Forside den 5/9-2003

Long time no write. Beklager, men jeg har lige haft lidt travlt i de andre afdelinger A picture named M2

Vi starter med noget de fleste ville synes er lidt mærkeligt, men hvis jeg ikke får det skrevet nu så gør jeg det aldrig.

Karen har fået en hjemmearbejdsplads-pc. En ordentlig MF. P4 2,4Ghz 512Mb - en Dell. Mums.
Så den skulle jeg jo lige have på vores hjemmenetværk. Den var rimeligt godt konfigureret, men det var lidt med netværksopsætningen der lige skulle nulres på plads.
Og så fik jeg øje på, at den Windows 2000 der var på loggede hende direkte ind uden password, og hun kom på som Administrator. Og det synes jeg jo er en uskik. Så jeg renamede "Administrator" til "Karen" og så var vi på vej til Windows-helvede.
Jeg rodede lidt den ene vej, og lidt den anden vej og så kunne vi pludselig ikke logge på Windows 2000 mere.
Administrator-kontoen var nok blevet disabled.
Hva' pokker gør man så? Ja, personligt regnede jeg med at være ude på så tynd is, så jeg næste dag skulle til at have min egen Win2000 skive frem for at installere forfra.
Men jeg ringede lige til en kollega i Convergens, og så var vi på sporet igen. "Hvis du har fysisk adgang til en Windows 2000, så kan du få adgang". Tak Martin.
Og et par timer efter havde jeg fundet en pakke man kan lægge på en 1,44" diskette, boote sin maskine på, og så få lov til at resette passwords, enable konti der er disablede og den slags. Og jeg kunne se, at den var baseret på noget Linux. Skægt.
Da jeg først havde fået fat i den så tog det ca. 30 minutter, så havde vi igen adgang.
Dagens husker: Du skal ikke ændre navnet på Administrator-brugeren i windows NT.

Dimsen jeg brugte hedder Offline NT Password & Registry Editor. Hvis man skal rode med den skal man også læse dokumentationen - det er ikke for børn. Det er gratis at bruge.

Og det var så dagens kloge ord.

For netværkskort-nørder: Installing a Compaq WL100 Wireless 11-Mbps PC Card on Windows 2000.

Den gamle - rigtigt gamle - forside findes her.