårlig brug af pengene.
Øv Emoticon
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 16:53:30 På 26-03-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image39 - Hej Rune,

kanon!! - tillykke med det, endelig lykkedes det. Det har været en hård omgang for dig. Ja du skal presse max på efter de har lavet sådan en fejlvurdering, beklageligvis, men derfor skal du også have den bedste mulige hjælp IMO.
Jeg har faktisk ikke været ved fys i snart 3 uger og jeg har valgt at stoppe med det, eftersom jeg ikke føler at det er nødvendigt mere, jeg træner den slet ikke mere, udover det at jeg går rundt, jeg kan gå på tær igen, selvfølgelig ikke så godt som før skaden, men det er gået utroligt stærkt og godt for mig indtil videre, jeg tror at det har givet bonus at jeg få timer efter jeg kom af med støvlen tog ind til fysioterapeut og fik snakket genoptræning med mere, jo før jo bedre, siger man jo. Alt i alt er jeg ret tilfreds.

Martin
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 19:38:36 På 01-04-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image40 - Hej Chris - @87 - jeg er glad for at du fandt lidt hjælp.
Jep, sådan et ben hæver. Det handler om at din muskel nu er mindre fordi den ikke har lavet noget i 7 uger. Så den har svært ved at få væske væk.
I LANG tid efter at jeg fik støvlen af sad jeg ved kontor-bordet med det ene ben oppe op en skammel. Det gør at der er knapt så langt op og ned. Så hævningen bliver lidt mindre.

Det er nu 4 år siden min achillessene sprang, og jeg oplever da stadig at min lægmuskel bliver stram om aftenen på grund af at den er hævet lidt. Men ikke noget der ligner hvordan det var da støvlen kom af.
Om og hvor godt du kommer af med problemet afhænger af hvor godt du får genoptrænet din muskel.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 12:02:40 På 21-11-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image41 - Hej Alle!

Jeg faldt også over denne blog og den har besvaret mange af mine spørgsmål, tak for det.

Jeg har for 7 uger siden revet min akillessene over i badminton, og blev i den forbindelse opereret.
Har for en uge siden fået fjernet min walker støvle, hvilket var en befrielse. Må dog sige at nu har jeg sværre ved at gå uden støvlen, men det kræver jo noget tilvænning sa senen er meget stram.

Nu har jeg så gået rundt uden støvlen en uges tid (så vidt det er muligt, for det strammer jo helt vildt) og mit ben hæver voldsomt op. Har i andre også oplevet dette?

Mvh
Chris
Skrevet af / Written by Chris W fra 09:52:23 På 21-11-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image42 - Hej Jimmi. Bare lige til trøst kan jeg fortælle dig, at lægen under min operation sagde:"Den er så flosset, så jeg lægger den lige dobbelt". Det har ikke medført noget problem med ned i knæ og trappegang. God bedring.Emoticon
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 19:49:37 På 17-06-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image43 - Hej Jimmi. Bare lige til trøst kan jeg fortælle dig, at lægen under min operation sagde:"Den er så flosset, så jeg lægger den lige dobbelt". Det har ikke medført noget problem med ned i knæ og trappegang. God bedring.Emoticon
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 19:50:40 På 17-06-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image44 - Jaja Jørgen, du er jo 60 år, og med din historie er der da grobund for optimisme for os alle. tak for det.
hvordan går det i øvrigt med dig. Du beskrev tidligere om at du var i gang med at styrke muskulaturen, og hvordan går det med den halten du beskrev ?
Skrevet af / Written by Jimmi Grandahl fra 21:47:04 På 17-06-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image45 - @85 Betina - du er bare velkommen. Tanken bag mine blogentries om achillessenen var netop at afhjælpe lidt på manglen på materiale om det. Inde i det felt der handler om: Hvad kommer der til at ske med mig nu, hvad skal jeg forvente, jeg føler mig usikker...
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 09:33:28 På 28-10-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image46 - Som nævnt tidligere var jeg overrasket over, hvor hævet min fod var efter 4 uger og jeg kontaktede derfor Gentofte Hospital (GH) for at høre om det var normalt. GH ville gerne have, at jeg kiggede ud til dem for en sikkerheds skyld. De oplyste, at der godt kunne være en risiko for en blodprop i læggen, men det var heldigvis ikke tilfældet så jeg blev sendt hjem med en besked om, at en sådan hævelse slet ikke var unormal, især ikke, hvis jeg ikke løbende havde haft benet højt hævet.

4 uger er gået og i mellemtiden har jeg besøgt GH endnu engang, da der tilsyneladende var tvivl om antallet af kiler, der er/var placeret i støvlen. Oprindeligt er der 4 kiler i det sæt jeg fik placeret i støvlen, hvoraf den sidste reelt ikke fungerer som kile, men blot er en hæl-indsats, der ikke er højere end et par milimeter. Dette har man ikke været opmærksom på i alle tilfælde på GH og har fra start fjernet den første kile, så det samlede sæt kun har bestået af 3 kiler, hvoraf den ene altså kun har været et par milimeter høj og således ikke har nogen funktion i realtion til "spidsfods"-stillingen. Så derfor - tjek at antallet af kiler er 4, hvis den øverste kun er en lille hælstøtte.

Som nævnt er 4 uger gået og i torsdags fik jeg støvlen af, som jeg nærmest er kommet til at betragte som en del af min krop. De første skridt var mildest talt underlige, men efter at have gået et par omgange rundt om briksen gik det helt fint. Jeg havde samtidig fået en tid hos fysioterapi på GH, hvor jeg gik hen bagefter. Torsdag aften begyndte jeg, at gå rundt uden krykker og fredag morgen kørte jeg (for første gang i 8 uger) i min bil til bageren.

Det er nu søndag og jeg har kørt bil hver dag siden i torsdags og har ikke haft nogle problemer. Har prøvet at bremse hårdt op og det har på ingen måde generet min fod.

Min fod er stadig ret hævet, men det skulle gerne forsvinde i takt med genoptræningen. Den eneste gene jeg
føler er, at min hælpude er ret så øm, hvilket måske skyldes de hæl-indlæg jeg render rundt med i skoen ?

Emoticon
Skrevet af / Written by Karsten Erik Jensen fra 23:24:08 På 01-11-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image47 - Hej Anders.

Vi andre kunne hellere ikke køre bil fra dag 1 af, der gik ca 1-2 uger, før jeg kunne køre mig en tur.

God weekend.
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 13:25:26 På 30-10-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image48 - Update: 4 dage siden jeg fik skinnen af og kan slet IKKE køre bil. Er meget stiv/øm i senen og tør ikke træde igennem. Tror der går mindst en uge mere inden jeg kan køre....
Anders
Skrevet af / Written by Anders fra 18:29:21 På 29-10-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image49 - Så vil jeg lige komme med en kort opdatering på mit skadesforløb. (se indlæg 131). Der er nu gået 6 mdr. siden skaden og selv om jeg træner og bliver stærkere, halter jeg stadig. Derfor bestilte jeg tid til et tjek. Jeg kommer lige fra hospitalet, hvor jeg blev tilset af Kristoffer Barfod. Han vurderede min achillessene til at være ca. 2,5 cm for lang og rådede mig på det kraftigste til en operation. Den var lidt svær at sluge. Så jeg skal på den igen. Walker bandage, krykker, genoptræning og hele molevitten. Jeg spurgte ham hvorfor senen nogle gange blev for lang, og det vidste han faktisk ikke, og derfor kan de ikke på forhånd sige om det vil ske. Dette er blot så andre kan danne sig et indtryk af hvilke muligheder og risici der er ved hhv, den ene metode og den anden. Jeg er åbenbart så heldig, at jeg får lov til at prøve begge to. Emoticon

Mvh Jimmy 42 år.
Skrevet af / Written by Jimmy fra 13:25:56 På 23-10-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image50 - Jeg er lige stoppet hos fysioterapeuten. Den sidste tid gik mest med at reparere på følgeskader - det har været hårdt ved det modsatte knæ og også hofterne. Vel mest på grund af min halten. På det sidste er der ikke nogen, som har nævnt noget med halten, og jeg har da gået 18-hullers golf nogle gange nu. Men helt på toppen er det ikke - stadig lidt stiv i anklen og så det fordømte knæ.Og så mangler der stadig lægmuskulatur. Jeg skal til lægen i næste uge for at få lavet en attest til ulykkesforsikringen - så må vi se, om der er noget at hente.
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 22:56:17 På 17-06-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image51 - Jeg er ny på bloggen her. har virkelig haft stor glæde af at læse alle jeres historier. tak til Jens og i andre for det.
min achillessene sprang under en oldboyskamt d. 30/5, hvilket er to en halv uge siden.
jeg skal have mit ben i gibs i 3uger efter operationen, derefter yderligere 3 uger i støvlen, hvorefter den egentlige genoptræning begynder. Lægen der opererede mig oplyste at min achillessene n er to en halv cm kortere. derfor frygter jeg nu lidt de problemer der tidligere er beskrevet med at gå ned i knæ og ned af trapper mm. Jeg har meldt det til min forsikring, der vil betale udgifter ifm. Genoptræning op til 6200 kr. Jeg agter at gå til en fys så snart jeg kommer af med støvlen. Mhp. Erstatning må jeg vel bare vente og se hvordan forløbet bliver.
På Fredag tager min kæreste og 3 børn på sommerferie i Tyrkiet, jeg passer huset imens Emoticon , der er alligevel ikke så meget for mig at komme derned efter pt.
jeg er som sagt utrolig glad ved at have set denne blok, og vil i den kommende tid skrive om mit forløb. Dette for andres skyld, men osse for min egen. håber det er ok med dig Jens.
Skrevet af / Written by Jimmi Grandahl fra 12:47:50 På 17-06-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image52 - Dejligt at læse om andres erfaringer. Jeg er ret ny i feltet, da jeg er opereret mandag aften. altså ca 1,5 dag siden. Jeg har stort set kun været fra sengen for komme på toilet og har meget ondt synes jeg. Jeg plejer ellers ikke at blive påvirket af skrammer.
Et emne som jeg ikke lige finder berørt særlig meget er hvornår I har erfaring med at kunne komme tilbage på arbejde? Jeg har primært kontor arbejde og også mulighed for hjemme arbejde, men det er jo heller ikke let med den ene fod over hovedet Emoticon Hvad er jeres erfaring med at vende tilbage til arbejde? Emoticon
Skrevet af / Written by Ingo Dahl fra 13:57:46 På 10-10-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image53 - Hej Jørgen
Ikke i følge Hvidovres nyeste undersøgelser. Hvor har du din info fra?

Iøvrigt skal man selvfølgelig kun træffe beslutningen i samråd med lægen, da konservativ behandling kun anbefales ved "primære typiske akillessenerupture"

Iøvrigt er status efter 3. uge: har skygge støttet på benet siden 2. uge og fik desværre en vedvarende krampe i læggen, som
medførte en del smerter i læggen. Dette er afhjulpet med et kompressions bind. Har netop fjernet 1. kile og kan mærke at akillessenen lige skal vænne sig til det.
Får stadig smerter i læggen når benet hænger nedad!!!
Laver iøvrigt siden 2. uge flittigt (minimum 5 gange dagligt) mine vippe øvelser i fodleddet. Leddet var meget stift i starten og det strammer voldsomt når foden trækkes op mod 90/0 grader.
Skrevet af / Written by Allan Rasmussen fra 06:25:35 På 09-10-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image54 - Hej Allan og held og lykke med genoptræningen. Det bør måske lige nævnes, at der er undersøgelser som viser en større risiko for ny overrivning af senen ved konservativ behandling i forhold til operation. Men ganske vist stadig indenfor relativt få procenter.
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 21:36:31 På 02-10-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image55 - Hej alle

Så har jeg godt nyt at meddele. Til dem som har læst mine overstående tråde, kan man nok fornemme at jeg har været en smule frustreret over koordinationen af min konservative behandling af min akillessene ruptur.
Men nu skulle der være styr på tingene, men jeg har også måtte arbejde hårdt for det og ser nu lyst på fremtiden omkring mit genoptrænings forløb og dermed chancerne for et godt slut resultat.
Jeg blev indkaldt til kommunalt genoptrænings forløb efter 16 dage på Poppelgården efter at være kommet i Walker bandage, hvor jeg som sagt kun måtte skyggestøtte til 4. uge. Da dette var modstidende med Hvidovre Hospitals undersøgelser ringede jeg til Poppelgården (som kun havde Hillerøds normale genoptrænings planer), Hvidovre fysioterapi (nyeste genoptræningsforløb) og efterfølgende til kirugen fra Hillerød Jan Sørensen og fik her aftalt at han skrev i min journal at jeg kunne få lov at følge Hvidovres genoptrænings forløb. Iøvrigt var Jan Sørensen meget forstående og hjælpsom begge gange jeg snakkede med ham, men desværre måtte jeg følge op 2 gange for at sikre mig det rigtige genoptrænings forløb!!!
Som jeg også forklarede var det vigtigt at få godkendelse til ændret genoptrænings forløb, da der også kommer en forsikringsag på skaden. Lægen var iøvrigt glad for at hjælpe en patient som gik så meget op i sin genoptræning og dermed slut resultat, så jeg kan kun opfordre alle til at være kritiske og krævende.

Jeg valgte konservativ behandling efter at have læst de nye undersøgelser fra Hvidovre Hospital af Kristoffer Barfod og Lars Ebskov og er nu rimeligt overbevist om jeg har valgt rigtigt. Dog skal man sikkert passe på med ikke at falde eller lave uheldige ting når man træner efter det dynamiske regime, hvor man efter 2. uge begynder med små vippe øvelser i fodleddet uden Walker bandage.

Som tidligere nævnt har jeg gennemgået utallige sportsrelateret operationer og er kommet mig super godt efter tidlig genoptræning. Som alle mine tidligere fysioterapeuter sagde "vi kan godt gå lidt tidligere igang under disse kontrolleret forhold". Ved at topsportsfolkene Peter Graulund og Steiner Ege er kommet sig på rekordtid efter operation (derfor anbefaler mange sportsfolk operation), men de har også de optimale forhold og skal vende tilbage hurtigst muligt. Vi andre der har lidt tålmodighed kan opnå samme resultat ved konservativ behandling (hvis vi er flittige med genoptræningen) uden risiko for operations komplikationer som vi jo desværre også kan læse meget om på denne blog.

Men valget er dit....

Jeg har ihvertfald nu gjort alt hvad jeg kunne for at kunne træffe det bedste valg ud fra mine overbevisninger.

Hermed link til PDF fil fra Hvidovre Hospitals undersøgelser:
www.ugeskriftet.dk/LF/UFL/2011/44/pdf/VP60535.pdf

Hermed søgetekst til powerpoint forløb af Lars Ebskov:
Lars ebskov Achillessene Ruptur og degeneration

Held & lykke til alle

Mvh
Allan Rasmussen
Skrevet af / Written by Allan Rasmussen fra 09:28:12 På 01-10-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image56 - Hej Martin.
Godt at høre det går dig godt.
Har nu efter 8 dage været på Hillerød og fået en Walker bandage. Meeen jeg måtte kun støtte lidt på foden med krykker de næste 3 uger. Altså 4 uger immobillitet??? Nu har jeg skrevet til Hvidovre Hospitals fysioterapeuter og spurgt ind til deres holdning, da jeg har downloadet et genoptræningsforløb af Lars Ebsskov som er en af lægerne bag Phd.en fra Hvidovre. Ifølge genoptrænings programmet skal man allerede efter 2 uge lave små bevægelser uden walker hvor foden hænger naturligt nedad og man bevæger den op i 90 grader og lader den falde tilbage til spidsfod. Dette skal gentages mindst 5 gange dagligt. Derudover tages første kile ud efter 3 uger og herefter 1 pr. uge (ifølge Hillerød først fra 5.uge). Frustrerende forskellighed!!!
Men da netop Phd.en fra Hvidovre viste at immobillitet var det største problem i forhold til et godt slutresultat, hælder jeg til Hvidovres genoptræningsforløb. Men som tidligere skrevet har jeg fået bekræftet min tvivl om Hillerøds viden og koordination af deres genoptræningsforløb. Øv.
Ved at skaderne er forskellige og der kan være forskellige hensyn til forløbet, men jeg blev kun testet af en læge på skadestuen og pakket i gips, og fik beskeden "revet over". Bagefter kom kirurgen og anbefalede konservativ behandling.

Iøvrigt har jeg også downloadede et genoptræningsforløb fra Gentofte Hospital hvor de også går hurtigere igang. Hmmmm

Nå, afventer nu svar fra Hvidovre. Status efter 10 dage er at jeg kan støtte lidt på foden uden smerter, dog dunker foden hvis jeg står oprejst for længe (10min.).

Mvh
Allan

Skrevet af / Written by Allan Rasmussen fra 11:19:45 På 27-09-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image57 - Hej Martin-jens-rune- mf
Det er utrolig dejlig at finde en side, der beskriver efterslæbet :) med en sprungen akillessene. jeg er selv 44 år og kom til skade i en oldboys fodboldkamp d. 20.08.09.Blev opereret d.21.08
jeg synes det er lidt bekymrende, med de forskellige måde man behandler og hvordan man skal gebærder sig i de efterfølgene uger. jeg har gået 3 uger næsten 4 uger i 30 gr. og har i går fået foden sat i stilling o (90gr.)
jeg må ikke støtte på foden i de 6 uger jeg skal går med støvlen på. nogle måEmoticon jeg må ikke? forskel på hvad lægerne siger.
Det jeg gerne vil vide når støvlen kommer af. hvad skal/må man gøre, og hvad virker bedst til at få musklerne i læggen på normal styrke igen. jeg kan jo læse det er en lang proces, længre for nogle end andre. Derfor vil jeg gerne høre lidt om hvordan i har trænet, måske dit Martin, da jeg kan læse at du er kommet godt igang igen,og på kort tid. Godt at høre, for jeg må sige at min optimisme er lidt sort indimellem:(

Er det nemt at finde balancen igen?

Til sidst vil gerne sige tak for en super side, og at i stadig laver opfølgning på spørgsmålene. Emoticon

mvh. JonniEmoticon
Skrevet af / Written by Jonni Larsen fra 18:03:20 På 17-09-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image58 - Hej Jens og Martin
Endnu tak for de gode råd, jeg har jo ca. 3 uger til at hele senen i endnu, men jeg er rimelig sikker på at jeg vil kontakte fysioterapeut og få en tid der til støvlen skal af.
Jeg vil kikke på you tube, og måske benytte dit fine tilbud Martin :), når støvlen kommer af.

Kan i have en rigtig god weekend

Jonni
Emoticon
Skrevet af / Written by Jonni Larsen fra 16:08:44 På 18-09-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image59 - Jeg vil umidelbart fraråde at køre bil til en start. Hvor længe tør jeg ikke sige.
Grunden til at jeg vil sige at det er noget man skal passe på med er, at du også vil blive frarådet at cykle til en start. Fordi du ved cykling trykker på pedalen med forreste del af foden. Og det samme mener jeg at man gør når man trykker på speedere eller (især) bremsen....
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 16:05:08 På 19-10-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image60 - Hej Jens og Martin og alle jer andre.

Super blog her, spændende at læse om nogle lidelsesfællers erfaring.

Er selv 41 år gammel og sprang senen på min venstre fod i en fodboldkamp - det gav et ordentlig smæld. Jeg er (eller rettere var - suk) - i super form og dyrker meget sport af forskellig slags, gerne 5-6 gange om ugen.

Jeg blev opereret for præcis 5 uger siden. Går nu rundt med sådan en moonboot - eller hvad den støvlefætter nu hedder - og har netop rettet vinklen ud for sidste gang (90gr vinkel på foden). Jeg skal på hospitalet om 1½ uge og have støvlen af. Jeg har endnu ikke rigtigt støttet på foden (jeg syntes lægen sagde der skulle gå 5 uger)...

Jeg var også nysgerrig mht. til at køre bil - det var egentlig det jeg Googlede efter, da jeg fandt siden her. Tror i der er chance for at jeg kan køre så snart støvlen er af? Emoticon

Min planlægger at starte med en stille og rolig genoptræning - lidt svømning og styrketræning samt de øvelser jeg får fra hospitalet - med en progressiv opbygning. Målet pt er et maratonløb ultimo maj (var jeg ikke blevet opereret, havde jeg haft formen nu). Der vil i så fald være gået 8½ mdr efter operationen. Tror I det er realistisk?Emoticon

Nå, men pøj, pøj til dem som er ved at komme sig - og tak igen for råd og erfaring fra jer som er igennem smere-helvede...

Anders
Skrevet af / Written by Anders fra 22:12:05 På 15-10-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image61 - Jeg er så uheldig at overrive min akillesene, det skete for ca. 1 uge sidenEmoticon For sat..... det gjorde ondt.

<br />jeg har været inde og læse om sådan en skade, men der er jo 1000 svar på sådan en skadeEmoticon Jeg fik f.eks afvide at jeg aldrig kom til at spille fodbold mere og der i hvertfalde ville gå 1 år før jeg måtte dyrke noget sportEmoticon Kan det virkelig passe. Er blevet opereret 3 timer efter skaden skete.

