NgDP: Vigtigt at sortering sker baseret på afsenders CVR og ikke afsenders navn

NgDP: Vigtigt at sortering sker baseret på afsenders CVR og ikke afsenders navn

Hvis et Modtagersystem, som henter fra Det nye Digital Post (NgDP) skal sortere i posten baseret på hvem afsender er, så er der en vigtig information man skal kende til:

  • Afsenderens ID - CVRnummer hvis det er en myndighed eller en virksomhed - er den sikre værdi man kan sortere på.
  • Afsenderens navn kan man ikke være helt sikker på vil være den samme/ensartet.

Når afsenderen sender en Meddelelse i MeMO-format, så er der en række felter som man skal udfylde. Og lige her er det senderID og label jeg kigger på:

memo:senderID kan indeholde et CVRnummer eller et CPRnummer.

Der vil være et CVRnummer her, hvis afsender er en virksomhed eller en myndighed. Og NgDP-platformen sikrer at det CVRnummer der står her er korrekt; afsenderen kan ikke snyde med indholdet i dette felt.

memo:label er bare en tekst. Der er ikke noget check af at den tekst der står her svarer til CVRnummeret som står i senderID.

Så hvis Æblerød kommune har CVRnummer 11111111, og denne kommune sender en Meddelelse, så ved vi med sikkerhed at der i senderID-feltet står "11111111".

Men vi ved ikke med sikkerhed at der i samme Meddelelse står "Æblerød kommune" i label-feltet. Så der kan her stå "Æblerød", "Aeblerød kommune", "Din kommune".

Der sker ikke på NgDP-platformen et check af at label svarer til senderID.

Derfor: Hvis man skal lave sikre sorteringsregler baseret på afsenders identitet, så skal man lave dem i forhold til senderID.

Ovenstående er baseret på en tråd jeg har haft åbnet på digitaliser.dk: Sikrer NgDP-platformen sammenhæng mellem afsender-ID og Afsender-navn?

Historisk baggrund

I gamle Digital Post - DP2, som E-boks har udviklet, og drifter på vegne af Digitaliseringsstyrelsen - er det i dag sådan, at når man modtager Digital Post til et Afhentningssystem, så er der et felt i DP2-formatet som er udfyldt med navnet på afsendende myndighed (Eksempel: "Æblerød kommune"), og dette felt er oprettet på DP2-platformen. Det er altså ikke afsenderen der skriver navnet.