Forside 24/9 2003

Ho hum og velkommen tilbage.

Jeg fik lige øje på en gammel side om min opgradering til Duron 650. Det er så knapt tre år siden. Som tiden dog går

I dag sidder jeg på to pc'er hjemme.
En Stationær AMD 2.2 Ghz - næste 4 gange så mange mhz som den Duron 650 jeg opgraderede til dér. Og AMD'en har 1GB ram, hvor Duron'en havde 192 MB. Så det er så ca 5 gange så meget ram i dag.
Og så har jeg den bærbare, en IBM 1Ghz og også med 1gb ram.
Begge er arbejds-pc'er, altså nogen jeg har fra Convergens. Og de har så meget ram fordi jeg har brug for så meget ram - jo jeg har. På den bærbare kører jeg f.eks. et pc-emuleringsprogram der gør, at jeg kan have 2-3-4 ekstra virtuelle pc'er kørende. Det er smart til hvis jeg f.eks. vil have to servere til at stå og "snakke sammen", og de måske ikke kan være installeret på samme pc normalt.
Og så er der jo WebSphere-udvikling som jeg skal til at se på - kræver også forfærdeligt meget ram.
Begge maskiner er beskyttede med BIOS-password. Så ikke noget med at låne en, vel (?)!!

Nå, hvor er vi ellers henne?
Mads er nu snart 13 måneder - om 2 dage. Han løber efterhånden rundt, han kravler op på alt - spisebord, små vakkelvorne borde i stuen, og vi har set ham på vej op ad stigen til Frederikkes seng. Han er en glad fyr. Han elsker at lege udenfor. Han snakker meget. Han siger nok nærmest mor, og der er også en gang imellem andre ord der nok kan tolkes frem. Banan f.eks. - "nan". Mads er rigtigt glad for sin dagplejemor Mie (det er vi andre forresten også), der bor meget tæt på os. I Dagplejen får vi snart en drengebande - de vil snart være tre drenge fra Almuevej - Mads, Mikkel (Emil) og Karl. Mikkel er ældst (er det 2 måneder ældre end mads?), Karl er 3 (?) måneder yngre end Mads. De skal nok få skæg ude af hinanden. Der er også en pige hos Mie - Elizabeth, der vidst er 1½ år gammel.

Frederikke bliver 5 år om 16 dage. Hun er godt nok stor. Og klog. Og smuk. Og irriterende - til tider. Vi har lige læse Brødrene Løvehjerte fordi vi havde besøgt Astrid Lindgrens Verden i Sverige i sommers, og de vi så der var fra den del af Astrid Lindgrens univers gjorde indtryk på hende. Og nu er vi så gået i gang med J.R.R. Tolkiens Hobitten. Den læste vi faktisk også for ca 5 måneder siden, men hun fik altså lyst til at høre den igen; ja, og jeg skal jo ikke protestere når hun har interesser for den slags.

Karen har travlt. Meget travlt. Det job på CVU Sønderjylland (Haderslev seminarium) som skulle have været ½ tid udviklede sig til at blive fuld tid i stedet. Hun underviser i engelsk på 4 hold, heraf et som er e-learning. Det tærer ret kraftigt på familiens ressourcer, for der er meget at forberede. Hun har jo ikke undervist på seminariet før. Hun synes det er hårdt, men spændende.

Og hamselv - Jeg har også travlt. Vi er i Convergens ved at lever intranet til TopDanmark, og den officielle projektslut-dato er i næste uge. Og vi er lige begyndt på en ny leverance til ELkraft, der skal have forskellige ændringer på deres websites - elkraft.dk, elkraft-system.dk og presse.elkraft-system.dk. De skal blandt andet have en graf der vises på forsiden af elkraft-system.dk, som skal vise dels hvad det forventede elforbrug var for de sidste 24 timer, og dels hvad det faktiske forbrug var - i samme graf. Det bliver skægt at lave. Vi laver det med et API vi køber hos nogen i Hong Kong!! - det hedder ChartDirector og koster sgisme kun $100. Jeg har allerede lavet det første forsøg, og det var rimeligt let at lave i LotusScript.

Nå, klokken er mange og naboerne holder fest.

Jeg tror iøvrigt at dette er link til min første forside i dette medium - dateret ca. 26/3 1999. Skægt - over 4 år.

Den gamle - ikke så gamle - forside er her stadig.