<br />

<br />Mvh

<br />Heidi
Skrevet af / Written by Heidi fra 16:13:27 På 16-06-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image62 - Jeg er så uheldig at overrive min akillesene, det skete for ca. 1 uge sidenEmoticon For sat..... det gjorde ondt.

jeg har været inde og læse om sådan en skade, men der er jo 1000 svar på sådan en skadeEmoticon Jeg fik f.eks afvide at jeg aldrig kom til at spille fodbold mere og der i hvertfalde ville gå 1 år før jeg måtte dyrke noget sportEmoticon Kan det virkelig passe. Er blevet opereret 3 timer efter skaden skete.Mvh

Heidi
Skrevet af / Written by Heidi fra 16:10:48 På 16-06-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image63 - Hej Jimmy - @131 - godt du kan få noget ud af at læse her.
Desværre så er det jo en blog, så der er ikke sådan nogen smarte features tilgængelige som gør at folk får at vide når der er nyt. Så det er ikke sikkert der er så mange der opdager at du har skrevet.
Jeg er rimeligt sikker på at min Achillessene også er blevet længere end den var før den sprang. Selvom jeg fik den syet sammen, og ikke som du der fik behandlingen uden sytråd.
Når jeg har været ude at løbe (træner til ½-marathon) og strækker ud - vælter træer - så kan jeg ikke rigtigt få noget modstand i musklen.
Jeg lavede lige et check: Stå på et ben og hæve mig op at stå på forfoden. Jeg kan komme dobbelt så højt op på det gode ben som på det dårlige.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 11:46:40 På 09-09-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image64 - Hej Morten

Jeg har stadig en "hævet" akillesene, tror det er arvæv, der ikke forsvinder, men har ingen smerter og den føles ikke stram mere, kan løbe/gå uden problemer, har dog ikke spillet batminton siden uheldet skete, da jeg er lidt nervøs omkring det.

Tænker ikke over det mere, at den er sprunget på samme måde som i starten, der kan godt gå længere tid imellem, det er primært når man mærker sin akillesene med fingerne at man mindes om det.

mht. Beckham, ja - han blev fløjet til Finland, hvor en ekspert i akillesene skader opererede ham, og så har han sikkert haft hans private fysioterapeut og andet halløj ved sin side konstant, proffessionelle sportsfolk, kommer oftere bedre igennem skaderne end os alm, borger.

Mvh.
Martin Schmidt
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 10:05:21 På 25-08-2010 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image65 - Det foregår meget forskelligt rundt omkring. Jeg havde støvlen på fra start i spidsstilling i 3 uger - derefter 3 uger i normalstilling, hvor jeg måtte støtte på støvlen. I den periode måtte jeg gerne sove uden støvle, og skulle lave vippeøvelser med foden, når jeg lå i sengen.
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 12:08:36 På 23-06-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image66 - Hej Heidi

Det er meget normalt at læger og andre siger at du ikke skal forvente at spille fodbold igen, og andre sport som
håndbold, batminton, sportsgrene der generelt er hårdt for akillesenen ifht hurtig afsæt og mulig tackling som Jens ovenover har skrevet.

Og det er vel egentligt også for at forbedrede dig mentalt på at du skal (måske) acceptere at du ikke kan spille det på et plan du måske gør. Men altså de oplyser jo også altid det værste der kan ske, hvilke fremtidsudsigter du/man har, for det skal lægerne jo gøre.

Mht. om der går et år før du er tilbage på basis igen, afhænger jo egentlig meget af dig selv, og den fysiske skade. Jeg tog til fys. 2 timer efter jeg fik taget støvlen af i feb. 09 og begyndte samme dag at træne foden op. jeg har i ca 2 mdr nu, ingenting mærket til foden, og jeg har været ude og løbe i skoven med mere uden problemer, trapper kan jeg spurte op af igen med "hurtig afsæt", nogen vil sige det er farligt, men jeg tænker ikke over det mere, da jeg "har glemt det". og vi er kun 6 mdr henne siden det skete skaden, så det er nødvendigvis ikke korrekt at det tager 1 år.

Jeg er måske bare heldig, at jeg har fået sådan et resultat, men min motivation var egentlig at jeg i forvejen bøvler med en rygskade, og ønskede virkelig ikke at have flere ting i hverdagen at skulle "leve med"

Du må finde din egen motivation til hvordan du diciplineret skal holde træning ved lige og konstant i et stykke tid, fordi i starten går det rigtig godt, og derefter bliver man god til at glemme det, fordi "det går jo fremad".

Du er velkommen til at skrive spørgsmål, så vil jeg/vi prøve at besvare dem så godt vi kan.

og velkommen, men jeg er sikker på du nok skal klare den.

Mvh
Martin Schmidt

Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 14:11:45 På 28-07-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image67 - 1000 tak det vil jeg prøve hilsen niels

Emoticon
Skrevet af / Written by niels lohse fra 16:22:44 På 15-08-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image68 - Kan ikke huske det mere. Mener jeg købte det hos sahva - { Link } - altså i en af deres butikker.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 13:03:32 På 15-08-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image69 - hvadfor nogle indlæg er bedst og hvor købte i jeres hilsen nielsEmoticon
Skrevet af / Written by niels lohse fra 11:46:06 På 15-08-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image70 - Hej Igen
Jeg var på Thisted sygehus i Tirsdags og fik min støvle af, efter 6 1/2 uge.
fysioterapeut som jeg bestilte tid ved for godt 14 dage siden, fortalte at jeg skulle have genoptræningsprogram ved lægen, så jeg var meget spændt.
Men det var faktisk en lidt skuffende besøg ved lægen, han gav sig god tid til at fortælle hvad jeg ikke måtte. Men et genop.program var der ikke noget af og foden kikkede han ikke på, det kom helt af sig selv sagde han !!! Okay tænkte jeg, det gør de små krøllede i røven også.
så jeg kunne lige så godt sende støvlen med posten. Emoticon
Ved fysioterapeut om eftermiddagen var det derimod en rigtig god oplevelse, hun roste den syede sene og havde faktisk ikke set en der var så flotEmoticon Emoticon der fik jeg nogle enkelte øvelser til at starte med og skal ud til hende her i dag igen.
Jeg synes det går godt med at gå efter omstændighederne, den er lidt stram når jeg går, hvilket vil sige at jeg går stille og rolig og med mindre skridt end normalt, så går rimelig godtEmoticon men det går jeg udfra er meget normal.
Held og lykke til Karsten, selvom det kan se lidt sort og uoverskuligt ud når det sker, så kommer der lys i tunnelen på et tidspunkt, men jeg har også indset at man skal have tålmodighed, men det giver helt sig selvEmoticon

Jonni
Skrevet af / Written by Jonni Larsen fra 10:04:10 På 08-10-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image71 - Jeg er blev anbefalet en operation på Herning Sygehus (Region Midt), og det var med argumenter om hurtigere restituering og stærkere resultat, men jeg ved selvfølgelig ikke om det er korrekt. Dog følger det jo fint det link Jørgen har postet. Derudover var min alder(38) og almene tilstand med til at anbefale mig en operation, sagde de.

Jeg har nu en Walker på med 30 grader spids fod, men INGEN støtte skygning i de første 7 uger. Det lyder jo noget anderledes end genoptræning efter 2.uge, men måske fordi du har erfaring med diverse andre genoptræningsforløb, så er det specielt relevant for dig. Herning lægerne snakke også om at man gik mere og mere over til den konservative behandling, men jeg fik indtryk af, at det mest var pga. faren for komplikationer med operationen (primært betændelse), men igen min alder m.m. gjorde, at de synes operation. Beslutningen om at anbefale operation var (efter min viden) taget på en læge konference, så jeg fulgte rådet.

Nå, det var et input herfra.

Ps har I også problemer med at foden sover i Walker'en? Det er som om de to metalstøtter på siden af benet strammer, især når benenet ligger på ydersiden. Jeg skal vist have den justeret, men har i haft samme oplevelser?
Skrevet af / Written by Ingo Dahl fra 11:49:56 På 13-10-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image72 - Hej,
Har tidligere kommenteret på denne side.

Mit forløb har - kort fortalt - været helt smertefri, men en markant mindre læg på det skadet ben.

Efter 1 år gik jeg til egen læge, og hun kommenteret det fremsendte "ark" fra mit selskab, TRYG. Jeg returneret det, og efter 14 dage blev jeg bekræftet i en mengrad på 5%. Sendte arket videre til min arbejdsforsikring, der dog som minimum krævede en mengrad på 8%, og de svarede tilbage at lægens kommentarer svarede til en mengrad på 5% - så ingenting der.

Håber det kan hjælpe.

/Morten
Skrevet af / Written by Morten fra 16:27:32 På 11-07-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image73 - Hej Dorthe. Jep, jeg har en méngrad på 5% og har fået penge fra min ulykkesforsikring: { Link }
Du kan læse mere hvis du kigger på de forskellige bogs jeg har skrevet om Achillessenen: { Link }
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 09:06:09 På 11-03-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image74 - Hej Bettina
sikke et kedeligt forløb du er rendt ind i,minder meget om midt,jeg ville egentligt høre dig hvad din forsikring siger til alle disse ting du har svært ved.Det er mest fordi jeg efter 8 mdr.stadig ikke kan gå ned i hug,kan ikke gå ned ad trapper og halter stadig uden mine elskede kondisko på.døjer med rigtig mange smerter hverdag.og nu har min ellers dygtige fys.meldt ud at han ikke kan gøre mere for mig,og ærlig talt ,så er det da ikke rimligt at man slet ikke kan disse ting mere,jer er da kun lige blevet 37 år og synes det er så træls ikke at kunne løbe,spille bold eller andet jeg holder af,hvad siger lægerne til dig bliver du helt klar igen?Emoticon Emoticon
Skrevet af / Written by lina fra 21:35:07 På 27-02-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image75 - Nu må jeg begynde at gå på foden, dog med krykker....og er noget så øm i min lægmuskel på det opererede ben....er det normalt?
Skrevet af / Written by therese fra 21:34:17 På 14-02-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image76 - Hej til jer alle
sidder lige og læser alle jeres indlæg.
og vil lige dele min oplevelse af en sprunget achillesene.min sene blev revet over i en fodboldkamp d.25 juni
2011 fik foden i gips i 14 dage,derefter 4 uger i skinne.men da jeg fik skinnen af var mit operationssår ikke helet op,så gik til sårpleje i flere måneder,da det endelig helede op
begyndte jeg til fys,der fik jeg nogle øvelser samt laser behandling.4 gange nåede jeg så gik der betændelse i mit operationssår fik antibiotika men efter 2 dage var det så betændt at de måtte åbne det igen,og jeg begyndte stort set forfra fik antibiotika 8 kæmpe piller hver dag og betændelsen forsvandt efter meget lang tid.senen var derefter meget meget stram og blev faktisk vurderet af 3 forskellige hospitaler 2 af dem ville forlænge min sene,men hvidovre sagde at det ville være det dummeste så ville den ville for lang.så nu står jeg her 7 måneder efter og aner ikke op eller ned.jeg kan ikke løbe,gå på trapper nedad.eller gå ned i hug og det hele er ærlig talt meget opgivende,har daglige smerter og halter stadig hvis jeg ikke har fodtøj på.men jeg er heldigvis optimist og håber det bliver godt lige pludselig.men jeg ønsker virkelig ikke dette for nogen.så rigtig meget held og lykke fremover.
Skrevet af / Written by lina fra 21:38:23 På 06-02-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image77 - Hej Karstenvelkommen i klubben, mht til dit spørgsmål omkring hævelsen, havde jeg samme spørgsmål, og fik det besvaret af lægen og andre: Det ikke unormalt at din fod er hævet, specielt ikke fordi din fod jo har været i stille position over en længere periode. Det gør at en masse blod og væske ophopper sig i det inaktive område. Det forsvinder efterhånden du begynder at være aktiv med foden.Martin
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 13:57:50 På 06-10-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image78 - Hej Martin,

Tak for Din kommentar.
Idag har jeg en støvle på med 3 kiler i så foden er vinklet - om det er 30 grader ved jeg ikke.
Med 2 ugers mellemrum efter operationen skal jeg fjerne kilerne en efter en så de alle er væk om 6 uger. Der skal jeg så til kontrol og få fjernet stingene og bliver så henvist til fysioterapi.

Da jeg skulle tage stilling til behandlingsformen - konservativ eller operation - var det svært at tage stilling til de mange udsagn.
Der foreligger modstridenede undersøgelser hvad der er bedst og hvad chancen er for at det sker igen.
For mig var hovedargumentet at man ville komme sig lidt hurtigere med en operation.

Som Du skriver er det måske ikke så mange som får denne skade? ellers kommer man sig måske rimmelig hurtigt - og samlet set er der mange andre ting som ville være værre at få/eller komme ud for.
Men derfor føler man stadigvæk det er noget skidt når det rammer en selv - ihvertfald den første uge indtil man har affundet sig med situationen.

Det var ordene herfra og jeg har jo tid til at gruble lidt mere over det da jeg ikke løber nogen steder forløbig.Emoticon

Hilsen
Peter
Skrevet af / Written by Peter Transø fra 11:52:12 På 22-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image79 - Hej Martin,

Tillykke med fremskridtet og at Du nu må undvære Din støvle Emoticon
Mine smerter har fortaget sig så det nu ikke gør ondt når jeg sidder med benet oppe - kun når jeg går rundt på krykker og benet hænger nedad.
Jeg er dog ved at vænne mig til at have den på 24 timer i døgnet uden at at det generer mig for meget.

Selvom min sene var revet helt over blev jeg alligevel tilbudt konservativ behandling - den kan åbenbart vokse sammen selvom de 2 ender sidder flere cm fra hinanden - det påstod lægerne ihvertfald

Jeg er endnu ikke begyndt at støtte på foden men måske skal jeg prøve det i denne uge.
På fredag skal jeg også tage den ene kile ud og så vente 2 uger til inden den næste ryger.

Hvornår begyndte Du at støtte på foden Martin? Har sygehuset ikke henvist Dig til en fysioterapeut? Det fik jeg at vide at jeg ville få.
Så vidt jeg kunne læse på Jens's forløb så var det anderledes end hvad jeg skal igennem. Hvornår måtte Du støtte på foden Jens? Blev Dine sting også først taget efter 6 uger?

Jeg kender ikke idrætsforbundets hjemmeside så jeg sender en e-mail hvor Du evt. kan give mig linket.

Det var forløbig mine ord herfra og jeg vil da meget gerne høre hvordan det går videre med optræningen.

Hilsen
Peter
Emoticon Emoticon Emoticon
Skrevet af / Written by Peter Transø fra 22:08:15 På 27-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image80 - Hej,

Det var også ca. sådan jeg husker at tingene blev bedre for mig, det du gennemgår går vist efter planen, må man sige.
Min fod hæver ikke mere, og har den ikke gjort i 2-3 uger nu, og hellere ikke efter jeg er begyndt at gå og have den ned ad meget. (kontor arbejde), genoptog arbejdet 1 efter jeg fik rettet min fod til neutral vinkel dvs fra 30 grader til 0 grader.

Mht. hvornår jeg kunne begynde at gå og støtte på foden ca 5 uger henne i forløbet dvs efter jeg havde fået indstillet foden til neutral pos, (gjorde jeg i uge 4), og uge 5 ringede jeg ind fordi jeg var usikker på de hævelser og smerter jeg havde i foden, om det var mening - hvor han forklarede mig det var meget normalt og at jeg godt måtte gå rundt på foden, støvlen skulle nok sørge for der ikke skete noget, 5 min efter, startede jeg med gå rundt på kontoret, stille og roligt, efter 1 uge, var det allerede bedre, og ca i uge 7 kunne jeg gå rundt uden krykker. og nogen vilde smerter, primært i hælen fordi den har haft en så lang pause.

Nu til dit andet spørgsmål. omkring henvisning til fys.ter. og genoptræning, der må jeg fortælle en dårlig nyhed: Da jeg var til den klinisk undersøgelse spurgte jeg til omkring genoptræning og der var melding du må gå en masse ture og gerne svømme, og cykle må jeg også gerne. Du må ikke hoppe og springe, trapper skal du også være ekstra opmærksom på.

Ok, hvad med genoptræning osv?, det var der ikke ngoet af var melding.
Jeg har så efterfølgende undersøgt det og pr. 1 januar 2007, er det ikke sygehusets ansvar omkring genoptræning det var kommunen, hvis jeg forstår det korrekt, har også skrevet til patientvejledningen til mit område. Jeg har så selv valgt at starte hos en fysioterapeut, der skal hjælpe mig med øvelser med mere. Han gav fortalte mig nogen øvelser som f.eks at gå med bar fødder derhjemme her i starten fordi der blandt andet sidder nogen (kan ikke huske ordet) men lad os kalde det sensor på hælen der skal få styr på balancen og styrken i fodgrebet.
derudover skal jeg lave noget med at stå på 1 ben, altså på den skadet, for at få balance igen (hold op det er svært), og sidste øvelse er løft mig op på tær, ved at ligge mig ind over et bord og benene ned på jorden, og så bruger man så bordet til at tag vægten hvis det er for hårdt. Lad mig sige det sådan: jeg ligger næsten på bordet, haha. Jeg har INGEN kræfter i det skadet ben. hvis jeg prøver at stå på tær falder benet bare sammen, slet ingen modstand/styke faktisk ubehageligt, og hvis jeg virkelig prøver at løfte til, strammer det meget i akillesnenen og gør ondt samtidig.

Så regner med det er meget normalt disse ting. Derudover når jeg går i dag (går med 1cm hælekil i skoen) så halter jeg stadig. Men gør ikke ondt når jeg går, kun hvis foden bliver for stram i akillesenen ledet.

men nu er det også kun 2 dage siden.
til det positive, så cyklede jeg på arbejde i dag, og igår kørte jeg bil igen.

når jeg cykler bruger jeg hælen på pedalen, ellers går det ikke, når jeg kører bil så har jeg faktisk ikke de store problemer, udover det er hårdt efter ca 15 min at bruge koblingen (venstre fod skanden er sket)

håber det giver mening, og indsigt i hvad der foregår. Emoticon

Men vi skrives ved.

Martin

Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 09:19:11 På 28-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image81 - Til Jens:

Hej Jens

Kan du huske hvordan det var i starten da du skulle til at begynde at gå, smerte mæssigt, haltede du?, hvordan det var at løfte sig op på tærene

generelt?

Martin
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 09:53:43 På 29-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image82 - Hm. Jeg prøver at huske det...
Løfte sig op på tæerne - ha! Det var kun noget jeg kunne gøre når begge arme og det andet ben hjalp til. Meget som det du beskriver i nr 11 ovenfor.
Jeg laver stadig den der øvelse ved køkkenbordet og der er stadig ikke nær de samme kræfter i det dårlige ben. Men det er da meget meget bedre end i starten.

Mhs til at halte... jo, det gjorde jeg. Eller... det var ihverttilfælde tydeligt at ham der går da ikke helt normalt.
Min fys. sagde at det var vigtigt at få hele foden med til at gå: hælen i gulvet først og så helt ud i tåspidserne; ikke bare klaske foden fladt i gulvet. Så det tænker jeg faktisk stadig på. Jeg tror faktisk at jeg klasker den anden fod mere fladt i gulvet Emoticon

Smerter... Jo, det var der også. Ikke lige med det samme, men jo mere jeg gik jo mere kom der smerter. Ikke sådan sindssygt med smerter, men de var der.

Jeg sammenligende lige mine lægmuskler i går. Det skadede ben er stadig meget mindre end det andet. Vildt!
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 20:11:08 På 29-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image83 - Hej Jens og Martin,

Tak for tilbagemeldningen.
I fredags tog jeg den første kile ud så nu strammmer det lidt i achillesenen.
Det er minimalt jeg kan støtte på foden inden det begynder at gøre ondt, men jeg prøver også når jeg sidder ned at støtte lidt/give foden lidt modstand for at den er lidt aktiv.
Jeg sad og kiggede i mine papirer fra sygehuset og der står at jeg efter 14 dage må begynde at støtte på foden.
Men som med Jer tror jeg det tager lang tid inden at jeg kan gå ordentlig.

Jeg bruger også en taske eller rygsæk når man skal bugsere ting rundt i huset - men hold op hvor er man handicappet.
Med hensyn til bilkørsel så bliver det spændende at se hvordan jeg klarer det i starten. Det er jo min højre fod "speederen" jeg belasterEmoticon

Så også under VM i håndbold at en af de tyske spillere fik revet sin achillessene over. Stakkels ham - han kommer ikke til at spille det første ½ år - jeg føler med ham.

Tak for linket Martin. Jeg har kigget lidt på det men jeg kunne ikke finde nogen videoer.

Jeg har også talt med andre som har fået revet achillessenen over og de kan alle mærke forskel selv flere år efter.
Men samtidig siger alle at de nok ikke altid har været konsekvent nok med genoptræningen.
Det kræver nok meget selvdiciplin at blive ved - selv efter at man synes det går nogenlunde.

Vi skrives ved
PeterEmoticon
Skrevet af / Written by Peter Transø fra 12:01:59 På 02-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image84 - hej Birthe
Jeg kan fortælle lidt om min erfaring med ondt i hælen.
jeg fik min skinde af d. 6 okt. 09 og begyndte på arbejde ugen efter, med hæl indlæg og på 4 timer de første 14 dage. 6 timer næste uge og så fuldtid, jeg går meget på mit arbejde, så jeg fik også meget ondt i hælen, jeg begyndte så at går i løbesko med stødabsobering, det hjalp fra den ene dag til den anden. jeg fjernede mine hælindlæg efter 7 uger og forsatte med løbesko, men så begyndte min akillesene at hæve og senerne på min hæls inderside blev meget øm, jeg satte mine indlæg i skoen igen 14 dage, det hjalp lidt, men det var først da jeg begyndte at gå i alm. sko igen at min akkillesene stoppede med at hæve, senerne på indvendig side af hælen gik også over igen, jeg kan stadigvæk have ondt i hælen i perioder.
Så hvis du ikke går i løbesko ville jeg anbefale dig at gøre det,evt. når du er på arbejde og så bruge alm. sko når du kommer hjem. ( jeg har gået til fysioterapeut fra første dag, jeg fik skinnen af og til hen i januar. det kan varmt anbefales)
Mvh. Jonni Emoticon
Skrevet af / Written by Jonni Larsen fra 22:01:05 På 12-02-2010 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image85 - Det var Jens der tipped dér Emoticon
Min var også højre. Jeg kan ærligt talt ikke huske hvornår jeg begyndte at køre bil igen....
Skrevet af / Written by jens Bruntt fra 11:46:12 På 03-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image86 - Hej Rune,

Og velkommen på bloggen, jeg er som du også en af dem der bruger bloggen her til at snakke med andre i samme båd.

Det er da godt nok en ordentlig omgang du har måtte starte med, men jeg kender flere der har måtte lade sig operere igen, da det ikke er gået som planlagt, og som i dag har det fint.

