Jeg har fået méngodtgørelse efter Achillessenen sprang

Jeg har lige fået brev fra vores forsikringsselskab - Lærerstandens Brandforsikring - hvor de skriver at det er blevet vurderet at jeg har en méngrad på 5%, og derfor sender de mig en check på ca. 45.000 kroner.
Min Achillessene sprang (det der kaldes achillesseneruptur) for lidt over to år siden - den 15/9 2007 - og den blev så syet sammen.
Derefter har jeg været gennem et forløb der skulle give fuld førlighed igen. Og jeg er så ikke endt med at være den samme Jens som jeg var før.
Du kan læse hvad jeg har blogget om emnet her: blogs om achillessenen.

Der var nogle rare folk der som kommentarer til det jeg har skrevet gjorde opmærksom på at ens forsikring kan have noget at tilbyde når sådan en skade er sket. Og heldigvis tog jeg mig sammen og skrev til forsikringsselskabet.: Sprunget Achillessene - ulykkesforsikring - start på skadesanmeldelsesforløb. Det var i starten af december 2009..
Og så kom der altså brev tilbage nu her i starten af februar 2010.
Det er jo noget pudsigt noget med sådan en udbetaling. Den gør jo ikke at jeg nu får det bedre med mit ben. Og det er jo ikke sådan at jeg er alvorligt handicappet. Det er sådan en slags kompensation. Men det er altså en ulykkesforsikring som vi har valgt at have, og nu kan vi så se at den faktisk virker.


kommentarer

1 - Til @6 Diana. Der er nu gået temmeligt længe siden min Achillessene sprang, så jeg husker ikke detaljerne så godt mere. Jeg kan huske frygten for at det skulle ske igen - meget tydeligt.
Mit bedste bud er at kigge på alle de blogs jeg har skrevet om det: { Link }
Og husk at læse kommentarerne (klik på Permalink ud for hvert blog-indlæg.

Jeg har iøvrigt stadig mén. Har balanceproblemer i visse situationer, fuldstændigt som jeg tidligere har blogget om.
Jeg er begyndt at løbetræne (i knapt et år nu). Løber 5 km 2-3 gange pr. uge.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 09:01:36 På 11-03-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image2 - @4 - hej Per. Du er velkommen til at læse og spørge. Jeg savnede selv information under mit forløb - det er derfor jeg har blogget om det... så er der da noget til dem der leder efter det nu Emoticon
Med hensyn til hvilke gener jeg har i dag (2½ år efter at senen sprang) så er det bedste bud det jeg skrev her: { Link }
Du kan se, at den blog-entry udløste stor kommentar/diskussionslyst fra forskellige i lignende diskussion.
Jeg vil sige, at det jeg skrev den gang gælder også nu.
Kort opsummeret:

  • Senen er lettere usmidig.
  • Jeg føler mig usikker i visse balance-krævende situationer.
  • Jeg tror ikke på at jeg kommer op på 100% (og det er jo nok også det at min méngrad viser at de professionelle ikke tror).

Husk at checke den overordnede oversigt over hvad jeg har skrevet om emnet: { Link } og hvis du dér så trykker på de links der hedder Permalink så ser du også eventuelle kommentarer til de enkelte skriverier.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 11:46:40 På 10-04-2010 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image3 - Hej Ina. Velkommen i klubben Emoticon
Jeg kan anbefale dig at læse på de blog-entries jeg tidligere har skrevet - du kan bruge linket her øverst der hedder blogs om achillessenen. Jeg tænker især på de kommentarer som folk har skrevet; der er specielt i en af dem hvor der er rigtigt mange kommentarere { Link } Klik på Permalink nederst på en blogentry for at se udgaven med kommentarer.
Du vil se, at der er ret stor variation i folks oplevelser i forbindelse med forløbet fra senen springer og så fremefter. Og at hospitalerne bestemt heller ikke gør tingene på samme måde.

Med hensyn til spørgsmålene.. Jeg husker det som om jeg ikke rigtigt havde nogen smerter efter operationen, men jeg kan huske forkert.
Og nej - nervesmerter siger mig heller ikke rigtigt noget.

