Julebrev 2016

Kære alle
Året 2016 er nu snart slut, så her kommer en kort beretning om, hvad der er sket i løbet af året for vores lille familie.
Argentina Iguazu vandfaldene
I januar vendte den længe ventede Frederikke hjem fra sit udvekslingsår med AFS i Coronel Moldes i Argentina. Hun havde et super dejligt og udviklende år hos en sød familie, hvor hun fik mange venner, som hun ”snakker” med over diverse sociale medier. Hun nyder nu at kunne slappe lidt af i spansktimerne i gymnasiet her i Skanderborg, hvor hun startede i sommer og bl. a. er kommet med i elevrådet. Vi har værtet en gymnasie-forfest – noget af en oplevelse! Vi har fået en utroligt moden datter hjem, der i efteråret tog kørekort og derfor har været chauffør i forbindelse med julefrokoster. I sin fritid arbejder hun i et fitnesscenter både med rengøring og betjening af kunder.
Mads konfirmation
Mads blev konfirmeret i maj efter at have overvejet det længe og vi havde en dejlig solskinsfyldt dag med hele familien og gode venner. Han har gået til svømning med sine kammerater, men efter nytår skifter han til Crossfit. Han har haft en prøve-skitur med ungdomsklubben til et skicenter i Hamburg og det var så sjovt, at han nu skal afsted i hele vinterferien til Tjekkiet med klubben. Mads er stadig glad for at spille diverse online spil med sine venner men kommer også i klubben flere gange om ugen.

Jens og Karen har haft travlt med at stå for byggeri af udestuen, opført i forlængelse af vinklen på huset. Det bliver dejligt, når den bliver helt færdig, for vi kan både få mere lys om vinteren med hygge foran en brændeovn og vi kan forlænge sommeren.

Vi har lige hjulpet Karens mor med at flytte ind på Friplejehjemmet Lillebælt i Middelfart, hvor hun virker glad og tryg og bor med udsigt til Lillebælt, tæt på sin søster.

Jens løber fortsat flere gange om ugen og Karen cykler ture ved søen de morgener, hun ikke skal møde kl. 8. Vi har som altid travlt på vores jobs. Convergens er blevet opkøbt af Dafolo, som ligger i Frederikshavn og står for udgivelse af alle John Hattie-baserede bøger i DK. (Karen: hm!) Alle uddannelser skal jo spare og effektivisere, så der skal løbes stærkt og som andre offentligt ansatte (fx jordemødre og overlæger), må jeg (Karen) sige, at der er visse omkostninger, selv om der på læreruddannelsen ikke umiddelbart er liv på spil.
Bien Vendios
Vi har været på flere gode ferier i årets løb. I vinterferien var vi nogle dage i Alicante og i efterårsferien kørte vi til Amsterdam og havde nogle gode dage der, men årets mest spændende begivenhed var bestemt vores 4-ugers tur i sommer til Brasilien og Argentina, hvor vi oplevede utroligt meget. Frederikke viste os rundt i Argentina og vi mødte hele den store værtsfamilie, veninder osv. Det var helt utroligt rørende at se, hvor glade og åbne man er i Argentina, hvor vi blev inviteret hjem til flere familier.
Frederikkes værtsfamilie
I Frederikkes lille provinsby følte vi os meget trygge i modsætning til storbyerne, hvor der var lige så store sociale forskelle som i Brasilien, hvor vi bl.a. besøgte en favela i Rio.
Pantanal
Brasilien var bestemt den mest eksotiske oplevelse med Rio og et spændende jungle-ophold i tropiske Pantanal med krokodiller, kapivarer, store farvestrålende papegøjer og andre tropiske dyr, mens rejsen rundt i Argentina ud over andre store naturoplevelser med kæmpevandfald, allermest bekræftede os i, hvor godt Frederikke har haft det dernede, fordi alle var så glade for hende. Vi vil bestemt gerne vende tilbage til Sydamerika - måske Peru og Chile, hvor vi jo kender vores tidligere udvekslingsstuderende Belen, som tog hjem i sommer. Og det er nemt at have Frederikke med som guide og tolk.
Belen

Vi vil med dette fælles julebrev gerne ønske jer alle en rigtigt glædelig jul og et godt nytår og håber vi ses i det nye år.

Kærlig hilsen, Mads, Frederikke, Jens og Karen