Til orientering, det er ikke alle steder/sygehuse de tilbyder genoptræning, jeg har måtte kontakte patientvejledningen her i SydDanmark, da Esbjerg sygehus ikke mente der skulle genoptræning til, og gav mig hellere ingen øvelser med hjem. Blot "gå og cykel en masse, svømning er også godt", men svaret fra Patient vejledningen var altså efter jeg tog kontakt til dem:

"J.f. vejledning om træning i kommuner og regioner – december 2006 www.im.dk/publikationer/traening_kom_regioner/Vejledning_traening.pdf skal lægen inden udskrivelse fra sygehus (omfatter sengeafdeling, ambulatorium og skadestue) vurdere om patienten har et behov for genoptræning efter udskrivning fra sygehus. Hvis der er et lægefagligt vurderet behov for genoptræning efter udskrivelse fra sygehus, skal lægen eller anden sundhedsperson udarbejde en genoptræningsplan, som giver patienten ret til genoptræning i enten sygehus (ud fra bestemte kriterier) eller kommunalt regi.

Ud fra din beskrivelse tolker jeg, at lægen i ambulatoriet har vurderet, at du ikke har et behov genoptræning.

Jeg kan anbefale dig at kontakte din egen læge, som eventuelt kan rådgive dig i dit videre restitutionsforløb."

Med andre ord, man bør kræve ordentlig genoptræning, jeg selv går til fys. 1 gang i ugen på egen regning.
Det bør du stille som krav, specielt nu hvor det er så længe du skal gå med benet i ro, og din lægmuskel sandsynligvis er blevet tydeligt mindre.

God bedring!

Martin

Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 18:03:32 På 04-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image87 - Jeg får ultralyd en gang om ugen hos fysioterapeuten og umiddelbart tror jeg at det har en gavnlig effekt. Jeg bruger også trappeøvelsen, men generelt er det nok også et spørgsmål om at bruge benet. Fredag brugte jeg det meste af en dag på at trave rundt i Kolding Storcenter på julegaveindkøb og var helt smadret i benet bagefter. Men i løbet af en dags tid fik jeg det faktisk så godt i benet, som jeg ikke har haft siden uheldet.
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 22:11:30 På 20-12-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image88 - Til @69 - Martin - det har du ret i. Med mindre at man har en af de der helt avancerede firma-betalte ordninger. Jeg husker det som om at der i den slags ordninger faktisk kan være en formulering om at eksisterende skavanker også er forsikrede. Men det er helt klart undtagelsen.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 08:38:36 På 26-11-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image89 - Hej

Hvis jeg må komme med en anbefaling, skal det være at få anmeldt "skaden" (altså den overrevne achillesene) hurtigst muligt til ulykkesforsikringen, hvis du har en eller flere.
Dels kan du være uheldig, at der kommet følgevirkninger (méngrad), som aldrig forsvinder - og du vil kunne få udbetalt et engangsbeløb.
Men derudover kan du opleve, at forsikringen dækker udgifter til f.eks. fysioterapeut m.m. Min dækker f.eks. behandling hos en fysioterapeut i op til 12 måneder.
Skrevet af / Written by Tine fra 15:01:34 På 13-12-2010 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image90 - Hej Rune,

Godt at høre fra dig, det er daogså ringe man ikke bare få den "bedste/korrekt" behandling, eller det er selvfølige nemmere sagt end gjort, men jeg tænker bare at det er en stor omkostning i sig selv at du skal gå sygmeldt i så længe, både offentligt og privat mæssigt. I øvrigt kan jeg fortælle dig at jeg flyttede i lejlighed fredagen, sammen med kærsten 2 dage før jeg selv skadet akillesenen.
Så jeg ved godt hvad du mener med at man bare sidder der og "kigger", det kan være lidt hårdt.

Ja genoptræning er man vild motiveret for, jeg kan nu som Jens selv, opleve dage hvor jeg helt glemmer det, desværre, men det er nok fordi jeg ikke tænker/Mærker til det så meget som da jeg lige kom igang med at gå igen. Jeg forsøger dog at huske det hver dag, flere gange om dagen med genoptræning af forskellige øvelser, på arbejdet, i hjemmet osv. Rune hvor gammel er du?

God bedring.

Med venlig hilsen
Martin Schmidt
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 12:11:23 På 03-03-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image91 - Og lige som tillægsspørgsmål, så har jeg tænkt mig at cykle Caminoen i min sommerferie i august. Tænker at gøre det på 3 uger. Men hvad siger Jer andre som er kommet godt igennem forløbet. Er det overhovedet muligt at sætte det som mål? BetinaK
Skrevet af / Written by BetinaK fra 16:04:07 På 08-12-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image92 - Hej. Jeg vil lige byde ind - da mit behandlingsforløb er lidt anderledes.

Jeg overrev akillessenen den 4. dec ved en volley-kamp. Tog direkte til skadestuen på Hvidovre Hospital. Her fik jeg den lidt overraskende besked, at man på Hvidovre ikke opererer for en akillesseneruptur. Fik i stedet en støvle på med en masser kiler i og en tid til ortopædkirurgisk afdeling to dage senere.

På den ortopædkirurgiske afdeling er man igang med et forsøg, hvor man enten må belaste foden i 8 uger eller også må man ikke. Jeg trak lod, og kom heldigvis i gruppen af patienter, der må belaste foden.

Konkret betød det, at jeg efter 14 dage fik taget en kile ud og nu 5 gange om dagen tager støvlen af, og skal lave 25 vip med foden, mens jeg sidder på en stol. Støvlen kommer således også af, når jeg er i bad.

Jeg må belaste foden - det jeg kan, uden at det gør ondt. Her efter 5 uger har jeg kun en enkelt kile tilbage i støvlen og går rundt uden krykker. Det er en kæmpe lettelse.

Foden føles mere og mere stærk, og kan efterhånden bevæge den mere og mere under mine øvelser.

Foden er fortsat hævet og føles hård nogle steder, men jeg føler, at den bliver mere og mere "blødt" op. Den er fortsat rød og blå som efter en kraftig forstuvning.

Jeg bruger støttestrømper, hvilket afhjælper at lægmusklen kramper, som den gjorde i starten. Kramperne kom, når jeg havde foden nedad i længere tid.

Jeg smider den sidste kile om en uge, og må herefter tage støvlen af om natten. Det bliver en kæmpe lettelse...

Når de 8 uger er gået skal støvlen af, og jeg påbegynder et genoptræningsprogram på Hvidovre. Mener det er 3 gange om ugen. Herudover må jeg cykle og svømme. Men nu må vi jo se, hvordan det ser ud om 3 uger - krydser fingre...

//Jesper
Skrevet af / Written by Jesper Eriksen fra 20:56:10 På 09-01-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image93 - Hej Peter og Martin
Så er jeg tilbage på job efter godt 3 1/2 månedes sygedom. Jeg afleverede min støvle og krykker i fredags. Sidste fredag fik jeg af vide at jeg skulle begynde at gå på benet uden krykker, og det gik fint. Den er dog stadig stiv, men det går fremad. Mit sår er ikke helt groede sammen, men der kan ikke ske mere med det. Jeg kørte allerede bil 3 dage efter jeg fik lov at gå, uden problemer, så det er dejligt. Men jeg starter hos fys på sygehuset på torsdag, men ved stadig ikke om det er en engangs forstilling, eller det gælder flere gange. Det må tiden vise på torsdag. Men vil da prøve at presse dem til at jeg kan komme flere gange dernede uden omk. selvfølgelig. Godt nok har jeg fået en god service i de 3 måneder, men de skylder sgu lidt efter den omgang jeg har været igen. Ellers er det dejligt at komme igang så nu skal der arbejdes hårdt med genoptræningen. Godt at høre at det går fremad med jer også. Men man er jo nok nød til at tænke positivt når det er arkillesene det drejer sig om. Det er en lang proces. Men jeg vender lige tilbage når jeg har været til fys, om jeg er mere heldig.
Skrevet af / Written by Rune Rasmussen fra 12:27:54 På 30-03-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image94 - Hej Martin
Tak for det. Det er en fornøjelse at være uden krykker, selvom mit sår ikke er helet endnu. Men bare det at jeg kan gå igang med genoptræningen er kæmpe for mig. Jeg var til fys igår, hvor jeg fik nogle øvelser, og så skal jeg derind igen om 3 uger. Det er sgu fedt at være igang igen. Lige efter jeg læste din mail prøvede jeg at gå på tæer. Der var jeg sgu ved at ryge på røven. Det er jeg ikke klar til endnu. Emoticon Men fedt at høre du er tilfreds, og det går godt. Og ja det er bare med at komme igang, så senen kan blive lidt mere medgørelig. Jeg kan allerede begynde at mærke at min sene er blevet mere medgørelig bare af at gå. Det gør meget syntes jeg. Men alt i alt er jeg også godt tilfreds nu.
God weekend.
Rune
Skrevet af / Written by Rune Rasmussen fra 10:25:25 På 03-04-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image95 - Ja, vil gerne høre om dit forløb omkring forsikringsspørgsmålet.
vil i øvrigt gerne takke Jens for ideen med at benytte en rygsæk i dagligdagen, da begge arme jo er optaget af krykkerne.

har efterhånden fået en god styrke i mit højre ben af at stå på den i bl.a. Opvaskesituation mm. Før jeg begyndte at bruge rygsækken, har jeg ofte hoppet rundt i huset på et ben med noget i hænderne, og evt et eller andet i munden, må egentlig have set ganske dumt ud Emoticon , men familien har dog været så overbærende ikke at nævne noget.
Skrevet af / Written by Jimmi Grandahl fra 13:03:19 På 18-06-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image96 - Tak for denne gode blog. Den har hjulpet mig meget.

Jeg sprang min sene for snart 8 uger siden og skal snart have min skinne af. Jeg dyrker al slags sport, men primær klatring og løb. Skaden opstod ved løb intervaltræning. Her snart 8 uger efter skaden skete er jeg begyndt med at skulle belaste foden igen, dog stadig med skinnen på. Jeg begyndte for en uge siden at træde med 15 kg belastning og er nu allerede oppe at træde med 30-35 kg belastning. Jeg går tur 30 min hver dag med det belastning foden tillader og jeg har ikke haft gener ved læggen. Jeg har dog haft gener ved skinnebenet og overbelastning af denne, hvilket er til gene for mig når jeg har skinnen/støvlen af for at vippe med foden de to gange 15 min dagligt, som jeg er instrueret i at gøre. Jeg håber at smerterne i skinnebenet fortager sig når støvlen tages af og benet kan få mere frie rammer at bevægge sig i, men jeg må indrømme at det også skræmmer mig lidt at støvlen snart skal tages af. Tror det rent psykiske bliver svært de første dage, men kan også læse herinde, at jeg ikke er den eneste der har det sådan. Jeg har fået i udsigt af lægerne at jeg kan dyrke min sport igen til sommer, dog ikke på fuld styrke. Men jeg håber dog at de får ret i det.

Planen for mig indtil da er som flere andre herinde, at tage kontakt til en fys så genoptræningen kommer til at foregå korrekt, i håb om at mindste tilbagefald mm.
Skrevet af / Written by BetinaK fra 12:24:17 På 27-10-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image97 -
Som jeg nævner i et tidligere indlæg har jeg har en kollega, som fik gang i muskulaturen efter et par alternative behandlinger med elektrisk strøm til muskulaturen. Men hvorledes ytrer det sig, når du føler at senen er for kort?
Kan du ikke vippe normalt med foden? Jeg begyndte at gå ned ad trapper efter 10 uger, men hvis der var for mange trapper medførte det overbelastning i den raske lægmuskel. Nu går det fint, hvis jeg husker at gå afslappet. Min fysioterapeut fokuserer meget på at få gang i den forreste del af foden med tågang o.s.v. Og jeg går selv nogle lange ture, hvor jeg fokuserer på at sætte af med tæerne. Håber det bedres for dig - en ny operation ville være rigtig øv. Jørgen A.
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 21:02:47 På 18-01-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image98 - Stor ros herfra. Min achillesene blevet revet over for 3 uger siden i forbindelse med en sundsdag på arbejde!!! Jeg var på ingen måde klar over, hvad jeg gik ind til, men den her lille blog har givet overblik og svar på mange spørgsmål - og anledning til enkelte bekymringer.

Thomas
Skrevet af / Written by Thomas fra 11:26:32 På 12-06-2010 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image99 - @118 Jimmi - du er velkommen. Og velkommen til at skrive.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 12:50:37 På 17-06-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image100 - Hej Igen.
Ja der er forskellige holdninger til denne skade og jeg var da også på vej på operationsbordet samme aften skaden skete. Men lægen overtalte mig til konservativ behandling på trods af min forholdvis unge alder 40 og mit høje sports aktivitets niveau. Hvis man undgår komplikationer i forbindelse med operationen tror jeg også at slutresultatet bliver godt og man kommer sig noget hurtigere. Angående walker er min ren plastik og super at have på.
Status efter 4 1/2 uge: 2 kiler ude og smerter i læggen væk. Kan nu stå forholdsvis længe oppe. Foden føles under daglige øvelser normal og ikke mere følelsesløs.

Mvh
Allan
Skrevet af / Written by Allan Rasmussen fra 14:06:53 På 18-10-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image101 - Tak for utroligt hurtigt svar. og ja, jeg tror også, at vi kan finde en brugbar ordning. Jeg har ca 45 min på job og kan køre med kollegaer, så det er jo ok, men en hel arbejdsdag på kontoret er også lang tid med benet "nedad" tænker jeg. (Selv med en stol og en pude). Jeg tænker, at jeg må teste benets og min holdbarhed på hjemmearbejdspladsen, og så arbejde mig på kontoret på den måde.
Jeg læser dog imellem linierne i bloggen, at det nok bliver længere tid end jeg lige forestillede mig i går Emoticon
Skrevet af / Written by Ingo Dahl fra 14:52:51 På 10-10-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image102 - Hej Ingo. Jeg har stort set altid hjemme-arbejde. Så det første lange stykke tid sad jeg i sofaen med benene oppe på nogle puder.
Da jeg nærmede mig at tage min støvle af var jeg afsted et par gange på kontoret (kørte på tværs af landet i tog og taxa til/fra stationerne).
Da jeg havde fået støvlen af cyklede jeg til/fra stationen og så med tog+taxa i den fjerne ende af landet. Jeg kan huske at jeg var dybt koncentreret når jeg cyklede og når jeg gik ind/ud af toget. Var meget bekymret for at senen skulle springe igen hvis foden smuttede.
På kontoret gjorde jeg hvad jeg kunne for at have foden oppe på en stol med pude under i de første par måneder. Om aftenen var min lægmuskel hævet mere når jeg havde været på kontoret.
Men grundlæggende så må arbejdspladsen jo være interesseret i at få dig tilbage hurtigst muligt, så din chef må klart være forhandlings-parat mhs til at tilbyde special-ordninger.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 14:19:04 På 10-10-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image103 - har visst lige fået trykket lidt meget på tasterneEmoticon sorry
Skrevet af / Written by lina fra 21:49:32 På 27-02-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image104 - Jeg venter i spænding. Var til læge med det fra forsikringsselskabet fremsendte skema for 14 dage siden. Jeg har også betydelige mindre lægmuskel + lidt andre smågener. Nu hjemvendt fra ferie ligger der brev fra forsikringsselskabet (Lærerstanden). Der kan forventes svar om 3 uger. Så vidt jeg har læst policen kræves en mengrad på 5%.
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 21:39:08 På 16-07-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image105 - Hej Heidi!
Ærgerligt. Nu er jeg jo ikke læge... Hvis vi taler om alvorligt fodbold, hvor du virkelig rykkker til, går ind i tacklingerne med fuld gas osv.... Mjah... Jeg turde ikke selv gøre det.
Hvis du virkelig træner til så vil jeg tro, at din muskelmasse kan nå hen og være som den var før uheldet - på et år.
Min fornemmelse er at senens styrke efter et år er ca. den samme som før.
For mig handler det meget om psykologi. Jeg har lige været ude og cykle på Mountain Bike under ret vilde forhold sammen med mine kolleger (havde aldrig prøvet det før), og jeg passede da lidt mere på en gennemsnittet blandt deltagerne; jeg var (er) bange for at komme ud i ekstrem-situationer, hvor jeg hurtigt skal sætte af med den dårlige fod - frygter at senen skal springe igen.

Jeg er rimeligt sikker på at om der er gået en halv eller 48 timer mellem at den springer og den bliver sat sammen ikke gør nogen forskel for slutresultatet.

God 'fornøjelse' Emoticon Og velkommen i klubben.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 16:27:43 På 16-06-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image106 - Hej Jens og alle i andre,
Vil også lige sige tusind tak for en god blog, den har også hjulpet mig en del på vej. Dog savner jeg at høre fra nogen med samme forløb som mig selv. (Undtagen Jesper @116). Jeg overrev min achillessene den 17/4-2012. Jeg var på Køge sygehus, og de var gået over til den alternative behandling. Dvs. Jeg blev ikke opereret, men fik en walkerbandage på med kiler. Egentlig var jeg meget godt tilfreds med ikke at blive skåret i. Den havde jeg på i 8 uger, som mange af jer andre, hvor jeg langsomt fjernede kiler og begyndte at træne at genoptræne flere gange om dagen. Jeg har faktisk ikke haft særlige problemer eller smerter. Kunne sagtens gå på bandagen, og var faktisk ret mobil med den på. Da jeg fik bandagen af konstaterede fysioterapeuten at min skadede achillessene var blevet længere end den anden. (nogen andre med den problem?). Det ville nok betyde at jeg ikke ville få den samme springkraft i det skadede ben som før, men det mener jeg nu godt jeg kan leve med. De tilbød at jeg kunne få en specialist til at kigge på det, om den måske skulle kortes af, men der mente jeg selv at jeg ville give det en chance, inden jeg evt. skal under kniven. I dag er det snart 3 mdr siden at jeg fik bandagen af. Jeg laver mine øveler. (står på et ben, løfter mig op på tæer osv.) uden de store problemer. Jeg har af gode grunde ingen problemer med at sidde på hug, da senen jo er rigelig lang. Jeg cykler hjem fra arbejde 26 km. hver dag. Heller ikke her nogen særlige problemer. I starten skulle jeg kompensere meget for den manglende kraft i senen, men efter at have skiftet til MTB sko, har det hjulpet en del. (som en tidligere har skrevet er det godt for psyken at man i det mindste kan dyrke en eller anden form for sport). Det som trækker mest ned på mit humør i øjeblikket, er at jeg ikke rigtig føler nogen fremskridt. Jeg ser frem til at kunne løfte mig op på tæerne på det skadede ben. Det kan jeg overhovedet ikke endnu. Hvornår kan man forvente at kunne det? Jeg halter også stadig når jeg går, som om jeg ikke rigtig kan træde fra, og skal trække benet med. Som en ekstra bonus har jeg så reddet mig en hælspore. sikkert pga. den akavede måde man sætter sin fod ned. Går med 1 cm. indlæg med hul til hælen. Det hjælper, men en hælspore er desværre også en langvarig process at komme af med, og det hjælper ikke ligefrem på halten, når det gør ondt at træde ned. Jeg prøver at væbne mig med tålmodighed, men i baghovedet lurer tanken om at jeg måske er nød til at blive opereret, og så er det hele turen forfra. Det kan jeg næsten ikke overskue.

Jeg vil meget gerne høre om andre med for lang achillesse (om nogen) både positive og negative indlæg.

Mvh. Jimmy
Skrevet af / Written by Jimmy fra 08:35:20 På 06-09-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image107 - Hej Jens,

Det er godt at høre en beskrivelse af forløbet. jeg synes ikke at er der er så mange ting på nettet om specielt dette emne.
Min achillessene sprang til tennis d. 15/1-2009 og jeg blev opereret d. 17/1 så lige nu ligger jeg og venter til smerterne fortager sig. Jeg blev opereret på Herlev men de behandler ikke ens på alle sygehuse som nogen har skrevet.
Lige nu føler jeg mig godt nok negativ og nedtrykt over hvor handicappet jeg er og det lange restitueringsforløb som venter forude.
Det er ikke noget jeg ønsker at opleve igen og tvivlen ligger i baghovedet om senen bliver ligeså stærk igen. Lægerne mente at den ikke bliver så god som ny!
Jeg har idag fået at vide at jeg kunne begynde at støtte på foden ligeså snart smerterne var væk og at jeg skulle bevæge mig så meget som muligt - dog må det ikke gøre ondt og jeg må selvfølgelig ikke overbelaste foden/senen.
Det lader til at de hele tiden ændre proceduren indenfor dette.
Jeg glæder mig til at de fjerner støvlen og stingene - desværre først om 6 uger. Det undre mig egentlig at stingene skal sidde så længe?
Ellers prøver jeg at udnytte tiden med at læse bøger - både for mig selv og mine børn - og ser frem til at jeg kan lave nogen øvelser og styrketræning med kroppenEmoticon Emoticon
Skrevet af / Written by Peter Transø fra 00:06:31 På 20-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image108 - Hej Jens.
Først, tak for beskrivelsen af forløbet, det er rart med lidt indhold fra en person i samme situation, og ikke bare en læge, eller en folder.
Dejligt at læse, at du egentlig ikke er påvirket som du har været tidligere, og at det faktisk er i forbedring, jeg tror også det handler om hvordan man skruet sammen med mere, ifht. hvordan resultatet bliver og selvfølgelig ens intensivitet ifht. genoptræningen. Dit indlæg har helt sikkert hjulpet på at forstå og kan nemt idenficere mig med dig og sådan en skade. Det skal du have mange tak for. Jeg blev spurgt om jeg ville opereres eller ej, jeg valgte ikke at blive opereret, selvom jeg godt er klar over at det tager længere tid, men dermed undgår jeg også de komplikationer der måske kan være i forbindelse med en operation. Når det er sagt, så er der kun en vej frem, det er at tro på det, og gøre en indsats :) batminton var skyld i min delvis bristning af achillessenen,(kunne stadig løfte foden op og ned, uden belastning - dog hvis jeg stod op, føltes det noget så underligt, som om der "ingen" muskel var til at tag imod belastningen. Faktisk skete det 1½ time inde i kampen, så var varm osv (fritids niveau batminton).
det var ordene herfra.