Men jeg kan genkende det med frygten for at senen skulle springe. Oh yes.
Første gang jeg tog brusebad efter operationen - det var virkelig noget jeg tog ekstremt alvorligt. Tænk, hvis den gode fod gled og jeg kom til at sparke til noget med den opererede fod!

Hvis du tror at senen kan være sprunget igen så besøg hospitalet. Ring til afdelingen du er tilknyttet og bed dem om at se på den. Hellere være sikker...
Jeg faldt en enkelt gang under mit forløb hvor jeg var forbi hospitalet for at vlive checket.
Skrevet af / Written by Jens Bruntt fra 16:38:46 På 24-02-2010 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image4 - Hejsa igen

Mange tak for det hurtige svarEmoticon
Har lige været inde og læse den lange tråd... og kan se der er andre der også have haft smerter efter operationen så mon ikke jeg er hel normalEmoticon
Jeg har ikke faldet, på noget tidspunkt, kun lige ramt foden blidt imod noget, men det var virkelig ikke meget... så kan næsten ikke tro, den er sprunget igen af det!!
Men ja det er nok bare den skide frygt der sidder langt inde i mig...
Jeg både glæder mig til at få støvlen af, men frygter også det første skridt!!
Men mon ikke det bliver lidt bedre med tiden!!!
i hvert fald tak... dejligt med denne blog!!
Skrevet af / Written by Ina fra 18:38:55 På 24-02-2010 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image5 - Hej
Jeg har med interesse læst din blog. Da jeg også har haft en overrevet akillisene, og lige indledt min forsikringssag ca et år efter skaden skete, så er jeg nysgerrige efter at vide hvilke gener du har efter skaden?
Skrevet af / Written by Per Olesen fra 23:23:17 På 09-04-2010 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image6 - hej jens..jeg stødte pådin side da jeg google lidt om emmnet, og der er ikke meget at hente..jeg blev opereret for snart 8 uger siden og fik fjernet walkeren for godt 1 1/2 uge siden ,jeg manglede lidt i dit indlæg vedr genoptræningen,hvordan kom du i gang?mht fodtøj og de 2-3-cm hølforhøjelse har det været svært for mig at komme i nogle sko,da mit ben hævede en del op efter jeg fik fjernet walkeren.gik der lang tid inden din fod "vågnede op" syntes min hurtig bliver kold og stiv.har søgt hjælp hos egen læge ,men hun kendte ikke til det ,har ikke haft patienter der har været uheldige med akillesenen.Så kontaktede jeg en fys,hun virkede heller ikke helt sikker på det ,men jeg tror og håber at hun får lavet et godt program til mig.hvor meget fys skal der til? brugte du det tidligt i forløbet?,jeg kan ikke gå på foden endnu,altser få hælen i gulvet,og selvfølgelig er jeg også bange for at det går galt igen.overvejer at købe en motions cykel,så jeg kan få bevæligheden igang i fodleddet igen,det har været et hæsligt langt forløb,og jeg ved at der er meget arbejde forude.jeg håber du kan finde tid til at svare tilbage...dejligt at du har lavet dette indlæg om emmnet,utroligt at man ikke kan finde mere på nettet omkring det...på forhånd tak..Hilsner fra Diana
Skrevet af / Written by diana lange fra 09:10:31 På 06-03-2011 | - Hjemmeside - |

Gravatar Image7 - Hejsa Jens

Har læst lidt i din blog, da jeg kunne se du har været det igennem, jeg skal nu...
Blev opereret i lørdags, altså den 20.2.2010.
Kunne godt tænke mig at høre hvordan du havde det med smerter dagene efter operationen?? jeg frygter hele tiden at den er sprunget op igen, uden jeg har lagt mærke til det...
Får til tider såden en strammende trykkende på akillessenen, er det noget du kan huske om du havde?
Derudover har jeg voldsomme anfald med nervesmerter, ved 19-21 tiden.... havde du også det?
Håber du kan løsne lidt op på mine bekrymringerEmoticon

Mvh Ina
Skrevet af / Written by Ina fra 15:39:55 På 24-02-2010 | - Hjemmeside - |