Ha en god dag, og til jer andre der måske læser dette, er i da også velkommen til at skrive en kommentar her, altid rart med flere i samme situation, håber det er ok jeg bruger din blog til det Emoticon

Hilsen
Martin Schmidt
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 20:16:48 På 19-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image109 - Hej Peter.
Jeg har læst at 10% ved operation får tilbagefald og 20% ved ikke operation får tilbagefald (bristning).
Det er jo blot tal, og desuden har jeg også læst flere steder at man godt kan vende tilbage til sporten, en anden læge siger at jeg nok ikke skal spille de sportsgrene såsom batmin, tennis, håndbold og fodbold igen. Men hvad ved jeg. Man kan altid sætte tingene i perspektiv, og sige, det kunne have været værre, men stadig belastende at fra den ene dag til den anden, er altting anderledes (for en stykke tid forhåbentligt), man glemmer helt hvor taknemmelig man skal være for sin nogenlunde fysiske bevægeligheder man ikke tænker over til hverdag, men hvorfor skal man også tænke over det, når man ikke fejler noget?, Emoticon

Men jeg er da lidt nysgerrig, sprang din helt over? eller kunne du stadig bevæge foden op/ned? og hvad alder er du, jeg selv er 24 år - og er nu 8 uger siden det skete, så det er noget tidligt, normalt siger man 30-40 års alderen, sker skaden typisk - kunne jeg forstå.
Jeg kan bare huske den ulækker fornemmelse at min fod nærmest ikke kunne "holde igen" stykemæssigt.

Men god weekend,

Mvh:
Martin Schmidt

Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 11:24:46 På 23-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image110 - Hej kan se der stadig er gang i den her inde...

Hvordan går det med folk der har været skadet og kommet tilbage på fødderne igen, nogen mén eller hvordan, og hvad med selve størrelsen/hævelsen på senen, er den ens som den "raske" fod, gør det ondt, er den stram? andet?.

for mig selv er det snart 1½ år siden, og jeg har stadig en kraftigere senen end på den raske, og føles mere stramt, dog ingen smerter. Men jeg er stadig bange for f.eks. at starte op på batminton igen, eller andet fysisk sport hvor hurtig bevægelse kan forekomme. Er blevet rådet til ikke at foretag mig disse ting af lægerne...

Glæder mig til at læse hvad folk har at skrive.

Med venlig hilsen
Martin Schmidt
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 11:49:20 På 22-02-2010 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image111 - Til (15) - Martin.
Snak med din læge om hvornår du må køre bil. Jeg tror, at du skal passe på med at gøre det for tidligt af to årsager:

 • Kan du reagere hurtigt nok med den ødelagte for i katastrofe-situationen og er den stærk nok til at trampe hårdt i pedalen?
 • Hvis du kommer i katastrofe-situationen inden senen er stærk nok risikerer du vel at den springer igen.

Bare en tanke...
Skrevet af / Written by jens Bruntt fra 19:38:15 På 02-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image112 - Ja lige præcis..og specielt hvis der komme nogle komplikationer så går der hurtigt lige 14 dage ekstra...og det bliver bare mere og mere frustrerende...Hvad med dig nu, er du helt på toppen eller føler du stadig du mangler de sidste 10%?
Skrevet af / Written by Rune fra 21:05:06 På 03-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image113 - Der har du fat i noget som jeg har tænkt en del over. Sådan en sprunget Achillessene... Det godt nok en alvorlig sag. Det tager helt vildt lang tid at komme igennem forløbet.
Skrevet af / Written by jens Bruntt fra 18:18:12 På 03-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image114 - TIl @29 Hej Kirsten. Den side du har kommenteret på har jeg først skrevet i januar 2009, så det er ikke så underligt at du ikke har fundet den.
Interessant med de der MBT sko, dem har jeg også luret lidt på at købe. Det vil jeg overveje igen.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 11:52:51 På 22-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image115 - I dag, er det 1 år siden min Achillessene gik midt over. Øv at jeg først ser siden i dag, har ellers ledt efter materiale. Jeg spurgte efter at komme til fys. men fik at vide, at det var sparet væk. Jeg synes det har været en hård omgang, men det skyldes måske min alder (60 år) men eller smeget aktiv og så bor jeg alene og på 2. sal.Tror aldrig mit ben bliver 100 % ok. det er stadig mager, selv omjeg har trænet meget. Har for nylig købt MBT sko og synes det hjælper, jeg bliver mindre træt i benet.
Til de nyopererede, rigtig god bedring og hav tålmodighed, for det er langvarig, så forsøg at holde humøret oppe, det var jeg ikke så god til, set i bakspejlet Emoticon
Skrevet af / Written by Kirsten Alstrup fra 11:46:10 På 22-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image116 - @90, 91 og 92 - hej Betina!
Jeg synes - ud fra det jeg læser i folks kommentarer - at jeg kan kan se at er ikke er et helt normalt/standard forløb. Så det du oplever vil være noget andet end andre oplever.
Du siger at din læg er stram. Jeg synes at min skadede achillessene nu er mindre stram end den ubeskadigede er. Når jeg strækker ud efter løb så er det svært at få strammet lægmusklen i det ben jeg havde skaden i.
Jeg synes ikke at det er meget svært at stå på et ben og komme lidt ned i knæ. Men jeg kan ikke nær så meget som på det "gode" ben.
Ud fra hvad du skriver så vil jeg da mene at det lyder til at du sagtens kan tage den cykletur. Jeg har selv været glad for at cykle meget - især efter min skade.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 08:46:21 På 13-12-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image117 - Hej Martin & Peter

Godt at høre fra jer igen. Er glad for at høre at det går nogenlunde med jer. Det går desværre ikke så skide godt med mig. Jeg har rundet de 3 måneder og går stadig med en åbent sår. Har gået til kontrol 2 gange om ugen den sidste måned for at få skiftet min forbinding, og har fået forskellige forklaringer hver gang. Lige da jeg var blevet opereret anden gang blev jeg tilset af en overlæge som havde mange års erfaring, og det skulle behandles som et åbent sår. Det ville ta lang tid, men der var ikke mere de kunne gøre. De startede med 1 måned, så var der en anden læge som sagde 2 måneder eller mere, og så var der godt nyt at det var begyndt at hele, og så var der ikke sket noget nyt. Nu hvor der er gået 1 måned efter hvor såret sprang op, efter jeg var blevet opereret anden gang, har jeg et sår som er 2,5 cm bredt og 4,5 cm langt og
senen er stadig synlig. Heldigvis er der ikke sket noget med senen. Den får bare lov at hele godt og grundigt. Men til kontrol i fredags, var der igen en ny læge og han ville ikke behandle det åbent mere. Han tilkaldte en anden overlæge som hurtigt kunne konstatere at det ville ta omkring 6 til 12 måneder om at hele som et åbent sår. Det så ikke godt ud, og jeg skulle nok ind og ha skåret alt det bindevæv og senevæv væk, og så ha sat noget der hedder vag ned i såret. Såret havde ingen chance for at hele når der så sådan ud. Der var alt for meget snask i såret. Men han forklarede jeg skulle til kontrol ved en af deres bedste traumelæger, som skulle vurdere om det kunne lade sig gøre, og hvad der så skulle ske. Men det kan først lade sig gøre på fredag, da han ikke er der før. Det er mega frustrerende, da jeg ikke kan få en konkret forklaring på hvad der skal ske, og de bare udskyder det hver gang jeg er til kontrol. Jeg håber jeg kan få en forklaring på fredag, ellers skifter jeg sygehus. Min kæreste blev så frustreret i fredags at hun søgte på sårhelingscentre i DK. Der er to sygehuse som har sådan et center, og det er Odense og KBH. Hun fandt en overlæge på sårhelingscentret i KBH, og ringede til ham med det samme, for at høre om det var normalt. Han var utrolig hjælpsom, og forklarede at det var alt for lang tid at gå med det. Han mente der var en der havde lavet noget lort. Han sagde at det vag skulle have været på allerede da såret sprang op for det ville hurtigt hjælpe så det ville gro sammen. Vag er som en støvsuger, som renser såret hele tiden og holder det frisk. Det burde kunne hele på 3-4 uger. Men som han sagde ham fra KBH, så er sygehuse aldrig glade for at henvise til andre sygehuse, men jeg prøvede alligevel at høre om de ikke ville henvise til Odense, men det var kun ham traumelægen der kunne det. Typisk, men hvis han ikke kan gøre noget på fredag så må jeg vride en henvisning ud af ham. Men kæft jeg længes efter at gå. Det er helt vildt, og specielt forbi jeg flyttede sammen med min kæreste i Odense i lørdags, så havde det rigtig dårligt med bare at sidde og ikke kunne lave noget. Men det er dejligt lige at få en status på jeres forløb, for det kan jeg jo også bruge når jeg engang kan gå igen. Og min genoptræning får virkelig en skalle når jeg skal igang. Emoticon Men det er hvordan det går med mig lige nu.

Rune
Skrevet af / Written by Rune fra 14:44:50 På 02-03-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image118 - Hej Martin

Ja der er ingen tvivl om at det er frustrerende for både mig og mit arbejde at jeg er sygemeldt så lang tid. Men heldigvis kan jeg arbejde hjemmefra, men igen det er ikke det samme som at være på arbejde. Men der er desværre ikke så meget jeg kan gøre. jeg er lidt magtesløs i det her tilfælde..men prøver at holde humøret højt. ja okay så ved du også hvad det vil sige bare at sidde og kun kan se på..nogle siger det må være super, men når man har gået sådan i lang tid, så begynder man at længes efter at kunne gå og gøre en masse ting.

ja det er nemt for mig at sige at jeg vil gi den en skalle med genoptræningen, men er også sikker på der ville komme nogle dage hvor jeg måske ikke lige er så ivrig som i starten, men det må man ta med. Det vigtigste er at man får foden igang igen. Jeg er 27, så de kan ikke forstå hvorfor det ikke vil hele...og jeg ryger heller ikke...jeg er nok en ung mand i en 90 åriges krop Emoticon Hvor gammel er du Martin?? Hvor lang tid siden er det du har fået støvlen af??

Hilsen
Rune
Skrevet af / Written by Rune fra 14:32:23 På 03-03-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image119 - Hej Martin
Tak for det. Ja det er helt kanon at være uden krykker. Godt nok er mit sår ikke helet endnu, men bare det at kunne gå igang med genoptræningen er kæmpe for mig. Emoticon Jeg var ved fys i går, og fik nogle øvelser som jeg skal lave, og så skal jeg derind igen om 3 uger. Så alt i alt er jeg også tilfreds. Kan allerede mærke nu at min sene er blevet mere medgørelig bare af at gå, så jeg er positiv. Men godt at høre du også er tilfreds og det går godt med dig. Lige efter jeg læste din mail, prøvede jeg at gå på tæer, men der var jeg sgu lige ved at ryge på røven Emoticon . Der er der sgu lang vej for mig endnu. Emoticon Men det går fremad og det er det vigtigste.
God weekend.
Rune
Skrevet af / Written by Rune fra 10:20:00 På 03-04-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image120 - Fik i går gibsen af, istedet iført em ROM Støvle som de kalder den. Skal bære den i 3 uger, og må ikke få den af de første 14 dage. Under det 3 ugers forløb bliver belastningen gradvis øget som andre tidligere har beskrevet. Såret så fint ud.

I aftes da jeg som sædvanligt lå på sofaen, valgte jeg alligevel at tage støvlen af trods formaninger om det modsatte.
Det kløede helt vildt, og fristelsen blev for stor. Efter benet havde fået et par timer i frihed, hvor den osse blev smurt med en go fed parfumeri creme, blev den igen spærret inde i støvlen. Tror cremen har gjort sin virkning, synes der er mere ro i benet i dag, ligesom kløen er væk. Skønt
Skrevet af / Written by Jimmi Grandahl fra 11:36:56 På 22-06-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image121 - Hej Jens,
Jeg er klar over at folk aktivt skal finde herind, men indtil videre er det jo gået meget godt for rigtig mange.

Tak for dit svar, Havde godt hørt at der ikke er nogen garanti for længden, uanset om den bliver syet eller får lov til at vokse sammen af sig selv. Dog positivt at høre at du på trods af længden kan løbe, det trøster mig da lidt. Jeg har gjort op med mig selv at hvis jeg kan gå uden at halte, løbe 5-10 km. Og ellers ikke har nogen nævneværdige gener, så vil jeg ikke lade mig operere. Så det er vel bare at klø på med træningen.

Mvh. Jimmy
Skrevet af / Written by Jimmy fra 17:35:39 På 10-09-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image122 - Hej Alle Lidelsesfæller,

Som alle andre må jeg sige, at det er utroligt rart at finde en side, der beskriver skadesforløbet samt den efterfølgende behandling med en sprungen akillessene. Jeg er selv 51 år og kom til skade til årets første oldboys-håndboldtræning i starten af september. Skaden skete ved et hop efter en bold (samme bevægelse som en badmitonspiller laver). Der lød det "berømte" smæld i lægmusklen og jeg var sådan set ikke selv i tvivl selv om hvad der var sket, til trods for mine holdkammerater mente, at der kun kunne være tale om en fibersprængning i lægmusklen. Dagen efter fik jeg "dommen" på skadestuen på Gentofte Hospital: "Sprunget akillessene, 12 uger i gips" sagde lægen. Det viste sig senere at den gips lægen omtalte var en
"Robocop" støvle og de 12 uger blev til 8 uger. Ydermere fik jeg også at vide at jeg ikke skulle opereres, hvilket passede mig fint.

Efter 2 uger skulle jeg til kontrol og den 1. ud af 4 kiler skulle fjernes. Foden/benet blev som sådan ikke efterset hvilket jeg syntes var lidt underligt, men spurgte ikke nærmere til det.

Der er nu gået 4 uger og jeg må tage støvlen af og vaske foden/benet. Det gjorde jeg så i dag og stor var min overraskelse da jeg så min fod. Den er ret så hævet hen over vristen og ned over anklen, som om min fod var forstuvet.

Jeg synes selv det går rigtigt godt fremad og jeg kan støtte på foden og har ingen smerter, men jeg må indrømme at jeg blev noget chokeret over at se min fod stadig var så hævet efter 4 ugers "støvlebehandling".

Er det noget I andre kan genkende fra jeres skadesforløb ?

Skrevet af / Written by Karsten Erik Jensen fra 22:00:13 På 05-10-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image123 - Vedr. Ulykkeforsikring, en eventuelle udbetaling kan vel egentlig først træede i kraft, hvis man har været forsikret inden skaden er opstod?
Skrevet af / Written by Martin fra 08:33:11 På 26-11-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image124 - Måske jeg bare er utålmodig meeeen, jeg er har nu trænet mit 1 øvelsesprogram i 3 uger nu. Jeg har fremgang på at kunne stå med hælen i gulvet og er så småt begyndt at kunne gå rundt uden sko eller kile på gulvet hjemme. Jeg kan nu stå på et ben ( det dårlige) hvilket tog mig lang tid at kunne, så fremskridt nogle steder. Jeg cykler 18 km hver dag hvilket ikke kun er godt for benet, men i den grad også for mit sind, nu hvor jeg eller er aktiv med adventure sport.Hæveler har jeg heldigvis heller ikke meget af, men er også god til at få foden op når jeg ikke er på benene. Mit problem er dog at jeg fortsat ikke kan bøje mit ben over knæet i mere end en lille cm. Læggen er stram og det er helt umuligt at bøje fra stående og ned i knæ. Ikke engang en lille smule. Er det normalt? og hvor længe skal jeg regne med at netop den øvelse giver en smule fremgang. hilsen Betina K
Skrevet af / Written by BetinaK fra 15:59:34 På 08-12-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image125 - Hej Allan
Jeg så det her { Link }
Men jeg vil medgive dig, at der er delte meninger, og at den nyeste viden peger i retning af konservativ behandling.
Hilsen
Jørgen
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 16:32:54 På 12-10-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image126 - Hej Jonni!
Ja, det er jo lidt sjovt med denneher side. Du er havnet på min blog, hvor jeg skriver om alt muligt. Men du - og alle mulige andre - er meget velkomne.
Jeg har netop skrevet om det med Achillessenen fordi jeg ikke rigtigt fandt noget der lignede, og så tænkte jeg at andre jo nok også godt ville høre om oplevelserne.... Og jeg har da ramt et emne der har interesse for nogen Emoticon

Jeg cykler 2-3 gange om ugen med min søn (Mads der er 7 år) i skole. Vi har en efterløber koblet på, så han cykler ret tæt på mig. "Far, hvorfor er dit ene ben mindre end det andet?". Først sagde jeg at det er det da ikke, men så kom jeg i tanke om hvad han mente: Lægmusklerne var ikke samme størrelse. Stadig ikke.
Ak ja.

Og lige nu sidder jeg og skriver detteher i toget. En flink DSB-dame har lige trukket mig gennem 5 togvogne fordi hun havde fundet en ledig plads til mig. Og på sådan en tur gennem toget oplever jeg måske 2 gange at min kraft i benet ikke er som den burde være. Sådan når toget lige giver et ryk eller en medpassager valgte at gå til venstre, hvor jeg havde regnet med højre og så skal jeg lige reagere på det. Jeg falder ikke, men det føles en lille smule utrygt.

Personligt regner jeg ikke med at komme op på fuld gas og hvor at de to ben føles ens. Jeg tror det skyldes noget med hvordan senen er vokset sammen.

Jeg bevæger mig faktisk en del. Over gennemsnitsdanskerens niveau. Men jeg træner ikke som sådan.

Og øvelserne gider jeg ikke mere. En gang om ugen tager jeg en tur på mit vippebrædt og det er det.

Med hensyn til balancen. Ja. Det gik sådan set fint nok. Jeg gik da selv ud af døren. Det havde også bekymret mig.
Men nu har du jo heller ikke lov til at gå.... meen, det skal nu nok gå.

Jeg kan huske, at jeg var meget meget meget bekymret for at komme til at gøre noget der ville springe senen igen.

Go fornøjelse Emoticon
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 18:38:58 På 17-09-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image127 - Hej Rune,

Det er godt nok et skidt forløb Du har været igennem der, men jeg håber at det går godt - det skal det!

Det undre mig endnu engang hvor forskelligt man bliver behandlet for den samme skade og de forskellige instrukser man får afhængig hvor man bor og bliver behandlet.
På hvilket sygehus er Du blevet opereret?
Som Du kan se af mit forløb ovenover så fik jeg støvlen på med det samme - ikke noget med gips.
Derudover går der 2 uger mellem hver gang en kile skal fjernes, og stingene ryger først 6 uger efter operationen.

Vi ser frem til at høre den lykkelige slutning på det.

Til Jens - undskyld forvekslingen.
Kan Du mærke noget idag når Du køre bil - også ved længere strækninger?

Hilsen
Peter
Emoticon Emoticon
Skrevet af / Written by Peter Transø fra 18:49:42 På 04-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image128 - Velkommen i klubben! Har du husket anmeldelse til din ulykkesforsikring? Når du kommer så vidt, så tag kontakt til en fysioterapeut - hvis ikke du er så heldig, at sygehuset tilbyder noget sådant. Min ulykkesforsikring betaler op til ca. kr. 6.000 af udgiften.
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 20:10:44 På 30-01-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image129 - Hej Jens

Har lige fået sendt denne hjemmeside fra min kæreste da jeg lige har været på sygehuset og fået dårligt nyt. Og jeg må sige det er endelig dejligt at snakke med nogen der forstår hvad man siger, når man fortæller en masse ting om ens fod. Min achilessene sprang d. 15/12, og jeg blev så opereret d. 16/12. Jeg havde den i gips i 14 dage, og så efter de 14 dage startede det hele så med den robocop støvle. Først i 30 grader og så nedreguleres hver uge. MEN da den sidste uge så kom d. 19/1 hvor den skulle i 0 grader, og jeg måtte begynde at støtte på den, fjernede de de sidste par sting inde i såret, og bad mig så gå en uge hvor jeg skulle støtte på foden, og så skulle jeg ha støvlen af ugen efter d. 27/1. Der var lige en lille åbning i såret, men det ville hele af sig selv. Da vi var kommet til fredag d. 23/1, kiggede vi lige til fode, og plasteret var totalt gennemblødt. Vi ringede til vagtlægen, og da vi kom derned kunne han godt se det ikke så skide godt ud. Han mente han kunne se selve senen, så han satte et nyt plaster på og jeg skulle starte med decilin, så der ikke ville komme betændelse i såret. Hvis det blødte igennem igen, skulle jeg komme lørdag, og få det skiftet. Ganske rigtigt, lørdag eftermiddag var det blødt igennem igen. Vi tog afsted igen, og en nye læge sagde så at det kunne ikke syes sammen igen. Det skulle hele af sig selv, og det ville ta en helvedes lang tid. Så han skiftede igen plasteret, og sagde jeg skulle komme igen søndag hvis det var blødt igennem igen. Søndage formiddag kiggede vi igen, og ja det var blødt igennem igen. Vi måtte afsted til vagtlægen, og endelig en læge der vidste hvad han havde med at gøre. Han kiggede en gang på såret, lukkede det samme plaster til igen, og sagde at han ringede op på skadestuen og sagde jeg kom derop med det samme. Der vår åbent ned til senen og det kunne ikke hele selv. Jeg tog på skadestuen, og efter en times tid, blev jeg kaldt ind. Lægen stod og kiggede på såret, og måtte da også kalde på hans bagvagt da han ville ha en andens mening også. Og ganske rigtigt så skulle jeg ind og opereres igen. De var nød til at skrabe de gamle sårrester væk, og prøve at sy det sammen igen. Det tog ikke lang tid, og jeg var da også hjemme 2 timer efter. MEN derefter skulle jeg så holde den i ro så det kunne hele. Jeg blev syet sammen sidste søndag d. 25/1, og havde så en tid til at få min støvle af d. 27/1, men det blev det jo ikke til. Siden har jeg så været deroppe til kontrol i fredags, og var det igen idag. De var så nød til at ta mine sting idag, da min hud var ved at være så svag derned, så trådene ikke kunne holde det sammen længere. Så de satte et par strips på, og håbede så det ville se bedre ud på fredag hvor jeg skal derop igen. Kan udemærket følge jer når I skriver frem og tilbage med hvornår man må gå, og hvornår man må cykle og den slags. Jeg havde virkelig set frem til at skulle ha den støvle af sidste tirsdag, så jeg kunne komme igang med genoptræningen igen, men sådan skulle det ikke være. Men jeg må indrømme det har hjulpet lidt, at jeg har læst hvad I har været igennem også. Emoticon Det er dejligt at høre det fra andre end lige læger hvordan det kommer til at gå, men som jeg kan læse så er der forskellige måde at komme igennem det her på. Både godt og skidt.
Men er glad for min kæreste sendte denne hjemmeside til mig. Håber I kan bruge lidt af det jeg har skrevet selvom det nu ikke er en lykkelig historie endnu.Emoticon

Hilsen Rune
Skrevet af / Written by Rune Rasmussen fra 16:10:38 På 03-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image130 - Jeg er så uheldig at overrive min akillesene, det skete for ca. 1 uge sidenEmoticon For sat..... det gjorde ondt.
jeg har været inde og læse om sådan en skade, men der er jo 1000 svar på sådan en skadeEmoticon Jeg fik f.eks afvide at jeg aldrig kom til at spille fodbold mere og der i hvertfalde ville gå 1 år før jeg måtte dyrke noget sportEmoticon Kan det virkelig passe. Er blevet opereret 3 timer efter skaden skete.

Mvh
Heidi
Skrevet af / Written by Heidi fra 16:07:40 På 16-06-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image131 - OK Allan - forstår godt at det kan være frustrerende at gå i uvished, om man nu får den rigtige behandling osv, men der findes jo intet svar på dette.
Kan trøste dig med, at jeg først fra uge 4 og fremefter kunne bevæge foden igen. Jeg fik MC Walker på fra dag 1.

Jep dunkende fod , typisk sympt. må være alt den blod der strømmer ned for at heal skaden :)
Skrevet af / Written by Martin fra 13:53:52 På 27-09-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image132 - Hej alle.
Super god tråd, selv for en som mig der for nyligt d.17-9-2012 (5 dage siden) har revet min akillessene over. Jeg har som tidligere professionel håndboldspiller været adskillige skadesforløb igennem (korsbånd op, bicepssene op, diskusprolaps op, miniskus op, skulder op) og ved derfor i den grad hvad det betyder at få den rette vejledning. Allerede inden jeg nåede hospitalet havde jeg fået anbefalet at lade mig operere af flere fra top sportsmiljøet og var tilmeldt operation, da kirurgen på Hillerød anbefalede mig at tænke over det, da nye undersøgelser fra Hvidovre af Kristoffer Barfod viste at konservativ behandling var lige så god. Det jeg kan udlede af alle de info jeg har samlet er, at man opnår samme gode resultat, men at genoptræningsforløbet er sindsygt vigtigt og at foden ikke er immobiliseret for længe. Har nu aftalt med lægen at jeg nu efter 8 dage får en walker og at der følger et genoptræningsprogram med, for ellers ville jeg ikke undlade operation. Det var en aftale og jeg ville også forholdsvis tidligt få lov at støtte på benet.
Om jeg havde fået samme vejledning, hvis jeg ikke som lægen sagde: "var så velformuleret" er uvist. Min fornemmelse er at de er opdateret, men at tingene omkring walkerforløb og genoptræning måske ikke er helt koordineret. Men afventer og vil være krævende og kritisk overfor den vejledning jeg får.

Ny spændende viden:

På Bispebjerg er man ved at afslutte et forløb hvor der sprøjtes homoner i akillessenen.

Ellers google: Hvidovre Hospital - Kristoffer Barfod. Der dukker en artikel op fra Lægevidenskaben.

Mvh
Allan (40 år iøvrigt)
Skrevet af / Written by Allan Rasmussen fra 08:47:06 På 22-09-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image133 - Hej Peter,

Tillykke med det!!! godt at læse at det går fremad.

Ja det er også på egen regning jeg går til fys, hver 3 uge ca. jeg regner med jeg tager til det en gang mere så stopper jeg det, fordi der er ikke mere at komme efter så hellere spare de 150 kr det koster hver gang.

Min hæver ikke op, den er altid hævet ved akillesenen forestil dig at den raske er ligeså tyk som en lillefinger, så er den skadet konstant tyk som en tommelfinger fra hælen ca og så op til lægen hvor muskel starter, det må være arvæv som du siger, jeg håber bare det forsvinder også.!!, men er blevet mindre end det har været.

men det er for vildt så hurtigt en muskel forsvinder ved inaktivitet.

Men vi snakkes ved,!

Martin
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 14:42:43 På 19-03-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image134 - Tak for kommentar. Og jeg synes det er fint med flere kommentarer.
Som jeg hører det så er man ikke rigtigt selv skyld i at sådan en achillessene springer. Shit happens.
Skrevet af / Written by jens Bruntt fra 21:38:48 På 19-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image135 - Hej Jørgen,

Jeg har ikke hørt om nogen bruge elektrisk strøm, men det lyder da som en god ide. Dog har jeg hørt at mange har brugt ultralyd omkring akillesenen for at, mener jeg: Fjerne arvæv.

Jeg synes at stille sig på en trappe og løfte sig op og ned 3 x om dagen for at styrke læggen, har virket.

Skrevet af / Written by Martin fra 15:56:21 På 20-12-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image136 - Hej Lina.
Jeg har endnu ikke talt med forsikringsselskabet, eller det vil sige, at jeg har meldt det til forsikringen, men skal først vende tilbage til sommer vedr. mine mèn. Min fys mener at jeg skal regne med mèn, og om ikke andet skal jeg regne med at det tager 2-3 år at komme helt igennem forløbet. Jeg er begyndt at tro, at jeg ikke kommer til at løbe de lange ture jeg ellers altid har gjort. Derfor har jeg kastet mig over MTB istedet. Men jeg savner at løbe, især her når sommeren banker på og skovene mærkes så skønne for tiden. Jeg håber at jeg om nogle måneder kan skrive til dig at alt går fantastisk. At jeg igen kan gå ned af trapper, gå på hug og ikke længere har smerter i hæl og ved senen. Jeg har skrevet dagbog i den tid jeg har været skadet, fordi jeg til tider har haft svært ved at se fremskridt, og at dagene har virket ens. Det er jeg glad for i dag, for når jeg læser tilbage kan jeg heldigvis se, at der har været stor fremkridt, så jeg skal ikke miste modet endnu. Min læge anbefaler IKKE en ny operation. Men min fys er dygtig og pt får jeg stadig chokbølgebehandling som kick starter akutskaden, så senen stadig forsøger at hele sig selv. Det har gjort fremskridt, men slet ikke i den grad jeg ønsker det. Måske jeg bare er alt for utålmodig, men jeg skal da lige love for, at denne her skade tager tid. Tror vi alle må væbne os med tålmodighed. Men tror der går et par år før jeg igen er på fuld styrke, og mon så ikke vi alligevel altid vil komme til at have lidt skavanker med senen, jeg tror det desværre.
/B
Skrevet af / Written by BetinaK fra 07:58:17 På 14-03-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image137 - Hej igen,

Så er jeg kommet hjem igen fra Ortopædkirugisk amb, fra undersøgelse og afslutningen af behandling.
Resultatet var godt og det hele virkede umiddelbart som det skal, iflg. lægen. Og jeg fik et bare hælkiler til skoene, og måtte gerne tag mine krykker med, fordi jeg følte mig godt nok svimmel af at gå rundt, med mine "nye" fod, hjernen har ikke fået den tilsluttet endnu, så det var vist meget normalt. Men nu skal jeg bare ud og gå en masse ture og træne lægmusklen op, da den selvfølgelig er skrumpet noget ind, tager lige et billede af det, så kan jeg lige blive mindet om det en anden god gang Emoticon.

Umiddelbart ser det hele godt ud indtil videre, og det eneste jeg ikke må er hoppe og springe, trapper er også farlige, det næste stykke tid.

Jeg tror jeg tager kontakt til en fysioterapeut der kan hjælpe mig med genoptræning.

Hvis der er spørgsmål, så bare spørg løs. Hvordan går det med dig, Peter - kan du mærke fremgang?

Martin

Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 09:40:50 På 26-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image138 - Lige en status - jeg fik skinnen af den 1. feb og alt så fint.

Er snart 7 uger henne i mit genoptræningforløb på Hvidovre Hospital og alt tegner rigtigt godt.

Jeg genoptræner på hospitalet 3 gange om ugen, og der sker konstant fremskridt. Jeg er små småt begyndt at løbe til genoptræningen, hvilket er det største kick at kunne igen. Jeg har ingen smerter og mærker kun akillessenen, når jeg sætter farten og derved løber mere på forfoden.

Iflg fysiotereapeuterne er jeg foran normalen, og jeg skal derfor ikke overgå til den kommunale genoptræningen. Jeg vil i stedet få et løbetræningsprogram, så jeg i løbet af 8 uger vil kunne løbe 5 km. Det betyder, at jeg 6 mdr. efter skaden er i stand til at løbe 5 km.

Det er jo ikke for at tage pippet fra jer, hvor det ikke går så godt, jeg skriver dette, men vil gerne fortælle, at det hele kan gå godt Emoticon

Skrevet af / Written by Jesper Eriksen fra 13:56:17 På 20-03-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image139 - Hej Jonni

Du spørg til hvordan det lykkedes for mig at komme så hutigt igang igen.
Jeg ved ikke om det er min træning eller jeg var heldig med hvordan det hele voksede sammen, omvendt er jeg også yngre end jer, 24 år, det kan måske også have en indflydelse på healingsprocessen (misforstå mig ikke Emoticon...

Samme dag som jeg fik taget støvlen af på sygehuset, tog jeg til fysioterapeut. Her gik han igang med at trykke en masse steder på foden og bevæge den i alle retning (for at få følesanser sat igang igen) samt et træningsprogram. Her kunne jeg ikke gå uden at halte, og bekymre mig for hvert skridt. Jeg fik nogen øvelser jeg skulle lave 3-4 gange om dagen hver dag i længere tid. 1 gang i ugen til fys, ind og få masseret akillesenen med olie, samt nye øvelser eller mere styrke på de øvelser jeg iforvejen var igang med.

efter ca 6-8 behandlinger ringede jeg og stoppede fysioterapeut, da jeg kunne mærke at det var unødvendigt, dvs efter ca 1½-2 mdr. genoptræning, var jeg godt kørende.

hvis du vil kan du mail mig, og jeg kan skrive nogen af de øvelser jeg har lavet ned. schmidt2 (@) gmail.com

bemærk mailen, er skrevet for at undgå spam

I øvrigt, har jeg fundet masse af videoer på youtube.com med folk, der også har sprunget senen. De har lavet deres egen lille dokumentar over forløbet fra dag 1 og så 6 mdr frem.

kan fremskaffe links osv. hvis det ønskes

God bedring.

Martin
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 13:06:34 På 18-09-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image140 - Antal kiler. For lige følge op på den, så er der i min støvle kun 2 store kiler og en hæl?!?? Hvad har der været I jeres støvle?

Mvh
Morten
Skrevet af / Written by Morten fra 16:54:04 På 04-11-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image141 - Hej igen
Fik støvlen af igår, og nyder meget tilværelsen uden støvle.

Min trædepude er øm/gør ondt når jeg træder, men med indlæg og løbesko går det fint.

Kørte bil imorges til arbejde. Det gør lidt ondt, men bare jeg bruger hele foden når jeg kobler ud går det fint.

Vi sad og snakkede om de forgangne 6 uger under Danmarks "ligeyldige" træningskamp (som min kone siger), og vi var begge enige i, at der findes da ting, som er meget værre end dette.

Jeg skal bestemt ikke lyde frelst, for jeg synes og det hele virkede lidt uoverskueligt - men man kommer altså ud på den anden side....

jeg håber flere vil fortælle om deres erfaringer og forløb under og efter behandling af en overrevet achillessene. Jeg vil da løbende opdatere min tilstand herinde.

Mvh
Morten
Skrevet af / Written by Morten fra 09:19:51 På 19-11-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image142 - En status 10 måneder efter min achilles sprang til badminton. Spillede tennis for første gang sidste week-end, men var meget forsigtig.

Har stadig en mindre leg på det skadet ben. Hvad er jeres erfaringer på det område?

Er osse lidt strammere men ikke noget jeg tænker over til daglig.

Læste at Beckham havdre sprunget sin i marts men forventede at spille til november. Er han Superman, og hvor længe har I været om at komme jer?

Mvh
Morten
Skrevet af / Written by Morten fra 15:27:15 På 13-08-2010 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image143 - Hej Peter.

OK tak for info, hmm troede det var omvendt med operation og konservativ, ifht. hvad der fleste tilfælde af tilbageflad, men nok om det, som sagt - TAL.
Ok det lyder som om du har haft en rigtig slem en, jeg kan ikke sige hvor slemt min sprang udover jeg efterfølgende godt kunne løfte op og ned på både mine tær og ankel, men ved test af foden, du ved hvor man ligger på maven på selve briksen, og de trykker på lægmuskel, (ligesom med hammeren på knæet-reaktionen) skete der ikke lige så meget som i min raske fod. Så melding var klart: Det er akillesenen, du har sprunget/bristet som de sagde. Jeg kunne ikke få nogen af lægerne til at tag beslutning for mig om den skulle opereres eller ej. Det var et valgt jeg selv skulle tag. Hmmm,

Hvis din sene er helt sprunget over, dvs, du slet ingen kontakt har med foden og bevægeligheden, så skal man opereres, får at samle senen igen. Fik jeg fortalt. Jeg går stadig med MC-walker foden, til på mandag d. 26.1.09 Så skal jeg ind og aflevere den og have undersøgelse, skal nok fortælle dig hvordan det går med svaret herfra.

Mht. Smerterne, var jeg meget øm helt op til øverst del af lægmuskelen, bag knæet, og i selv akillesenen, samt nederste del af hælen, lad os sige hele foden, i lang tid, og tit hævede foden op, så det hele føltes stramt, specielt i starten, hvilket er meget normalt. senere kunne jeg være helt smertefri hvis jeg lå i rigtig stilling (selvfølgelig med følesen af det ikke var normalt), men jeg kunne da sove uden problemer osv, Da jeg fik indstillet foden til neutral stilling (0 grader), gik det fint nok, den føltes dog lidt stramt i selve senen i starten, og allerede nogen timer efter, begyndte det at gøre "ondt" eller følelse ubehageligt. (tror det er fordi foden sidder i en anden vinkel, og er ved at vågne op), faktisk føltes det som om foden sov og brændte indeni hele tiden, dog aftaget mere og mere med tiden, i dag. ca. 8 uger siden, kan jeg sagtens gå rundt på foden med støvlen uden jag og smerter, i kortere tid, dog hvis jeg bevæger foden frem og tilbag i vinkel 30-0 (ned op) kan selve akillesenen godt føles som hmm at den er tørret til og mangler olie, ligesom hvis du har et står og det svier/brænde i den ved kontakt på såret. jeg kan så småt nu mærke at jeg kan spænde i lægmuskel, f.eks. hvis du tager din raske fod ned på gulvet og prøver at spænde i lægmusklen.

Hvis du ikke allerede har set den hjemmeside idrætsforbundet har lavet omkring skader af achillesenen hvor der også findes videor og andet, så kan du lige skrive en mail til mig så kan jeg sende dig link, omkring det.

Schmidt2@gmail.com
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 00:31:00 På 24-01-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image144 - Hej Jens
Ja lige præcis, men stadigvæk så er det rart lige at komme af med, til folk som har været i samme båd. Så bliver det forstået på en anden måde. Jeg håber ikke der er andre der skal igennem det her, for som du også skriver så held og lykke. Det er en lang proces. Men man brænder bare mere og mere for at komme igang med genoptræningen, så man kan komme nogenlunde tilbage til en normal hverdag. Men igen tak fordi du har åbnet denne blog. Det er fedt at høre andres opfattelse af denne super skade. Emoticon
Skrevet af / Written by Rune fra 18:08:48 På 03-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image145 - @25 Peter. Om det med at køre bil.... Det man kan sige er, at jeg kan mærke når mit ben har været almindeligt i gulvet i længere tid. Om det så er under et bord eller på pedalerne i bilen er det samme. Det har udelukkende noget at gøre med at benets evne til at skubbe vædske op i kroppen stadig er nedsat.
Hvis jeg en hel dag er til møder, altså grundlæggende har benet i gulvet 10 timer i streg så er jeg øm og føles stram lige omkring der hvor jeg blev opereret; og det kan gøre lidt ondt.
Jeg er en kontor-fyr (IT-branchen) med hjemmearbejdsplads i 90% af tiden, og der sidder jeg typisk med benet på en skammel i halvdelen af tiden. Og på de dage er der ikke rigtigt noget med ømhed og den slags.
Men hvis vi bare ser på det med bil... Så kørte jeg da hjem fra Paris sidste sommer (2008) i et hug, og det kunne jeg sagtens.
Skrevet af / Written by jens Bruntt fra 08:33:04 På 06-02-2009 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image146 - Hej Jimmy
Blot en lille hjælpeoplysning. Jeg blev opereret, og lægen sagde undervejs, at han var nødt til at lægge senen dobbelt, da den var noget flosset. Så den blev altså kortet op. Mine omgivelser siger, at jeg stadig halter lidt her mere end et år senere - blot mærker jeg det ikke selv. Jeg kan snildt gå en golfrunde, som er på ca. 10 km, uden problemer. Så halten har nødvendigvis ikke noget med lang/kort sene at gøre.
Mvh
Jørgen Andersen
Skrevet af / Written by Jørgen Andersen fra 19:44:45 På 10-09-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image147 - Tak for denne gode blog. Den har hjulpet mig meget.
Jeg sprang min sene for snart 8 uger siden og skal snart have min skinne af. Jeg dyrker al slags sport, men primær klatring og løb. Skaden opstod ved løb intervaltræning. Her snart 8 uger efter skaden skete er jeg begyndt med at skulle belaste foden igen, dog stadig med skinnen på. Jeg begyndte for en uge siden at træde med 15 kg belastning og er nu allerede oppe at træde med 30-35 kg belastning. Jeg går tur 30 min hver dag med det belastning foden tillader og jeg har ikke haft gener ved læggen. Jeg har dog haft gener ved skinnebenet og overbelastning af denne, hvilket er til gene for mig når jeg har skinnen/støvlen af for at vippe med foden de to gange 15 min dagligt, som jeg er instrueret i at gøre. Jeg håber at smerterne i skinnebenet fortager sig når støvlen tages af og benet kan få mere frie rammer at bevægge sig i, men jeg må indrømme at det også skræmmer mig lidt at støvlen snart skal tages af. Tror det rent psykiske bliver svært de første dage, men kan også læse herinde, at jeg ikke er den eneste der har det sådan. Jeg har fået i udsigt af lægerne at jeg kan dyrke min sport igen til sommer, dog ikke på fuld styrke. Men jeg håber dog at de får ret i det.
Planen for mig indtil da er som flere andre herinde, at tage kontakt til en fys så genoptræningen kommer til at foregå korrekt, i håb om at mindste tilbagefald mm.

Skrevet af / Written by BetinaK fra 12:23:22 På 27-10-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image148 - Hej Allan,

Velkommen i klubben, jeg læser af og til her inde, da tidligere brugte dette 'forum' til at diskutere denne skade, og synes stadig det er spændende at følge med i diskussionen løbende. Det er snart 3½ år siden det skete for mit vedkommende og fik konservativ beh. dengang. I dag tænker jeg meget sjællent over min skade, fordi jeg har ikke ondt i den og styrken er 95%, dog er senen længere og kan mærke når jeg f.eks. er til spinning at der er en lille forskel i styrken og udholdendehed. (den raske er bedst), men virkelig småting - heldigvis.

Du kan også bruge youtube for at finde andre med videoer og fortælling omkring akillesene og skader, samt genoptræning, men søg på engelsk der er flest resultater.

Mit råd ville også være 100% fokus så snart det er muligt at genoptræne dit ben igen. 2 timer efter jeg fik støvlen af i uge 8, var jeg til fysioterapeut og var igang med genoptræning. 3 x dagligt med flere øvelser morgen, middag og aften - men det ved du jo alt om som prof.sportsmand.

held og lykke med det.
vh
Martin Schmidt
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 13:28:33 På 26-09-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image149 - Hej Alle.

Dejligt informativt forum.

Har sprunget min achillesene (venstre)første gang i april 1992.

Har nu sprunget min højre den 30. okt 2012.

Blev opereret dagen efter. På Nørmark privathospital.

Mit forløb kort efter operation:

En uge med X-light gips med foden i spidsrod. Smertestillende i 4 dage efter operationen, primært ibuprofen (200 mg.) og OxyNorm (5 mg.).

Efter en uge skift til støvle, men fik minX-light gips med hjem (lettere at sove med). Støvlen var i spidsrod.

Kølede operationsområdet med is et par gange om dagen. Da støvlen giver mulighed for at lufte læg samt fod.

Vippede efter en uge med tær og udførte små cirkelbevægelser med foden (bevægelighed og blodcirkulation).

Ingen skygge-støtte på foden i de første tre uge (støtte på foden med krykker).

Har i dag den 21. november 2012 fået stillet min støvle til 30 grader (målet er nul grader på min støvle = 90 grade fod/underben).

Skygge-støtter med foden, og glæder mig til at komme videre med genoptræningen.

MÅLSÆTNIG:

 1. Øge blodcirkulationen som giver en hurtigere heling.

 2. Arbejde fokuceret på at genetablere fleksibiliteten og mobiliteten i ankel-fod-læg.

 3. Fastholde motiveringen for genoptæningen.

 4. Gradvist opbygge styrken i muskulaturen, efter seks uger i X-light og støvle. Denne proces er særdeles tålmodighedskrævende.

 5. Gå pænt rundt om juletræt med min lille datter på armen.

Hvis der skulle være spørgsmål, kan jeg kontaktes på mail: achillesruptur@gmail.com.

Skrevet af / Written by Jakob fra 22:48:52 På 21-11-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image150 - Hej... jeg leder og leder...efter svar. Jeg sprængte min akillesene for 4 måneder siden, den blev opereret og de lagde noget ekstra ind..fordi den var meget flosset..er startet på arbejde hver 2 dag 2 timer..i 2 uger nu i plejen(arbejder i hjemmeplejen) Men har fandens ondt om aftenen... hvor længe skal det vanvid blive ved.. :O( Føler mig ret nedtrykt..og føler jeg er på vej ud i en dyb depression..bliverer tykkere og tykkere..og trættere og trættere.. :O(
Hilsen Kristina.
Skrevet af / Written by kristina rinkovski fra 17:58:55 På 20-12-2012 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image151 - Pyha..
Jo, det da rart med en blog, hvor man kan få lidt info om den efterfølgende proces, som man ellers kastes hovedkuls og udvidede ind i; men nøj hvor sidder jeg med en tung fornemmelse, efter at have læst jeres indlæg...
Min akillessene røg under en volleykamp for 2 uger siden og nu ligger jeg altså brak på mors sofa i en alder af 21 og har allerede fået total kuller af min inaktivitet. Jeg kastede mig derfor over internettet på jagt efter svar og nok egentlig også lidt fortrøstningsfuld information. Jeg fandt dog ingen af delene, tværtimod.
Jeg kan ikke bære tanken om, ikke at blive 100% klar igen og som en elitesportsudøver er jeg meget utålmodig for ikke at sige urolig for, ikke at kunne ramme samme niveau igen. Derfor tager jeres beretninger om vanvittige langvarige forløb med smerte, immobilitet, læger og fysioterapeuter totalt pusten fra mig. Min læge sagde at jeg først måtte dyrke kontaktsport om 6 måneder, men mange af jeres historier lader til at strække sig langt udover denne tidsfrist. Desuden informerede lægen mig ikke om, at de 6 måneders ventetid ville blive en tid med smerter og genoptræning, hvor jeg højst sandsynlig ville halte og ikke kunne noget så simpelt som at gå ned af trapper - føler mig sgu en kende underinformeret.
Det er super frustrerende, når det hul man i forvejen befinder sig i, bare synes at blive dybere og dybere. Alligevel virker det som om, I kan holde humøret oppe? Måske er det bare mig der skaber mig, men hold da op hvor synes jeg, at min psyke er sat gevaldig på prøve..
Skrevet af / Written by Julie fra 12:24:10 På 16-03-2013 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image152 - Hej igen,

Dette indlæg er ikke for at få medlidenhed, men for at fortælle jer som står foran et langt forløb, at i skal tage det rigtigt alvorligt, og gå stille og roligt fremad.

Ja, jeg har skrevet før. Dette bliver ikke en gentagelse, så vil lige ridse min situation op.

17/4-2012 sprængte jeg min achillessene i en oldboys fodboldkamp (jeg er 42). Jeg blev konservativt behandlet, men det viste sig at senen blev 3 cm for lang. Jeg kom aldrig til at gå ordentlig, og haltede stadig efter 8 mdr. Den 4/1-2013 blev jeg så opereret, hvor de forkortede senen. Det forløb super godt, og jeg måtte tage støvlen af fra dag 1 og vippe med foden. alt føltes perfekt, og da jeg fik støvlen af efter 6 uger, følte jeg en klart forbedring. Jeg kunne allerede stå på et ben og havde klart flere kræfter og mere føling end første gang med den alternative behandling. Desværre skete der det efter 7 dage uden støvle at jeg i køkkenet bukkede mig, samtidig med at jeg drejede en lille smule, min fod gled, og jeg mærkede et smæld. Jeg vidste med det samme hvad der var sket. Ganske rigtig. ny operation, denne gang var der ikke så meget at sy i, så de måtte op i læggen og finde reservedele. nu et ar på 30 cm.
For ikke at tage nogle chancer skal jeg denne (3. gang) gå i 8 uger. Derefter trappe brugen af støvlen ned. så jeg ender vel på 10-12 uge med støvle. plus de første 6 uger. Nå ja, og så lige de første 8 uger sidste år. Alt ialt. ca 28 uger på et år.

Humøret: Jeg havde indstillet mig på 6 uger efter operation, så det gik fint. Firmaet vidste det, og jeg indrettede et hjemmekontor. Den sidste her var svær at sluge. Jeg følte det som om jeg havde været i fængsel og lige var blevet løsladt, men blev stoppet ved lågen og sat ind igen. Jeg har måtte acceptere det, da der jo ikke er andet valg. Min frustration består mest i at jeg gjorde alt i min magt for at overholde alle de anbefalinger med benet oppe, hvile osv. og alligevel, sker det ved et øjebliks uopmærksomhed, eller hvad man nu skal sige.

Så til jer derude:
Pas nu på. Jeg ønsker ikke dette for nogen. Det tager lang tid. Accepter det og tag det roligt.

En lille solstrålehistorie Emoticon

Selv om jeg har kunne arbejde hjemme, og dermed ikke har været sygemeldt, har jeg dog haft en del fritid fra sofaen. Så jeg har fået banket en lille webshop op, der sælger smykker. www.smykkekurven.dk
Ja, det er så min hobby, når nu motion har lidt lange udsigter.

Mvh. Jimmy
Skrevet af / Written by Jimmy Hammersholt fra 13:18:57 På 30-03-2013 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image153 - Hej
Jeg oplevede i går, for anden gang i mit liv, at få revet en achillessene over og ser igen frem mod minimum 6 måneders bøvl og besvær. Sidste gang (venstre ben, i Italien 2008) blev den opereret og alting gik planmæssigt: Gips 14 dage, derefter walker 6 i uger, efterfulgt af genoptræning. Jeg vurderer at den er 95% ok her 5 år efter.
Som sagt, skete det igen i går - denne gang højre sene, og jeg ligger nu på sofaen og søger lidelsesfæller og information om forløbet.
Jeg bleb behandlet på Herlev Hospital, og min ortopæd læge var ikke i tvivl da hun meddelte mig at disse rupturer behandles med "Konservativ behandling" idag - medmindre der er tale om en "ung elitesportsudøver", som hun sagde, mens hun betragtede sin 48 år gamle og 5-10 kg for tunge patient.
Jeg kan læse i denne blog og andre steder, at Kristoffer Barfod, Hvidover Hosp., er i gang med en ph.d undersøgelse om forskellige fremgangsmåder ved konservativ behandling, hvor der kigges på hvor meget hvile og hvor meget træning der må pågå under de 8 ugers fixering med Walkeren.
Er der nogen der har erfaringer med hvad man må og ikke må - specielt de første 4 uger. eller er der måske ligefrem nogen som er blandt de 60 personer der medvirker i forsøget, og kan fortælle lidt om forløbet og evt resultater?
Humøret er noget i bund i dag, men jeg trøster mig med, at det jo ikke er livstruende, og at rigtig mange er kommet ud på den anden side med 100% førlighed
Tak for fin blog med mange gode indlæg
Flemming
Skrevet af / Written by Flemming Bo Nielsen fra 14:23:37 På 16-06-2013 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image154 - Hej alle,
Har med stor nysgerrighed læst jeres indlæg i min søgen efter mere information om den bedst mulige behandling.

For en uge siden sprang jeg achilles, hvor den fæstner ved lægmusklen, så en operation kom slet ikke på tale, da man ikke kan sy sene på muskel Emoticon
Det skete under en tenniskamp, og da jeg er 38 år håber jeg jo på at komme i kamp igen på et tidspunkt.

Nu er jeg røget i konservativ behandling, selv om jeg ellers først fik info om en kombination med støvle og øvelser.

Jeg har googlet mig frem til en masse information, men ingen steder kan jeg se, at overlægen på Bispebjerg Hospitals anvisninger følges andre steder.

Jeg har fået Walker-støvle på og krykker i 4 uger (3 kiler i). Jeg må ikke tage den af overhovedet, og først efter 4 uger skal jeg til kontrol.
Efter planen fjernes så en kile, og evt. må jeg skyggestøtte de efterfølgende 4 uger, hvor jeg stadig skal være på krykker.

Det virker meget drastigt i betragtning af, at mange allerede laver øvelser efter 2 uger???

Nogle erfaringer med total afrivning ved muskel? Kan det mon være derfor, at jeg absolut ingenting må?

Tak for informativ blog og held og lykke med krykkerne til alle Emoticon
Skrevet af / Written by Tina fra 22:50:17 På 19-06-2013 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image155 - Omkring forsikringsspørgsmålet.
Jeg har osse været igennem en lang periode med bl.a. Operation. Nu her over et år senere har jeg fået en tilbagemelding fra min fritids/ulykkeforsikring hos Bauta forsikring. Jeg får ingen erstatning da jeg ikke kommer over mengrad 5%. Det de ligger vægt på er at der kræves nedsat bevægelighed i fodleddet og muskelsvind i læggen, altså at omkredsen omkring læggen er mindre på det opererede ben end det raske. Jeg er ikke enig i det omkring bevægeligheden i fodleddet, men omkredsen af begge læg er lige stor nu efter massiv træning. Så jeg kan nok ikke gøre noget med hensyn til den erstatning.

Nogen af jer andre der erfaring fra erstatningsspørgsmål herom?

Venlig hilsen
Jimmi
Skrevet af / Written by Jimmi fra 16:20:59 På 01-10-2013 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image156 - @155 Hej Jimmi. Min muskel var (og er) mindre end den på mit ikke-skadede ben. Og jeg fik så også forsikringspenge for méngrad på 5%
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 09:56:30 På 04-10-2013 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image157 - Hej Jimmi
Min muskel er også markant mindre end på mit ikke-skadede ben. Træner og træner og aner ikke hvad der skal til. Dyrkede rigtig meget sport i mine "unge år" og det kan være forklaringen - at jeg ikke kan træne så meget nu som dengang, og derfor har svært ved at genetablere muskler.
PS jeg ville gerne betale min forsikringssum tilbage mod mine muskler i læggen var lige store!
Skrevet af / Written by Morten fra 15:20:33 På 04-10-2013 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image158 - @157 Morten det er ikke nødvendigvis forklaringen - alder. Jeg kan simpelthen ikke tro det.
Jeg træner også bare rigtigt meget. Løber nok typisk 20 km/uge. Det er da rimeligt meget.
Jeg er selv ret sikker på at det har noget at gøre med at jeg føler at min sene i det opererede ben (senen blev syet sammen)er blevet længere end den oprindeligt var.
Og så har jeg også en tendens til at favorisere det "gode" ben. Hvis jeg bare skal stå et eller andet sted så kan jeg mærke at jeg lægger mere vægt på det gode ben. Jeg skal bevidst vælge at lægge mere vægt på det dårlige ben. Så der er et eller andet der...

Jeg ville også gerne betale tilbage mod at få fixet musklen. Emoticon
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 15:51:20 På 04-10-2013 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image159 - Jeg vil da også gerne dele min historie herinde på dette forum, som hjalp mig meget dengang jeg blev skadet. Jeg sprang min achillessene i forbindelse med en basketkamp d. 10. april 2013. Jeg hørte ikke det høje smæld og anede faktisk ikke, hvad der var sket. Flere af mine holdkammerater var overbeviste om, at det ikke kunne være achillessenen, da jeg i så fald angiveligt ville have hylet og skreget højt. Det føltes ikke så meget værre end en kraftig forstuvning - men det var det så. Efter en tur på skadestuen til langt ud på natten og et efterfølgende besøg dagen efter hos ortopædkirurgen på Hvidovre Hospital blev skaden konstateret, og jeg fik benet i gips i 2 uger. Derefter fik jeg ligesom de fleste andre en walkerstøvle på med to kiler i som skulle tages ud gradvist i løbet af de 6 uger støvlen skulle beholdes på. Jeg måtte kun tage støvlen af når jeg skulle i bad og ikke støtte på foden imens, hvilket gjorde at jeg tog bad siddende på en skammel som en anden pensionist.
Jeg havde en enkelt sygedag på jobbet i forbindelse med skaden, og det var dagen efter, det skete hvor jeg havde siddet på skadestuen det meste af natten og efterfølgende skulle derud næste dag. Jeg har kontorarbejde, så det gjorde det lidt lettere, men jeg skulle desværre starte nyt job 1. maj (dog i samme firma), så det var lidt uheldigt. Det er meget svært at komme til og fra job på krykker, men mit nye job betalte taxature frem og tilbage for mig (nok billigere end en sygemelding), og nogle dage kunne jeg i en alder af 31 år blive hentet og kørt af min mor Emoticon
Cirka 5 gange om dagen skulle jeg tage støvlen af og vippe med tæerne 25 gange for at træne senen. Dette holdt jeg nogenlunde, men en dag opdagede jeg, at jeg ikke kunne bevæge foden uden at skubbe til den med den anden fod eller hånden. Det viste sig så at jeg i forløbet havde pådraget mig en såkaldt dropfod. Lægerne kunne ikke sige hvordan det var sket, men det lod til at en nerve tæt på knet var blevet trykket således, at impulserne ned til foden ikke fungerede. Det var en rimelig stor streg i regningen, da ingen kunne fortælle mig hvor lang tid, der ville gå før det gik over. Måske 3 måneder - måske 6 måneder - måske aldrig... Achillesseneskaden var slem nok men at få noget oveni hvor ingen vidste om jeg ville gå normalt igen var nok det hårdeste, jeg har prøvet. Da jeg fik støvlen af efter i alt 8 uger kunne jeg da heller ikke gå normalt. Dropfoden gjorde, at min fod bare "dinglede" og klaskede i gulvet når jeg satte den ned. Jeg fik en anden skinne på som var en del mindre men stadig grim og som afledte endnu flere spørgsmål fra folk. Alle mennesker spørger jo af interesse og medlidenhed, men jeg er vel ikke den eneste, som har haft lidt svært ved at skulle fortælle den samme historie igen og igen og igen?
Jeg begyndte på et genoptræningsforløb på Hvidovre hospital 2 gange om ugen. Udover at jeg ikke vidste at jeg skulle i varmtvandsbassin den første gang og ikke var helt forberedt på at skulle i badedragt var det noget af det bedste i hele mit forløb. Fantastisk søde fysioterapeuter og et helt hold med mennesker med samme skade som en selv. Det var virkelig dejligt at være en del af, og vi var alle i samme båd. jeg vil kraftigt anbefale folk at tage imod dette tilbud, hvis de får det, for den tid er SÅ godt givet ud!
Langsomt i løbet af de 8 uger blev det bedre og bedre med senen og på et tidspunkt begyndte jeg også så småt at kunne bevæge foden en smule igen uden hjælp - dvs dropfoden var i bedring. Da jeg første gang var ude ta løbe på gangen var jeg næsten ved at tude af glæde. Det var ikke langt, det var ikke kønt, men det var fantastisk at prøve.
Efter de 8 uger begyndte jeg til genoptræning i kommunen hvor jeg i alt var 5-6 gange og fik nogle øvelser med hjem. Jeg har været meget forsigtig med at gå for hurtigt i gang, men jeg har nu gennemført mit genoptrænings løbeprogram og må løbe 5 km (og mere når formen er til det). jeg føler efterhånden selv jeg kan mærke hvornår senen bliver øm (og det gør den stadigvæk), men alle dagligdags aktiviteter kan jeg udføre. Jeg spinner, styrketræner og løber lidt og i næste uge vil jeg for første gang prøve at tage et par basketstøvler på og tage i hallen og skyde lidt - jeg tør ikke spille med de andre endnu og det tror jeg heller ikke jeg kan. Musklen på mir venstre ben er stadig markant mindre end på det højre, og senen strammer stadig og jeg har svært ved at strække lægmusklen ud. Jeg har meldt det til forsikringen og vil se, om min méngrad er over 5% når der er gået et år - jeg ved dog ikke hvad der skal til? Som sagt fungerer min dagligdag godt, men der er stadig ting jeg ikke kan. I forhold til hvor jeg var for et halvt år siden med dropfod og uden at kunne køre bil o.l. er jeg dog lykkelig for at være nået så langt. Jeg troede aldrig jeg skulle komme ud på den anden side, og selvom det måske aldrig bliver helt godt igen, så er det her så meget bedre end hvordan det var i sin tid med krykker, dropfod og genoptræning. Hver eneste gang jeg hører i medierne om en sportudøver, der får denne type skade, får jeg det virkelig dårligt, for det er bare en lorteskade. For alle jer, der er fundet herind og lige har fået det konstateret vil jeg sige, at det er et rigtig hårdt forløb, men det gør dig stærkere, og du skal nok komme ud på den anden side. Mit råd er at starte med at arbejde så hurtigt som muligt, for det er begrænset hvor meget fedt tv der er i løbet af dagen Emoticon
Kommentarer modtages gerne - pøj pøj til jer alle!
Skrevet af / Written by Mathilde fra 10:47:37 På 11-01-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image160 - Jeg vil da også gerne dele min historie herinde på dette forum, som hjalp mig meget dengang jeg blev skadet. Jeg sprang min achillessene i forbindelse med en basketkamp d. 10. april 2013. Jeg hørte ikke det høje smæld og anede faktisk ikke, hvad der var sket. Flere af mine holdkammerater var overbeviste om, at det ikke kunne være achillessenen, da jeg i så fald angiveligt ville have hylet og skreget højt. Det føltes ikke så meget værre end en kraftig forstuvning - men det var det så. Efter en tur på skadestuen til langt ud på natten og et efterfølgende besøg dagen efter hos ortopædkirurgen på Hvidovre Hospital blev skaden konstateret, og jeg fik benet i gips i 2 uger. Derefter fik jeg ligesom de fleste andre en walkerstøvle på med to kiler i som skulle tages ud gradvist i løbet af de 6 uger støvlen skulle beholdes på. Jeg måtte kun tage støvlen af når jeg skulle i bad og ikke støtte på foden imens, hvilket gjorde at jeg tog bad siddende på en skammel som en anden pensionist.
Jeg havde en enkelt sygedag på jobbet i forbindelse med skaden, og det var dagen efter, det skete hvor jeg havde siddet på skadestuen det meste af natten og efterfølgende skulle derud næste dag. Jeg har kontorarbejde, så det gjorde det lidt lettere, men jeg skulle desværre starte nyt job 1. maj (dog i samme firma), så det var lidt uheldigt. Det er meget svært at komme til og fra job på krykker, men mit nye job betalte taxature frem og tilbage for mig (nok billigere end en sygemelding), og nogle dage kunne jeg i en alder af 31 år blive hentet og kørt af min mor Emoticon
Cirka 5 gange om dagen skulle jeg tage støvlen af og vippe med tæerne 25 gange for at træne senen. Dette holdt jeg nogenlunde, men en dag opdagede jeg, at jeg ikke kunne bevæge foden uden at skubbe til den med den anden fod eller hånden. Det viste sig så at jeg i forløbet havde pådraget mig en såkaldt dropfod. Lægerne kunne ikke sige hvordan det var sket, men det lod til at en nerve tæt på knet var blevet trykket således, at impulserne ned til foden ikke fungerede. Det var en rimelig stor streg i regningen, da ingen kunne fortælle mig hvor lang tid, der ville gå før det gik over. Måske 3 måneder - måske 6 måneder - måske aldrig... Achillesseneskaden var slem nok men at få noget oveni hvor ingen vidste om jeg ville gå normalt igen var nok det hårdeste, jeg har prøvet. Da jeg fik støvlen af efter i alt 8 uger kunne jeg da heller ikke gå normalt. Dropfoden gjorde, at min fod bare "dinglede" og klaskede i gulvet når jeg satte den ned. Jeg fik en anden skinne på som var en del mindre men stadig grim og som afledte endnu flere spørgsmål fra folk. Alle mennesker spørger jo af interesse og medlidenhed, men jeg er vel ikke den eneste, som har haft lidt svært ved at skulle fortælle den samme historie igen og igen og igen?
Jeg begyndte på et genoptræningsforløb på Hvidovre hospital 2 gange om ugen. Udover at jeg ikke vidste at jeg skulle i varmtvandsbassin den første gang og ikke var helt forberedt på at skulle i badedragt var det noget af det bedste i hele mit forløb. Fantastisk søde fysioterapeuter og et helt hold med mennesker med samme skade som en selv. Det var virkelig dejligt at være en del af, og vi var alle i samme båd. jeg vil kraftigt anbefale folk at tage imod dette tilbud, hvis de får det, for den tid er SÅ godt givet ud!
Langsomt i løbet af de 8 uger blev det bedre og bedre med senen og på et tidspunkt begyndte jeg også så småt at kunne bevæge foden en smule igen uden hjælp - dvs dropfoden var i bedring. Da jeg første gang var ude ta løbe på gangen var jeg næsten ved at tude af glæde. Det var ikke langt, det var ikke kønt, men det var fantastisk at prøve.
Efter de 8 uger begyndte jeg til genoptræning i kommunen hvor jeg i alt var 5-6 gange og fik nogle øvelser med hjem. Jeg har været meget forsigtig med at gå for hurtigt i gang, men jeg har nu gennemført mit genoptrænings løbeprogram og må løbe 5 km (og mere når formen er til det). jeg føler efterhånden selv jeg kan mærke hvornår senen bliver øm (og det gør den stadigvæk), men alle dagligdags aktiviteter kan jeg udføre. Jeg spinner, styrketræner og løber lidt og i næste uge vil jeg for første gang prøve at tage et par basketstøvler på og tage i hallen og skyde lidt - jeg tør ikke spille med de andre endnu og det tror jeg heller ikke jeg kan. Musklen på mir venstre ben er stadig markant mindre end på det højre, og senen strammer stadig og jeg har svært ved at strække lægmusklen ud. Jeg har meldt det til forsikringen og vil se, om min méngrad er over 5% når der er gået et år - jeg ved dog ikke hvad der skal til? Som sagt fungerer min dagligdag godt, men der er stadig ting jeg ikke kan. I forhold til hvor jeg var for et halvt år siden med dropfod og uden at kunne køre bil o.l. er jeg dog lykkelig for at være nået så langt. Jeg troede aldrig jeg skulle komme ud på den anden side, og selvom det måske aldrig bliver helt godt igen, så er det her så meget bedre end hvordan det var i sin tid med krykker, dropfod og genoptræning. Hver eneste gang jeg hører i medierne om en sportudøver, der får denne type skade, får jeg det virkelig dårligt, for det er bare en lorteskade. For alle jer, der er fundet herind og lige har fået det konstateret vil jeg sige, at det er et rigtig hårdt forløb, men det gør dig stærkere, og du skal nok komme ud på den anden side. Mit råd er at starte med at arbejde så hurtigt som muligt, for det er begrænset hvor meget fedt tv der er i løbet af dagen Emoticon
Kommentarer modtages gerne - pøj pøj til jer alle!
Skrevet af / Written by Mathilde fra 10:48:17 På 11-01-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image161 - Jeg vil da også gerne dele min historie herinde på dette forum, som hjalp mig meget dengang jeg blev skadet. Jeg sprang min achillessene i forbindelse med en basketkamp d. 10. april 2013. Jeg hørte ikke det høje smæld og anede faktisk ikke, hvad der var sket. Flere af mine holdkammerater var overbeviste om, at det ikke kunne være achillessenen, da jeg i så fald angiveligt ville have hylet og skreget højt. Det føltes ikke så meget værre end en kraftig forstuvning - men det var det så. Efter en tur på skadestuen til langt ud på natten og et efterfølgende besøg dagen efter hos ortopædkirurgen på Hvidovre Hospital blev skaden konstateret, og jeg fik benet i gips i 2 uger. Derefter fik jeg ligesom de fleste andre en walkerstøvle på med to kiler i som skulle tages ud gradvist i løbet af de 6 uger støvlen skulle beholdes på. Jeg måtte kun tage støvlen af når jeg skulle i bad og ikke støtte på foden imens, hvilket gjorde at jeg tog bad siddende på en skammel som en anden pensionist.<br />Jeg havde en enkelt sygedag på jobbet i forbindelse med skaden, og det var dagen efter, det skete hvor jeg havde siddet på skadestuen det meste af natten og efterfølgende skulle derud næste dag. Jeg har kontorarbejde, så det gjorde det lidt lettere, men jeg skulle desværre starte nyt job 1. maj (dog i samme firma), så det var lidt uheldigt. Det er meget svært at komme til og fra job på krykker, men mit nye job betalte taxature frem og tilbage for mig (nok billigere end en sygemelding), og nogle dage kunne jeg i en alder af 31 år blive hentet og kørt af min mor Emoticon<br />Cirka 5 gange om dagen skulle jeg tage støvlen af og vippe med tæerne 25 gange for at træne senen. Dette holdt jeg nogenlunde, men en dag opdagede jeg, at jeg ikke kunne bevæge foden uden at skubbe til den med den anden fod eller hånden. Det viste sig så at jeg i forløbet havde pådraget mig en såkaldt dropfod. Lægerne kunne ikke sige hvordan det var sket, men det lod til at en nerve tæt på knet var blevet trykket således, at impulserne ned til foden ikke fungerede. Det var en rimelig stor streg i regningen, da ingen kunne fortælle mig hvor lang tid, der ville gå før det gik over. Måske 3 måneder - måske 6 måneder - måske aldrig... Achillesseneskaden var slem nok men at få noget oveni hvor ingen vidste om jeg ville gå normalt igen var nok det hårdeste, jeg har prøvet. Da jeg fik støvlen af efter i alt 8 uger kunne jeg da heller ikke gå normalt. Dropfoden gjorde, at min fod bare "dinglede" og klaskede i gulvet når jeg satte den ned. Jeg fik en anden skinne på som var en del mindre men stadig grim og som afledte endnu flere spørgsmål fra folk. Alle mennesker spørger jo af interesse og medlidenhed, men jeg er vel ikke den eneste, som har haft lidt svært ved at skulle fortælle den samme historie igen og igen og igen?<br />Jeg begyndte på et genoptræningsforløb på Hvidovre hospital 2 gange om ugen. Udover at jeg ikke vidste at jeg skulle i varmtvandsbassin den første gang og ikke var helt forberedt på at skulle i badedragt var det noget af det bedste i hele mit forløb. Fantastisk søde fysioterapeuter og et helt hold med mennesker med samme skade som en selv. Det var virkelig dejligt at være en del af, og vi var alle i samme båd. jeg vil kraftigt anbefale folk at tage imod dette tilbud, hvis de får det, for den tid er SÅ godt givet ud!<br />Langsomt i løbet af de 8 uger blev det bedre og bedre med senen og på et tidspunkt begyndte jeg også så småt at kunne bevæge foden en smule igen uden hjælp - dvs dropfoden var i bedring. Da jeg første gang var ude ta løbe på gangen var jeg næsten ved at tude af glæde. Det var ikke langt, det var ikke kønt, men det var fantastisk at prøve. <br />Efter de 8 uger begyndte jeg til genoptræning i kommunen hvor jeg i alt var 5-6 gange og fik nogle øvelser med hjem. Jeg har været meget forsigtig med at gå for hurtigt i gang, men jeg har nu gennemført mit genoptrænings løbeprogram og må løbe 5 km (og mere når formen er til det). jeg føler efterhånden selv jeg kan mærke hvornår senen bliver øm (og det gør den stadigvæk), men alle dagligdags aktiviteter kan jeg udføre. Jeg spinner, styrketræner og løber lidt og i næste uge vil jeg for første gang prøve at tage et par basketstøvler på og tage i hallen og skyde lidt - jeg tør ikke spille med de andre endnu og det tror jeg heller ikke jeg kan. Musklen på mir venstre ben er stadig markant mindre end på det højre, og senen strammer stadig og jeg har svært ved at strække lægmusklen ud. Jeg har meldt det til forsikringen og vil se, om min méngrad er over 5% når der er gået et år - jeg ved dog ikke hvad der skal til? Som sagt fungerer min dagligdag godt, men der er stadig ting jeg ikke kan. I forhold til hvor jeg var for et halvt år siden med dropfod og uden at kunne køre bil o.l. er jeg dog lykkelig for at være nået så langt. Jeg troede aldrig jeg skulle komme ud på den anden side, og selvom det måske aldrig bliver helt godt igen, så er det her så meget bedre end hvordan det var i sin tid med krykker, dropfod og genoptræning. Hver eneste gang jeg hører i medierne om en sportudøver, der får denne type skade, får jeg det virkelig dårligt, for det er bare en lorteskade. For alle jer, der er fundet herind og lige har fået det konstateret vil jeg sige, at det er et rigtig hårdt forløb, men det gør dig stærkere, og du skal nok komme ud på den anden side. Mit råd er at starte med at arbejde så hurtigt som muligt, for det er begrænset hvor meget fedt tv der er i løbet af dagen Emoticon<br />Kommentarer modtages gerne - pøj pøj til jer alle!
Skrevet af / Written by Mathilde fra 11:00:34 På 11-01-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image162 - Jeg vil da også gerne dele min historie herinde på dette forum, som hjalp mig meget dengang jeg blev skadet. Jeg sprang min achillessene i forbindelse med en basketkamp d. 10. april 2013. Jeg hørte ikke det høje smæld og anede faktisk ikke, hvad der var sket. Flere af mine holdkammerater var overbeviste om, at det ikke kunne være achillessenen, da jeg i så fald angiveligt ville have hylet og skreget højt. Det føltes ikke så meget værre end en kraftig forstuvning - men det var det så. Efter en tur på skadestuen til langt ud på natten og et efterfølgende besøg dagen efter hos ortopædkirurgen på Hvidovre Hospital blev skaden konstateret, og jeg fik benet i gips i 2 uger. Derefter fik jeg ligesom de fleste andre en walkerstøvle på med to kiler i som skulle tages ud gradvist i løbet af de 6 uger støvlen skulle beholdes på. Jeg måtte kun tage støvlen af når jeg skulle i bad og ikke støtte på foden imens, hvilket gjorde at jeg tog bad siddende på en skammel som en anden pensionist.&lt;br /&gt;Jeg havde en enkelt sygedag på jobbet i forbindelse med skaden, og det var dagen efter, det skete hvor jeg havde siddet på skadestuen det meste af natten og efterfølgende skulle derud næste dag. Jeg har kontorarbejde, så det gjorde det lidt lettere, men jeg skulle desværre starte nyt job 1. maj (dog i samme firma), så det var lidt uheldigt. Det er meget svært at komme til og fra job på krykker, men mit nye job betalte taxature frem og tilbage for mig (nok billigere end en sygemelding), og nogle dage kunne jeg i en alder af 31 år blive hentet og kørt af min mor Emoticon&lt;br /&gt;Cirka 5 gange om dagen skulle jeg tage støvlen af og vippe med tæerne 25 gange for at træne senen. Dette holdt jeg nogenlunde, men en dag opdagede jeg, at jeg ikke kunne bevæge foden uden at skubbe til den med den anden fod eller hånden. Det viste sig så at jeg i forløbet havde pådraget mig en såkaldt dropfod. Lægerne kunne ikke sige hvordan det var sket, men det lod til at en nerve tæt på knet var blevet trykket således, at impulserne ned til foden ikke fungerede. Det var en rimelig stor streg i regningen, da ingen kunne fortælle mig hvor lang tid, der ville gå før det gik over. Måske 3 måneder - måske 6 måneder - måske aldrig... Achillesseneskaden var slem nok men at få noget oveni hvor ingen vidste om jeg ville gå normalt igen var nok det hårdeste, jeg har prøvet. Da jeg fik støvlen af efter i alt 8 uger kunne jeg da heller ikke gå normalt. Dropfoden gjorde, at min fod bare "dinglede" og klaskede i gulvet når jeg satte den ned. Jeg fik en anden skinne på som var en del mindre men stadig grim og som afledte endnu flere spørgsmål fra folk. Alle mennesker spørger jo af interesse og medlidenhed, men jeg er vel ikke den eneste, som har haft lidt svært ved at skulle fortælle den samme historie igen og igen og igen?&lt;br /&gt;Jeg begyndte på et genoptræningsforløb på Hvidovre hospital 2 gange om ugen. Udover at jeg ikke vidste at jeg skulle i varmtvandsbassin den første gang og ikke var helt forberedt på at skulle i badedragt var det noget af det bedste i hele mit forløb. Fantastisk søde fysioterapeuter og et helt hold med mennesker med samme skade som en selv. Det var virkelig dejligt at være en del af, og vi var alle i samme båd. jeg vil kraftigt anbefale folk at tage imod dette tilbud, hvis de får det, for den tid er SÅ godt givet ud!&lt;br /&gt;Langsomt i løbet af de 8 uger blev det bedre og bedre med senen og på et tidspunkt begyndte jeg også så småt at kunne bevæge foden en smule igen uden hjælp - dvs dropfoden var i bedring. Da jeg første gang var ude ta løbe på gangen var jeg næsten ved at tude af glæde. Det var ikke langt, det var ikke kønt, men det var fantastisk at prøve. &lt;br /&gt;Efter de 8 uger begyndte jeg til genoptræning i kommunen hvor jeg i alt var 5-6 gange og fik nogle øvelser med hjem. Jeg har været meget forsigtig med at gå for hurtigt i gang, men jeg har nu gennemført mit genoptrænings løbeprogram og må løbe 5 km (og mere når formen er til det). jeg føler efterhånden selv jeg kan mærke hvornår senen bliver øm (og det gør den stadigvæk), men alle dagligdags aktiviteter kan jeg udføre. Jeg spinner, styrketræner og løber lidt og i næste uge vil jeg for første gang prøve at tage et par basketstøvler på og tage i hallen og skyde lidt - jeg tør ikke spille med de andre endnu og det tror jeg heller ikke jeg kan. Musklen på mir venstre ben er stadig markant mindre end på det højre, og senen strammer stadig og jeg har svært ved at strække lægmusklen ud. Jeg har meldt det til forsikringen og vil se, om min méngrad er over 5% når der er gået et år - jeg ved dog ikke hvad der skal til? Som sagt fungerer min dagligdag godt, men der er stadig ting jeg ikke kan. I forhold til hvor jeg var for et halvt år siden med dropfod og uden at kunne køre bil o.l. er jeg dog lykkelig for at være nået så langt. Jeg troede aldrig jeg skulle komme ud på den anden side, og selvom det måske aldrig bliver helt godt igen, så er det her så meget bedre end hvordan det var i sin tid med krykker, dropfod og genoptræning. Hver eneste gang jeg hører i medierne om en sportudøver, der får denne type skade, får jeg det virkelig dårligt, for det er bare en lorteskade. For alle jer, der er fundet herind og lige har fået det konstateret vil jeg sige, at det er et rigtig hårdt forløb, men det gør dig stærkere, og du skal nok komme ud på den anden side. Mit råd er at starte med at arbejde så hurtigt som muligt, for det er begrænset hvor meget fedt tv der er i løbet af dagen Emoticon&lt;br /&gt;Kommentarer modtages gerne - pøj pøj til jer alle!
Skrevet af / Written by Mathilde fra 19:54:25 På 12-01-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image163 - Hej!

Som nogle andre også har skrevet, så er det åbenbart meget forskelligt hvad man får at vide fra hospitalet, og hvordan genoptræningen ser ud. Min achillessene sprang d. 04-12-13 og jeg blev opereret dagen efter. Jeg blev smidt i den såkaldte Robocop støvle sat til 30 grader lige efter operationen, den er så delvist blevet justeret til 0 grader, hvorefter jeg måtte begynde at støtte på foden, med støvlen på. Jeg glæder mig så sindsygt meget til på fredag (2 dage) hvor jeg skal ned og have støvlen af. Til forskel for nogle af jer andre har jeg ikke fået at vide at jeg skulle strække tærene eller vrikke lidt med foden en gang i mellem når jeg ikke havde støvlen på. Jeg fik blot at vide at så længe jeg beholdte foden i støvlen, så måtte jeg gerne åbne for stropperne så benet kunne få lidt luft. Nu er jeg stadig kun i starten af forløbet, men allerede nu kan jeg sige at noget af det værste, lige med undtagelse af at man aldrig har armene fri pga. de satans krykker, er at hvis man er vandt til at dyrke sport ofte, så er det forfærdeligt at brænde inde med alt det energi! I starten troede jeg aldrig jeg ville være i stand til at komme nogle vegne på krykker, jeg syntes det var virkelig hårdt at gå med dem. Det bliver dog meget nemmere med tiden, og specielt når støvlen kommer på 0 grader og man kan ligge lidt vægt på når man går. Jeg ønsker alle en hurtig og smertefri geneoptræning :)
Skrevet af / Written by Søren fra 23:09:47 På 15-01-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image164 - Hej. I mandags sprang min achillessene, og jeg må sige, at den behandling (eller mangel på samme) har været dårlig. Den første læge som kigger på den, siger at jeg ikke fejler noget. Jeg siger, at jeg hørte et smæld of forklarede hvordan det føltes. Så var han straks igang med at jeg skulle opereres og at det ville tage 6 mdr før at jeg kunne noget igen. På det tidspunkt anede jeg ikke noget om det, så jeg tænkte nok bare "okay - træls". Den næste læge sendte mig hjem, og fortalte mig, at jeg skulle komme tilbage 6 timer senere, da de ikke havde tid. Jeg kom tilbage, og der kom der en sygeplejerske ind, som ikke rigtigt vidste om den var sprunget helt eller om den kun delvist er sprunget. Hun kaldte på to andre sygeplejersker som skulle give mig min "Walker" på - de anede bare ikke en kæft om hvordan den skulle sidde eller fungerer. I går fik jeg så et opkald fra en overlæge, der ikke var helt sikker på, om jeg havde fået den rette behandling. Jeg afventer nu, at de ringer fra skadestuen og fortæller mig, hvornår jeg skal ind til tjek. De vil lave en ultralydsscanning for at tjekke senen. (Hvorfor gjorde de ikke det til at starte med?)

Alt i alt er jeg ikke helt tryg ved, at lade Aalborg Sygehus om at stå for det her. Emoticon

Lige nu aner jeg intet om min situation, og jeg har ingen ide om, hvad der skal ske fremadrettet.
Skrevet af / Written by Kristoffer fra 22:09:15 På 27-02-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image165 - Puh, Kristoffer (164) det lyder ikke godt. Du skal se på hvad der findes af muligheder for at få fat i nogen der arbejder for patientens rettigheder. Jeg synes jeg kan huske at der findes sådan noget.... Og så skal du have en snak med sådan en.
Overlægen der ringede - det handler helt klart om at han har ledelses- og opsyns-ansvar, og han er i tvivl om om hans "undersåtter" har gjort det godt nok. Så det er der klart risiko for at de ikke har gjort.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 11:47:02 På 28-02-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image166 - I dag kom jeg så ind og fik lavet en ultralydsscanning. Den er revet helt over, så det er som forventet og frygtet. Overlægen som ringede til mig, var den samme som tjekkede mig i dag. Han sagde, at "jeg nok skulle opereres". Jeg tænkte, at jeg havde fået at vide, at de ikke opererede længere, så det lød lidt underligt. Jeg henvendte mig hos skadestuen igen, efter overlægens henvisning, og fortalte, at jeg nok skal opereres, da min achillessene er revet over. "Vi opererer slet ikke længere."

Der fik jeg så at vide, at jeg skal have støvlen på, indtil at de kontakter mig igen.

Jesus Kristus.. Det virker dybt useriøst. Jeg håber, at de i al forvirringen alligevel ved, hvad de laver. Emoticon
Skrevet af / Written by Kristoffer fra 16:19:07 På 28-02-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image167 - Hej herinde.Jeg sprang min højre achillesene på en skitur d.20/2-2014. Jeg mistede balancen og satte mig ned. Jeg mærkede en smerte i underbenet, men tænkte at med en skistøvle var det ikke achillesenen. Men det var det .Da jeg kom tilbage til DK(søndag), tog jeg på skadestuen. Fik benet i gips spidsrod,og så ville jeg blive kontaktet af Hvidovre hospital ortopæd afd. D.24/2 ringede de og sagde de ville se mig næste dag og at de ikke fortog operation mere af sådan en skade. På Hvidovre fik jeg tilbud om at komme med i deres projekt som går ud på at lave øvelser 5 gange dagligt uden walker-støvle eller ikke at gøre noget. Der trækkes lod om hvilken gruppe man kommer i. Så nu er det 2 uger i fibergips og så ind og høre hvilken gruppe jeg skal i. Håber på gruppen med øvelserne. Regner med at skrive om forløbet her, da jeg selv har været glad for at læse om alle jeres input og historier.
Martin
Skrevet af / Written by Martin Jørgensen fra 21:16:48 På 28-02-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image168 - Hej herinde.Jeg sprang min højre achillesene på en skitur d.20/2-2014. Jeg mistede balancen og satte mig ned. Jeg mærkede en smerte i underbenet, men tænkte at med en skistøvle var det ikke achillesenen. Men det var det .Da jeg kom tilbage til DK(søndag), tog jeg på skadestuen. Fik benet i gips spidsrod,og så ville jeg blive kontaktet af Hvidovre hospital ortopæd afd. D.24/2 ringede de og sagde de ville se mig næste dag og at de ikke fortog operation mere af sådan en skade. På Hvidovre fik jeg tilbud om at komme med i deres projekt som går ud på at lave øvelser 5 gange dagligt uden walker-støvle eller ikke at gøre noget. Der trækkes lod om hvilken gruppe man kommer i. Så nu er det 2 uger i fibergips og så ind og høre hvilken gruppe jeg skal i. Håber på gruppen med øvelserne. Regner med at skrive om forløbet her, da jeg selv har været glad for at læse om alle jeres input og historier.
Martin
Skrevet af / Written by Martin Jørgensen fra 21:21:13 På 28-02-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image169 - Hej @Martin - bare skriv løs. Som du selv skriver - det hjælper andre med at få overblik over deres situation.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 11:03:28 På 02-03-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image170 - Hej Lidt opflg. Efter 2 uger i gips, skulle jeg ind på Hvidovre og have gips af og walkerstøvle på. Som nævnt i mit tidligere indlæg sagde jeg ja til et projekt de havde. Jeg fik støvlen på og fik af vide at jeg var kommet i den gruppe der ikke måtte lave de øvelser med foden. Da lægen begyndte at snakke om at låse støvlen så jeg slet ikke kunne tage den af.Heller ikke til bad eller tage andre bukser på, så sprang jeg fra. Jeg fik støvlen på fredag og startede på arbejdet mandag. Jeg arbejder på et maskinværksted, hvor jeg skal have arbejdsbukser på hver dag og jeg skal selvfølgelig også have et bad. Badet forgår siddene på en plastic stol uden støvle. Jeg er meget forsigtig med foden uden støvlen. Jeg har en kraftig mulepose med en kraftig gummisål i omkring støvlen, når jeg er på værkstedet. Jeg går rundt uden krykker,men støtter kun på hælen. Om 2 uger skal jeg selv fjerne en kile ud af to. Så må jeg lave øvelser 5gange om dagen, 25 vip med fod fra slap hængende til knap 90 grader. Om 4 uger skal sidste kile ud og jeg må sove uden støvle om natten. 6.uge støvle af og genoptræning.Nu må jeg se hvordan jeg klarer arbejdet med støvle på. Her efter 2 dage går det ok, men min hæl er lidt øm. Jeg aflaster stadig lidt med krykkerne.
Martin
Skrevet af / Written by Martin Jørgensen fra 23:53:06 På 11-03-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image171 - Jeg rev den 5. januar min akillessene over i en håndboldkamp, og var så heldig at blive opereret samme dag - dernæst fik jeg en walker på. Da jeg 2 uger efter skulle have taget mine sting ud, var der en lille del af såret, som ikke var helet. De følgende uger gik jeg derfor til regelmæssig kontrol, indtil de 4 uger inde i forløbet konstaterede at der var gået betændelse i det, samt at min sene muligvis var bristet. Nu, knap 10 uger efter jeg kom galt afsted, har jeg stadig min fod i 30 grader. Jeg skal vente på at såret heler, hvorefter jeg skal i genoptræning, så man kan vurdere, om min sene er stærk nok, eller om jeg skal opereres igen. Lige nu har man vurderet den sidder 1/3 sammen, og den kommer formentligt ikke til at hele mere af sig selv. Synes hele mit forløb har været så frustrerende, da både læger og sygeplejersker siger, at de aldrig har oplevet dette før - og de kan ikke sætte en finger på hvor og hvad der er gået galt. Øv!
Skrevet af / Written by Helene fra 01:47:35 På 16-03-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image172 - I dag tog jeg første kile ud. Jeg var ikke øm som da jeg fik gipsen af og kom i støvlen. Har lavet vippe øvelser 5 gange om dagen, 25 vip per gang. Det var lidt svært at styre foden de første gange, men nu bevæger jeg den fint fra slap til 90grader. Foreløbig går det fint, glæder mig til jeg kan sove uden støvle.
Skrevet af / Written by Martin fra 22:55:59 På 21-03-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image173 - Hej Helene.
Hvor blev du opereret ? Jeg troede ikke de gjorde det mere. Hvis en sene kan gro sammen fra at være helt overrevet, hvorfor kan den så egentlig ikke når den er 1/3 sammen ? Der er vist mange forskellige forløb på den skade.
Skrevet af / Written by Martin fra 23:11:08 På 21-03-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image174 - Min konklusion er helt klart også at der er mange forløb. Både hvilken behandling man får, og også hvordan kroppen reagerer på det der bliver gjort.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 10:17:38 På 22-03-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image175 - Hej Alle sammen..

Først, FEDT der en blog hvor man kan læse om jeres forløb.. Vil nu fortælle lidt om mit og de tanker jeg har!!

Jeg rev min akillesene over d. 24 marts i en håndbold kamp, blev efter 7 timer på Herlev Hospital.. Som mange andre så behandler de konservativt på Herlev dvs 8 uger med spidsfod's støvle, hvor man hver 14 dag skal pille en kile ud... Det er egentlig ok, jeg har ingen smerter mere og kan støtte på den ok her efter 4 uger, men tænker bare at jeg først skal ses på efter 8 uger, det virker mærkeligt, eller hvad ?? Samtidig er mit raske ben blevet overbelastet og mentalt er man jo bange for at den også skal ryge Emoticon

Man har mange spørgsmål man gerne vil have svar på faktisk.

Er det et godt tegn man ikke har ondt og kan vippe med tæerne? Hvordan ville man kunne mærke hvis den ikke groede ordenligt sammen?
Har i andre også oplevet overbelastning af den raske fod og mental var bange for den røg ?
Skrevet af / Written by Morten fra 23:47:27 På 25-04-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image176 - Hej Alle sammen..

Først, FEDT der en blog hvor man kan læse om jeres forløb.. Vil nu fortælle lidt om mit og de tanker jeg har!!

Jeg rev min akillesene over d. 24 marts i en håndbold kamp, blev efter 7 timer på Herlev Hospital.. Som mange andre så behandler de konservativt på Herlev dvs 8 uger med spidsfod's støvle, hvor man hver 14 dag skal pille en kile ud... Det er egentlig ok, jeg har ingen smerter mere og kan støtte på den ok her efter 4 uger, men tænker bare at jeg først skal ses på efter 8 uger, det virker mærkeligt, eller hvad ?? Samtidig er mit raske ben blevet overbelastet og mentalt er man jo bange for at den også skal ryge Emoticon

Man har mange spørgsmål man gerne vil have svar på faktisk.

Er det et godt tegn man ikke har ondt og kan vippe med tæerne? Hvordan ville man kunne mærke hvis den ikke groede ordenligt sammen?
Har i andre også oplevet overbelastning af den raske fod og mental var bange for den røg ?
Skrevet af / Written by Morten fra 23:49:07 På 25-04-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image177 - Hej Morten,

Tja, de 8 uger er egentlig standard "ventetid", så længe tager det bare at muskler og sener, vokser/healer ordentlig op, så der intet forkert i det. Vil sige det er et rigtig godt tegn at du kan vippe med tæerne og at det ikke gør ondt, men så snart du får Walkeren af, vil du højst sandsynlig oplevele smerter i læggen, da den jo har være stille i en lang periode, så den skal lige "smørres" med bevægelse og genoptræning, aftager med tiden.
Jeg kan huske (2009, skaden skete), at jeg var bange for at den raske fod også skulle sprænge pga. over belastning, men det tror jeg alle er, et eller andet sted?. Tror alle de bekymringer du har, er typisk i forbindelse med sådan en skade, dog virker det til at de fleste herinde, som har været skadet - er kommet igennem forløbet uden større mén.

God bedring

Martin.
Skrevet af / Written by Martin S fra 10:30:05 På 29-04-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image178 - Hej Martin...

Tak for dit svar, det er rigtig dejligt at høre fra andre der selv har været igennem dette helvede Emoticon... Synes også selv det er gode tegn, men man ved jo ikke rigtig 100% om det er det når man ikke har prøvet det før. Derfor rart at høre fra en som har prøvet det selv!

Og ja det er meget mentalt med den raske fod, kan mærke at når jeg tænker på det så gør det lidt ondt hehe, men glemmer jeg det lidt er der ingen problemer..

Skal have sidste kile ud på tirsdag og er der ellers kontrol d.20 maj hvor jeg så meget håber at alt er som det skal være, orker simpelthen ikke at skulle forfra eller noget hvis ikke Emoticon

Tak for svaret
Skrevet af / Written by Morten fra 23:07:01 På 29-04-2014 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image181 - Hej alle,
Hvor er det fedt, at der findes sådan en blog, hvor man kan finde lidelsesfæller!!!

Rev min akillessene over for én uge siden til badminton. 37 år og en del af statistikken...asm Blev opereret dagen efter på Bispebjerg. Går nu rundt med Walker og er begyndt at frygte, at jeg har været lidt overmodig i forhold til at støtte på foden. Min kone føder vores 3´er når som helst, og vi har i forvejen to energiske drenge på 3 og 5 år. Så jeg har ikke været god til at overholde brugen af krykker.

Jeg kørte bil i dag, og var meget opmærksom på om min læg spændte op, når jeg trykkede koblingen ned (det er min venstre fod som er ramt). Jeg kunne let bruge benet, så lægmusklen ikke spændte, ved at støtte med skinnebenet mod Walkeren. Jeg er generelt meget opmærksom på, om det spænder i min sene, hvis jeg laver bestemte bevægelser. Og jeg føler, at jeg kan gå/humpe rundt på min Walker uden krykker, så længe jeg ikke belaster forfoden. Altså ved udelukkende at lægge min vægt på hælen. For det er netop i det tilfælde, at lægmusklen spænder, og derved at akillessenen strækkes.

Jeg havde en episode 3 dage efter operationen, hvor den ene krykke hang fast i et tæppe og jeg snublede og tog af med snuden af Walkeren. Det gjorde pokkers ondt i senen og føltes helt helt forkert. Lettere chokeret lavede jeg selv den test, Thompsons test, hvor man klemmer lægmusklen og observerer, om foden vipper pga den lille forkortelse, man laver med dette klem. Foden rørte sig ikke. Argh!!! Det skal sides, at jeg udførte testen med foden pegende opad, fordi jeg sad på min popo, hvorved tyngden af foden vil slappe senen. Jeg kom til undersøgelse dagen efter, hvor lægen gennemførte Thompson test, men hvor jeg lå på maven. Liggende på maven vil senen strækkes let pga tyndgen af foden. Her sås bevægelse i foden. Pyha!

Den episode fik mig til at tro, at tråden trods alt holder til nogen belastning. Eller rettere, at vævet i senen holder rimelig godt på tråden. Forstod under operationen, at senen både sys sammen med en Kessler sutur, som mest af alt minder om et flagknob. Den metode benyttes, så tråden "griber" rundet om senen = på tværs af fibrene, fremfor at belaste vævet mellem fibrene = på langs af fibrene. I kanten sys senen sammen med pynte sutur, som blot samler kanterne af sene-enderne, men som ikke bærer noget. Er dog helt klar over, at suturen under ingen omstændighed holder til nogen væsentlig belastning, men blot er der for at holde sene-enderne sammen til heling.

Nu har jeg imidlertid læst en del af indlæggene herinde, og jeg kan se at de fleste tilsyneladende respekter, at de ikke må støtte på foden - overhovedet! Det får mig til at spekulere over, om jeg med min måske lidt for aktive adfærd, er med til at forhindre at enderne vokser sammen, så hurtigt som de gerne skulle.

Er der nogen som har oplevet gen-ruptur? Og i så fald, hvad skete der? Ville virkelig gerne have en idé om, hvorvidt jeg bevæger mig med en sikker margin til endnu en ruptur, eller om jeg befinder mig på kanten af, hvad senen nu (8 dage efter operation) kan klare.

Mange hilsner/Asmus
Skrevet af / Written by Asmus fra 21:01:28 På 27-02-2015 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image182 - Hej Asmus,

Jeg tror bestemt - at du skal holde foden i ro indtil vævet styrker og vokser ordentlig / korrekt sammen. Jeg blev ikke syet da jeg fik lavet mig en overrevet akillesene, men jeg skulle holde min fod i hvile/ro i 3-4 uger, før jeg måtte begynde at styrke den med øvelser og diverse, det formoder jeg at der er en grund til. Emoticon

God bedring!
Skrevet af / Written by Martin Schmidt fra 09:50:47 På 13-03-2015 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image183 - Tusind tak for denne blog. Uanset hvor flinke og vidende og hjælpsomme læger og sygeplejersker og fysioterapeuter er....så er vi alle forskellige mennesker og der findes nok ikke en fælles behabdlingsstandard, som passer til alle. Selvom hospitalerne jo kun kan have interesse i en fælles behandlings standard og spare nogle penge.

Min Achille sene sprang 13/2 2015 efter fald på ski i Italien. Mine ski faldt ikke af, og mit ben blev vredet 180 grader rundt.
Det specielle ved min situation er, at jeg, før jeg tog på skiferie, havde problemer med min hæl - har lidt af hælespore, ømhed og inflammationer omkring hele hælekappen længe. Specialister har ikke kunne konstaterer andet end ' overanstrengelse' som grund for hælesporen og disse inflammationer ( foden omkring anklerne hæver og er meget følsomme for berøring ).......Jeg har anvendt alm. panodil og Ipren hvis det har været slemt, men fortsat pilates-træning og mine daglige cykelture. Og så har jeg gået i kondisko med støtte under svangen, bløde silikone hæle og sko med åben kappe og let forhøjning på hælen, efter lægens anbefaling. Det synes jeg har lindret i perioder.

Nå men, lige inden skiferien opsøgte jeg en privat ortopæd k, for råd om jeg kunne stå på ski. Han anbefalede en binyrebark hormonindsprøjntning ca. 1 mdr. før turen, og så så han ingen problemer med det. Han mente oven i købet at en god stram skistøvle hvor foden er passiviseret ville gøre gavn. Jeg var også positivt overrasket over at det gik fantastisk med at stå på ski. Ingen smerter overhovedet og jeg var sikker på binyrebark hormonet var årsagen.

Uheldigvis faldt jeg på turens sidste dag. Det gjorde egentligt ikke særlig ondt og jeg kunne blot konstatere et ' smæld'. Da foden jo stadig var i skistøvle, prøvede jeg at vippe med tæerne - hvilket gik fint i støvlen uden smerter. Da jeg så prøvede at stå op, gik det galt. Det kunne jeg ikke, for jeg havde ingen kræfter i underbenet. Øv, så blev jeg hentet på sne scooter ( det var nu også sjovt ) og kørt i ambulance til lægen, der ved røentgen ikke kunne se noget brækket. Han gav mig en stram strømpe på og smertestillende og et par krukker, og bad mig tage på dansk hospital. Jeg lå 14 timer på bagsædet af vores bil og kærte direkte på Hvidovre Hospital ( husk at ringe til akut lægen først og fortæl at du kommer, ellers kommer du ikke til ). Lægen i akut modtagelsen lavede den der test med tryk på læggen og konstaterede min Achillesene var revet over....og nu kommer så et lidt anderledes forløb:

 1. 14/2 2015: lægen anbefalede at jeg IKKE blev opereret, men fik halvgips på ( kun gips på hele bagsiden og undersiden af foden i spidsfod ) og elastikbind til at holde det på plads. Dette indtil jeg ville blive indkaldt til konsultation på Hvidover om en uge.

 2. 19/2 2015: konsultation, hvor lægen på ortopædkirurgisk ambulatorium på Hvidovre siger jeg skal opereres, fordi jeg har fået binyre bark hormon FØR SKIFERIEN, og at dette hormon gør senerne sprøde og de derfor ikke kan vokse sammen af sig selv.....træls. Jeg vil blive indkaldt. Får lige en samtale med anæstesilægen også omkring rygmarvsbedøvelse!!!

 3. 27/2 2015: jeg bliver indlagt og opereret. Jeg beder om at få sovemedicin - så jeg ikke er vågen under operationen som er alm. kotume. Operationen foregår under super vision af Kristoffer Barfod, som flere af jer har nævnt (trygt?). Min Achillesene viser sig faktisk at have det nye brud - men også et gammelt ubehandlet brud.....siger lægen bagefter. Det betyder vel så at alle mine kvaler med hælesmerter i lang tid, har skyldes jeg har gået rundt med en halv sprægt achillesene! Hverken røentgen, Ultralyd eller andre forsøg på diagnoser har på noget tidspunkt nævnt denne mulighed for mig....træls igen

 4. Nå, men jeg fik flot lille fiber gips på i spidsfod. 2 uger - oveni de to uger der allrede var gået med en hvid tungere gips. alt i alt en måned i gips. Smerten var værst i min vrist - altså det øverste stykke af foden der var tvundet i spidsfod for at achillen kunne heale. Stor irritation med tryk på arret.....især på bag hælen. Smertestillende Pinex og Tridolan 4xdagligt i ca. en uge på faste tidspunkter. Har det bedst med at ligge ned og holde foden højt. Men er forvirret over den brochure jeg fik med hjem om at lave øvelser og gå oppe med krykker. Det kunne jeg slet ikke pga smerter.

 5. 11/3 2015: endelig fjernet gips og sting. Av. Stadig ondt og øm i hælen med hævelser omkring hele venstre side af fod og ankel. Nu skulle jeg have walker støvle på. Jeg bruger str. 39 i sko, så jeg fik en str. medium. Lægen og sygeplejersken havde INGEN erfaring i at tilpasse denne støvle, så jeg fik udleveret en brochure!!!! Vi prøvede sammen at finde ud af hvordan den skulle sidde....men det gjorde SÅ ondt at jeg kom til at tude. Til sidst havde jeg den på - men hælen rørte på intet tidspunt sålen/ bunden af støvlen. Så jeg kom hjem med foden i en slags spidsfodsstilling i en - viste det sig - ALT for stor støvle, str. 43! Min ømme fod skøjtede rundt i støvlen hver gang jeg bevægede mig det mindste.

 6. 16/3 2015: flåede jeg min walker støvle og sokken indenunder af, for at konstatere en stor opsvulmet fod hvor plasteret lige i det opererede syed på hælen, slog en krølle - og desuden var blødt igennem! kørte på hospitalet på akuttid, og ny læge og sygeplejerske fik bandagen af og konstaterede jeg var hævet MEN heldigvis ikke betændt. Lægen var ikke til megen nytte, men sygeplejersken var handledygtig og fik tilkaldt gipseteknikkeren, som var super dygtig. Han fik målt og tænkt en kreativ løsning igennem og tilpasset min støvle, med klip og klister og vat og støtte...og jeg var LYKKELIG og næsten smertefri for den sviende og brændende fornemmelse i foden/ arret, som samtidig var så trykfølsom. Gipseteknikker spurgte om jeg havde været til scanning og fysioterapeut for at lære at skygge gå? næh, det er der ingen der hat fortalt mig om. Han viste misg hvordan man skygge gik med krykker og walker. Tak for det.

 7. 20/3 2015: De seneste to dage har jeg været helt følelesesløs i foden. Så jeg tog støvlen af, selvom jeg ikke måtte. Den var så stram. Hold da op.....stor oppustet klumpfod.....igen! ØV. Min søster er sygeplejer og kom på besøg. Hun badede forsigtigt min fod, der jo faktisk ikke har været vasket i en måned Emoticon og så smurte hun den ind i olivenolie og masserede den fra tæerne op mod knæet - lige så forsigtigt.....og pludselig kunne jeg mærke varmen og blodcirkulationen kom igang. Hævelserne fortog sig lige så langsomt, og det prikkede og stak i hele foden. Desværre må jeg jo ned i støvlen igen, hver gang med stor smerte - ikke så meget pga stræk i achillen, som i trykket på de meget ømme punkter på siderne af det nyopererede ar ved hælen. Det gør skide ondt. - dag og nat..altså selve trykket på siderne af arret. Jeg bruger et elastikbind omkring anklerne og hælen og det letter faktisk mod det grimme tryk fra støvlen ( der kun bliver værrer af at puste luft i siderne på walker støvlen ),

Jeg har ringet på Hospitalet og forespurgt om det er normalt med hævelserne, og de siger jeg skal komme ud til tjek, for at sikre jeg ikke har en blodprop i benet. Men jeg kan jo ikke rende derude hver dag! De to gange jeg har været der til tjek - har jeg ventet 2-4 timer og ærlig talt, så har jeg faktisk ikke fået den rette hjælp, udover den fra gipseteknikkeren, der slet ikke er læge.

Næste uge skal jeg derud igen og have fjernet en kile fra 3 til 2. Så vil jeg bede om en samtale med Kristoffer Barfod ( tænk at han hedder barfod ) Emoticon Jeg føler mig usikker på forløbet, der indtil nu står i min journal at være 2 uger med kile 2 og derefter 2 uger med kile 1 før jeg får den skrækkelige støvle af...og hvad så? Lige efter min operation fik jeg på stuegang besøg af en sød fysioterapeut der mente jeg ville blive tilbudt at komme på et genoptrænings achilleshold på Hvidovre, men det skulle gå gennem mit læge? Det må jeg også selv følge op på.

Jeg har nu været væk fra jobbet (kontor) i næsten 5 uger - og selvom jeg kan lave lidt hjemme er jeg jo langt fra til rådighed. Det gør mig meget frustreret. Nu har jeg sagt til min chef at jeg kommer til city (min mand kører mig, da jeg ikke kan hoppe på et ben med offentlig transport ELLER bruge min kørestol, som jeg har fået stillet til rådighed - som stor hjælp i hverdagen hjemme, når fx PC og kaffe skal transporteres fra køkken til stuen osv)...

Men jeg indrømmer at jeg er bange for at 'sidde' på jobbet og tro jeg gør nytte, og det eneste der sker er et tilbagefald med hævet fod og overanstrengelse med farer for en 'ommer'. Der er nemlig en del trapper på min arbejdsplads og på gaden op til kontoret er der brosten....ikke just krykke venligt.

MEN jeg længes sådan efter en helt almindelig hverdag - at gå en tur, at komme på arbejde, at cykle og træne, og i det hele taget bare være helt normal. Hvis bare jeg vidste jeg fik min hverdag igen, vil jeg love aldrig mere at brokke mig over noget som helst Emoticon Og fra nu af stemmer jeg på alle dem uden ben, dem i kørestol, alle handicappede og dem som er afhængige af andres hjælp for at klare en almindelig hverdag.

Med de beretninger jeg kan læse her, trøster det en lille smule at vide jeg ikke er alene om at have det sådan. Vi er i samme båd......og ja, jeg er godt nok også rystet over at se hvor mange forkskellige behandlingsforslag og metoder folk med sprungne achillesener bliver udsat for. Men jeg væger at tro på det skyldes vi trods alt er forskellige og har forskellige behov. Ligesom der er vidt forskellige erfaringer rundt om hvadder virker og ikke gør. Lad os håbe på bedring for alle. Og lados tænke positivt, selvom det klinger hult, når man helst vil være i fuld galop. Selv bruger jeg tiden på lydbøger, et online kursus og lidt shopping på internettet med levering lige til døren Emoticon GOD BEDRING til alle jer derude. Må jeres Achiller heles uden smerter og med al den hjælp I har brug for. Kh Annette
Skrevet af / Written by Annette fra 13:20:23 På 20-03-2015 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image184 - Hej Emoticon jeg har virkelig ondt i min fod og kan ikke træde ned på den. Så har tænkt længe over om krykker kunne være en mulighed til at hjælpe med at bevæge mig rundt?Emoticon
Skrevet af / Written by Pigen der har ondt i foden fra 14:38:12 På 20-03-2015 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image185 - godt råd ....brug støttestræmper i walker støvlen og uden ....hjælper mod hævelser og smerte i fod. God bedring.
Skrevet af / Written by Annette fra 23:25:12 På 09-04-2015 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image186 - sorry....støttestrømper

 • og tag ofte foden ud af walker og vask forsigtigt tæer, fod og ben med varmt vand, sæbe og frotteklud ( stimulerer blodcirkulation). Smør og masser fod og ben, fra tæer mod knæ, med fedtcreme fra apotektet, mens du ligger ned med foden oppe. Lange strøg i ca. 5 min. min. hver morgen.
 • lyt til Jacob Straccotas hypnose App fx ¨God søvn¨- når du skal sove
  Sådan har jeg lige så langsomt kommet mig, men har 2 uger endnu inden støvlen kommer helt ud af mit liv......det går meget bedre. kh og god bedring til jer alle AnnetteEmoticon
  Skrevet af / Written by Annette fra 23:37:32 På 09-04-2015 | - Hjemmeside - |